På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Brandman
Spela filmen

Brandman

50 Lediga jobb

Deltidsbrandman

Arbetsgivare / Ort: Nordmalings kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Nordmaling har ett utmärkt läge, alldeles vid kusten mellan Umeå och Örnsköldsvik med E4 och Botniabanan helt nära. Här finns all offentlig service du kan önska, fina motionsanläggningar och en trygg och lugn miljö. Närheten till hav, skog och älv och ett rikt föreningsliv ger stora möjligheter till en aktiv fritid för både stor och liten. Arenor, köpcentra och kulturhus finns i Örnsköldsvik i söder och Umeå i norr, bägge mindre än 30 min bort med nya Botniabanan. Vi är helt enkelt centrum mellan städerna! Nordmalings kommun har cirka 7000 invånare, och 700 medarbetare som gör ett viktigt jobb för att erbjuda invånarna god service och livsmiljö. Nordmalings kommun är en del av Umeåregionen. Arbets- och arbetsplatsuppgifter Nordmalings kommun söker dig som är intresserade av räddningstjänstens arbete. Brandmannens arbete är att förebygga, rädda och begränsa skada på liv, miljö och egendom. Du blir en viktig resurs för samhället och en tillgång för säkerhetsarbetet på din arbetsplats. Att vara deltidsbrandman innebär att du har en annan huvudanställning men beredskap som brandman enligt särskilt schema, för närvarande var fjärde vecka och ska då vara tillgänglig dygnet runt för att träda in i din roll "när larmet går". Som nyanställd brandman blir du reserv i en grupp och hoppar in i beredskapen vid sjukdomar och ledigheter. Du deltar också i fortbildning och övningar som sker regelbundet inom kåren.   Kvalifikationer        Du är intresserad av räddningstjänstens arbete samt; - fullgöra den utbildningsplan som föreskrivs: Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap (GRIB), på 6 veckor samt viss intern utbildning - har din bostad och ditt arbete så du kan nå brandstationen inom 7 minuter (Nordmaling, Rundvik och Lögdeå) - har god kondition och hälsa samt klara arbetsprov på 200W - är simkunnig Viktiga egenskaper för detta arbete är flexibilitet, samarbetsförmåga och en förmåga att bygga goda relationer till andra människor. Du ska kunna arbeta självständigt, men även ha stor förmåga att arbeta tillsammans med andra i ett arbetslag. Vi hoppas att du ska bidra med idéer, som kan bidra med att verksamheten utvecklas i positiv riktning. C-körkort inget krav, men meriterande.    Anställningsuppgifter Allmän visstidsanställning alternativt provanställning med möjlighet till tillsvidareanställning. Deltid. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.   Övrigt Brandmanna­­­yrket är ett mansdominerat yrkesområde och vi ser gärna kvinnliga sökande. Nordmalings kommun gör val av annonsplats och eventuellt rekryteringsstöd vid varje rekrytering och kontaktar själva de vi väljer att annonsera hos. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Nordmalings kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Servicetekniker / Montör

Arbetsgivare / Ort: Brandexperten Sverige AB / Järfälla
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Brandtekniker

Färdigheter
Meriterande
 • Brandfogning
 • Brandlarm
 • Brandteknik
 • Brandskydd
 • Förebyggande brandskydd
 • Certifikat
 • elektriker - elteknik

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Är du en ”doer” som vill få möjlighet att förbättra och utveckla säkrare och tryggare arbetsplatser? Har du en riktigt hög servicekänsla med öga för merförsäljning och med kunden alltid i fokus? Gillar du att skruva, montera? Vill du bli del av en av branschens snabbast växande företag? Då är detta tjänsten för dig! Sök redan idag!

Om oss

Brandexperten AB erbjuder ett helhetskoncept inom brand, första hjälpen och arbetsmiljö. Med tjänster och produkter så som utbildning, Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA), brandtätning, brandskyddsdokumentationer m.m. så kan vi erbjuda våra kunder möjlighet att förbättra och utvecklas till säkrare och tryggare arbetsplatser. Vi finns i dag representerade med kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Nässjö, samt Kalmar.

Företaget är inne i en expansiv fas och söker nu förstärkning till vårt Stockholmskontor

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker kommer du arbeta med installation och service av brandskyddsmaterial, första hjälpen, brandlarm samt släckanläggningar.

Du kommer främst att arbeta utefter fördelade arbetsordrar men förväntningarna på dig som servicetekniker är att du alltid ska ha ögonen öppna för merförsäljning ute hos kunderna. Till din hjälp kommer du använda en surfplatta för att lätt få översikt över dina arbetsordrar samt att du snabbt ska kunna registrera arbetet som du utför i Brandexpertens affärssystem.

Du kommer till exempel att:

-Installera, driftsätta, underhålla och utföra service på brandredskap, brandlarm, rökluckor och släckningsanläggningar.

-Säkerställa att kundens brandskydd är uppdaterat och fullständigt samt rapportera förändringar och avvikelser. Utbildning av brandskydd kan förekomma.

-Vara delaktig i ansvaret för planering av underhåll och service till kund.

-Ansvara för slutkontroll.

-Utföra rapportering i Brandexpertens CRM system och även själv ansvara för fakturering efter utfört arbete.

-Kontinuerligt hålla sig uppdaterad om aktuella regelverk och förordningar inom området

Vem är du?

Du kommer arbeta i ett företag som sätter sina medarbetare i fokus. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta praktiskt. Du har möjlighet att påverka ditt arbete. Du bör ha någon arbetslivserfarenhet av service och en vana av kundbemötande. Du är tekniskt och tycker det är roligt att skruva och hitta lösningar på problem. Hos oss är det högt tempo och snabba beslut som gäller, därför trivs du i den miljön. Du ska vara flexibel och kunna arbeta både självständigt och i team.

-Har körkort, du kommer att få tillgång till en servicebil

-Goda kunskaper i svenska och engelska både muntligt och skriftligt för att kunna kommunicera med kunderna

-Mycket goda kunskaper Word, dokumentationshantering samt goda kunskaper av att hantera en surfplatta som arbetsredskap

Det är meriterande om du:

-Tidigare arbetat eller arbetar i branschen med liknande uppgifter

-Har El utbildning (elektriker eller motsvarande)

-Har en utbildningsbakgrund inom serviceteknik eller motsvarande.

-tidigare arbetat med brandtätning

Som person arbetar du alltid efter en strukturerad arbetsmetodik. Du har en hög stresströskel där du har en bra balans mellan effektivitet och noggrannhet. Du är en ”Doer” som tar för sig, genomför arbetsuppgifterna på ett utmärkt sätt. Samtidigt arbetar du alltid proaktivt med merförsäljning ute hos kunderna och har ett öga för att se vad som saknas.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten

Innan anställning sker kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret. Företaget har kollektivavtal

Frågor kring tjänsten besvaras vid eventuell intervju.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan

Arbetsgivare
Brandexperten Sverige AB
Spjutvägen 5e
17561 Järfälla
Hemsida: www.brandexperten.se
Ansökan
Ansök senast 28 oktober (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Räddningstjänstpersonal i beredskap (deltidsbrandman)

Arbetsgivare / Ort: Habo kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. På räddningstjänsten i Habo har ett befäl och fyra brandmän/kvinnor beredskap på sitt ordinarie jobb eller i hemmet dygnet runt årets alla dagar. Med en personsökare mottager man larm och infinner sig därefter på brandstationen inom fem minuter, redo att rycka ut. Är din ordinarie arbetsplats inte placerad i Habo tätort? Pandemin har gett oss nya möjligheter att arbeta hemifrån vilket förhoppningsvis har öppnat upp och gjort det lättare för fler kommuninvånare att söka sig till räddningstjänsten och detta spännande och givande extra arbete. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu räddningstjänstpersonal i beredskap att ingå i en utryckningsstyrka och ha beredskap var fjärde vecka och delta på utryckningar, övningar och utbildningar. Övningar sker normalt på kvällstid och omfattar ca 50 timmar/år KVALIFIKATIONER • God fysik, simkunnighet och att du har en känsla för lagarbete. • B-körkort är ett krav och C-körkort önskvärt, har man inte C-körkort får man med bidragshjälp av arbetsgivaren ta detta efter anställning. Vi utbildar dig sedan vidare. • Du kommer att genomgå en läkarundersökning där godkänd är en förutsättning för tjänsten. • Du skall ha din bostad och arbetsplats (alternativt hemarbete) så att du kan hålla anspänningstiden om fem minuter. Godkännande av huvudarbetsgivare behövs. Med anspänningstid menas från det att personsökaren larmar tills dess att brandbilarna rullar ut från brandstationen mot olycksplats. ÖVRIGT Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar. I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan. Ansökningshandlingar returneras ej. Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Habo kommun
Ansökan
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Instruktör Brand och Räddning

Arbetsgivare / Ort: Securitas Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Brandtekniker

Om jobbet
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 57 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt. Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som se till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget. Din roll Securitas är en helhetsleverantör inom brand och räddning och erbjuder allt från förebyggande brandskydd, räddningsinsatser och utbildning inom brandskyddsarbete. Vi söker dig som kan komplettera vår grupp som instruktör. Du kommer jobba med utbildning mot våra kunder men även arbete som tekniker, service och underhåll av diverse brandredskap kommer att förekomma. Vi tillhandahåller alla typer av instruktör och brandskyddsutbildningar, ex första hjälpen, D-HLR, anläggningsskötare, heta arbeten mm. Exempel på arbetsuppgifter som kommer ingå: Utbildning i diverse brandskyddsutbildningar ute hos kund. Service och genomgång av förekommande produkter inom branschområdet (exv. brandredskap) Rådgivning/inventering till kund Hjälpa kunder med SBA- kontroller (egenkontroll) Upprätta och dokumentera i kundens webverktyg för SBA (MPS) Meriterande egenskaper/erfarenheter: Tidigare erfarenhet från räddningstjänst. Erfarenhet ifrån akutvård Brandman Ambulanssjukvårdare Brandtekniker Erfarenhet av att hålla utbildning för grupper på svenska samt engelska Vilka krav ställer tjänsten? Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Tjänsten kräver B-körkort För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vi erbjuder dig Att göra skillnad för människor och samhället Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter Engagerade och stöttande ledare och kollegor Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människan i fokus  Övrigt Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida  www.securitas.se . Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer urvalstester att användas. Urval sker löpande. Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande. Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Securitas Sverige AB
Hemsida: http://www.securitas.se
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Brandmän semestervikariat sommaren 2022 sökes

Arbetsgivare / Ort: RÄDDNINGSTJÄNSTEN MÄLARDALEN / Västerås
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker 12 st vikarierande brandmän till våra heltidsstyrkor i Västerås och Köping inför sommaren 2022. Hos Räddningstjänsten Mälardalen (RTMD) är alla välkomna att jobba oavsett ursprung, religiös bakgrund, kön eller sexuell läggning.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats i ständig utveckling, där vi jobbar aktivt med medarbetarskap och ledarskap för att skapa en attraktiv arbetsplats för både kvinnor och män. Vill du vara med och utveckla Räddningstjänsten Mälardalen (RTMD) mot visionen ”En dynamisk räddningstjänst som står för trygghet, effektivitet och säkerhet!. Sök till oss!

Uppdraget

Dina arbetsuppgifter kommer att spänna över hela området ”Skydd mot olyckor” med allt från förebyggande arbete, övning, underhåll/service till direkt skadeavhjälpande insatser vid olyckor.

Din bakgrund

Du ska ha SMO-examen eller slutföra den senast sommaren 2022 eller motsvarande utbildning, alternativt arbetar du som RiB-brandman idag med genomförd grundutbildning GRIB eller motsvarande samt minst 5 års erfarenhet inklusive dokumenterad rökdykarutbildning enligt AFS 2007:7, 56 timmars utbildning till sommaren 2022.

Som person ser vi gärna att du samarbetar bra med andra människor, är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer samt har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv. Vi vill vidare att du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och är självgående genom att ta ansvar för dina uppgifter.

Du identifierar dig med RTMD:s vision – ”En dynamisk räddningstjänst som står för trygghet, effektivitet och säkerhet!” som för närvarande är kompassen för vårt arbete och grunden för att stärka vår gemenskap.

Ansök med personligt brev och CV! Bifoga en kopia på:

 • Rullbandstest enligt AFS 2019:3 § 76, 5,6 km/tim, högst 6 månader gammalt.
 • Intyg för simkunnighet lägst Guldbojen.
 • Körkort behörighet B.
 • Examensbevis SMO om du är klar med utbildningen eller intyg om pågående utbildning.
 • Alternativt intyg om anställning RIB.

Planerade testdagar är 15–18 november 2021.

Introduktionsutbildning ca 2 veckor genomförs i maj/juni 2022.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Emil Brodin, Distriktschef distrikt 1 Vallby, 021-39 82 03, [email protected]

Ann-Sofi Knutsson Persson, Distriktschef distrikt 2, Köping, 021-39 82 12,

[email protected]

Hans Tollbom, Distriktschef distrikt 3, Brandthovda, 021-39 82 19, [email protected]

Ansökan skickas till: [email protected] senast 31/10 2021. Ange: ”Sommarvik” eller i ämnesraden.


RTMD arbetar aktivt för att öka mångfalden inom förbundet. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenhet. Vi arbetar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning. Räddningstjänsten Mälardalen är ett kommunalförbund för räddningstjänst och förebyggande brandskydd mellan kommunerna Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Köping, Kungsör och Arboga. Vi är idag ca 260 medarbetare som alla strävar efter att nå det olycksfria samhället. Riskbilden är bred genom hamn, oljehamn, flygplats, ett antal större industrier, europaväg, riksvägar samt gammal kulturbebyggelse. Detta borgar för en arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter.

Arbetsgivare
RÄDDNINGSTJÄNSTEN MÄLARDALEN
Vallbyleden 9
72464 Västerås
Hemsida: www.rtmd.se
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.