På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Behandlingspedagog
Spela filmen

Behandlingspedagog

226 Lediga jobb

Behandlingspedagog/assistent

Arbetsgivare / Ort: Kiron Care AB / EKSHÄRAD
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Behandlingsassistent/Socialpedagog

Om jobbet

Framåt sommaren 2022 kommer Kiron Care starta ett nytt HVB-hem i Ekshärad som ligger i norra delarna av Värmland, Hedegården. Där kommer det att bo ungdomar i åldern 15-19 år(tills de fyller 20 år) Några av de som ska jobba där är redan rekryterade. Nu söker vi efter fler medarbetare, både tillsvidareanställda och timanställda behandlingspedagoger/socialpedagoger. Vi annonserar i god tid eftersom en del som kan tänkas bli aktuella kan ha anställning med tillhörande uppsägningstid idag. De vi rekryterar nu kommer dock inte att tillträda någon tjänst förrän framåt sommaren 2022. Just nu håller vi på att iordningställa våra lokaler, vi vill göra det ordentligt innan vi slår upp portarna till en ny verksamhet.

Rekryteringen kommer ske fortlöpande nu under vintern/våren.


Verksamheten i Ekshärad kommer bedrivas i 5 byggnader varav en är huvudbyggnad. Två byggnader kommer innehålla 4 stycken träningslägenheter. I en byggnad kommer vi aktiviteter som t.ex. ett gym.

På Hedegården kommer det att bo ungdomar som är på väg ut vidare i livet och så småningom till ett eget boende. Kan vara ungdomar med t.ex. NP-diagnostik eller social omsorgsbrist som medfört att vi behöver träna på att interagera med andra ungdomar/människor och sociala färdigheter. Hedegården kommer INTE jobba med ungdomar som har problem kriminalitet och missbruk.

Kiron Care har bedriver idag HVB-verksamhet i Kolsva utanför Köping samt ca 25 familjehem i och runt Bergslagen.

Arbetsgivare
Kiron Care AB
Hara Hedegård
68360 EKSHÄRAD
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Extrajobb på HVB-hem

Arbetsgivare / Ort: Allviken Vård AB / Tärnsjö
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

ALLVIKEN HVB är ett litet och familjärt ställe med 8 behandlingsplatser.

Vi tar vi emot killar med missbruk, beroende och/eller kriminalitetsproblematik i åldersgruppen 15-20 år. Vi arbetar utifrån KBT och 12-stegsmodellen.

Vi erbjuder ungdomen både grupp- samt individuell kvalificerad behandling som skall ge stöd, vägledning och möjlighet till ett tryggt och välfungerande liv. Ungdomen ska under sin behandling få möjlighet att utveckla ett gynnsamt förhållningssätt till sig själv, sin familj och övrigt nätverk.

Vårdinnehåll:

- Schemalagda gruppsamtal/terapi med drogterapeut/behandlare

- Enskilda samtal

- Motiverande Samtal (MI)

- Alkohol-/drogterapi

- Kriminalitetsprogram med KBT-grund

- Strukturerade utredningar vid behov

- Rapporter, i enlighet med BBIC

Vi söker dig som brinner för att hjälpa ungdomar som hamnat snett. Du ska ha samsyn i vårt sätt att se och bemöta våra ungdomar.

Meriterande om du har utbildning eller erfarenhet inom missbruk och arbete med ungdomar. Som personal på ALLVIKEN HVB arbetar du nära ungdomarna, andra behandlare och föreståndaren. Vi söker nu personer som vill arbeta extra/timmar samt som vikarie vid behov.

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Medlevarskap på behandlingshem som jobbar enligt 12-steg och KBT. Du kan komma att arbeta dagtid, kvällstid, helger samt dygn med sovande jour.

Du arbetar tillsammans med andra behandlare och finns som ett stöd för dessa. Du är med på våra dagliga aktiviteter, grupper och vardagssysslor. Arbetet kräver B-körkort då arbetet innebär en del resor tillsammans med våra ungdomar. Du ska kunna arbeta självständigt samt i grupp.

Tjänsten kräver även tillgång till egen bil för att kunna ta sig till och från jobbet då det inte finns bussförbindelser till HVB-hemmet.

Förutom ALLVIKEN HVB har vi ett annat behandlingshem, Östagården HVB. Tjänsten kommer innebära arbete på båda våra enheter som båda ligger i Tärnsjö.

#jobbjustnu

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Allviken Vård AB
Segelbo
74386 Tärnsjö
Hemsida: http://www.allviken.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Arbetsträningsinstruktörer till Intern service

Arbetsgivare / Ort: Växjö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Behandlingsassistent/Socialpedagog

Om jobbet
Arbete och välfärd ansvarar för områdena arbetsmarknad och sysselsättning, försörjningsstöd, vuxenutbildning, integration, flyktingmottagning inkl. ensamkommande flyktingungdomar, individ- och familjeomsorg, familjerätt, socialpsykiatri, budget- och skuldrådgivning samt alkoholhandläggning. Avdelningen Arbete och lärande - avdelningen för full sysselsättning, har ca 200 anställda och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där arbetsmarknad-, utbildning-, bistånds-, och integrationsfrågor möts och hanteras. Intern service, som omfattar cirka 90 medarbetare, utför olika arbeten och uppdrag till förvaltningar och bolag i kommunkoncernen inom inköp, städ och service, trädgård och grönyta, transport och service, måleri, snickeri samt textil och möbeltapetsering. ARBETSUPPGIFTER Som Arbetsträningsinstruktör på Intern service arbetar du med att handleda 4-6 personer som bedöms ha behov av arbetsträning mellan 1-3 månader. Arbetsträning innebär att deltagaren ska få möjlighet att i anpassad form och under handledning genomföra arbetsuppgifter utan några krav på produktivitet, umgås med arbetskamrater, få struktur på dagen samt bekanta sig med de krav och förväntningar som finns på en arbetsplats. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta med människor och en för oss relevant praktisk yrkesutbildning. Vi ser helst att du har en beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå samt erfarenhet av arbetsledning. Du är flexibel, har lätt för att samarbeta och är stresstålig. Du har social kompetens och förstår varför och med vilket mål vi arbetar med våra medarbetare. Bemötandet är en viktig del för att få människor att växa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.
Arbetsgivare
Växjö kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Behandlingsassistent till Hjortens stödboende

Arbetsgivare / Ort: Örebro kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vill du vara med och göra vardagen enklare för Örebroarna? Vill du stödja människor i deras vardag? Om tjänsten Som behandlingsassistent på Hjorten arbetar man i team med andra behandlingsassistenter, gruppledare och kuratorer. Målgruppen som avses för verksamheten är bostadslösa vuxna som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. Personerna ska ha en dokumenterad missbruks-/beroendeproblematik. De som bor på stödboendet har inte fattat ett beslut om att leva nyktert och drogfritt. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Uppdraget är att arbeta med psykosocialt stöd genom motiverande samtal. Psykosocialt stöd definieras som interventioner som främst syftar till att förbättra den enskildes situation. Utöver stödboendet finns även tre andra verksamheten på Hjorten, bland annat ett härbärge för kvinnor.  Huvudsakliga arbetsuppgifter • skriva minnesanteckningar i dokumentationssystemet Procapita • delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. flytt, städ m.m. • ha kontakt med uppdragsgivare och andra aktörer/vårdgivare • genomföra strukturerade psykosociala stödsamtal/motiverande samtal samt avslutandesamtal • planera, delta och genomföra aktiviteter tillsammans med de boende • arbeta med social träning, stöd och uppmuntran till en aktiv fritid i drogfria miljöer • aktivt stödja och uppmuntra de som bor på stödboendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett självständigt boende  Kompetenskrav • avslutad gymnasieutbildning • utbildad behandlingsassistent, tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning Vi söker dig som är du trygg i dig själv och är lyhörd i kontakten med andra. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt och kan sätta gränser. Du är engagerad i ditt arbete och är flexibel i ditt arbetssätt. Du är vidare en lugn och stabil person med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du bör även vara en uthållig som person med en god initiativförmåga. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera både i tal och skrift.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Övrigt meriterande • praktiskt dokumenterad yrkeserfarenhet av socialt arbete inom stöd och behandling avseende missbruk och beroende (alkohol, narkotika, kriminalitet och spel) • praktisk erfarenhet av behandlingsassistentarbete på stödboende med målgruppen missbrukare • dokumentationsvana i Procapita eller annat likvärdigt dokumentationsverktyg • B-körkort Omfattning och tillträde Anställningsform: tillsvidareanställning  Sysselsättningsgrad: 100% Tillträde: enligt överenskommelse Antal tjänster: 1 Arbetstid: Schemalagd dag, kväll och helg Om arbetsplatsen Målgruppen som avses för verksamheten är bostadslösa vuxna som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. De som bor på stödboendet har inte fattat ett beslut om att leva nyktert och drogfritt. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Personalen på Hjorten består av en gruppledare, sex behandlingsassistenter och två kuratorer. Övrig information Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb. Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig. Ansökan Sista ansökningsdag är 18 januari Välkommen med din ansökan! Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Arbetsgivare
Örebro kommun
Hemsida: http://www.orebro.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Ungdomsbehandlare - Vikariat med stor chans till vidare anställning

Arbetsgivare / Ort: Jopiso AB / PARTILLE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Behandlingsassistent/Socialpedagog

Om jobbet

Vilka är vi?

Alba-Camp har bedrivit verksamhet för ungdomar i närheten av Göteborg sedan 1981. Vårt mål har alltid varit att skapa ett tryggt sammanhang där vi fokuserar på och stärker det som fungerar. Allt arbete sker i samarbete med de ungdomar vi möter med målet att öka ungdomarnas känsla av delaktighet, sammanhang och självständighet.

På Alba-Camp får ungdomarna möjlighet att ta ansvar på samma gång som det alltid finns vuxna att ta hjälp och stöd av. Vårt grundtänk är att alltid hitta individuella lösningar utefter de behov som varje ungdom har. Möjligheten till eget boende i kombination med hög vuxennärvaro är det som gör Alba-Camp till ett annorlunda HVB-hem. Vårt bemötande och förhållningssätt präglas av respekt, ödmjukhet, tydlighet och nyfikenhet.

I nuvarande lokaler har vi funnits i drygt 10 år och det behandlingsarbete vi bedriver är helt unikt i HVB-sammanhang. Unikt på så sätt att ungdomarna slipper dela på personal med andra ungdomar eftersom vi möter alla ungdomar en-till-en och de bor i helt egna fullt utrustade lägenheter. Utifrån de förutsättningarna slipper vi också affektsmitta mellan ungdomarna vilket skapar en trygg och lugn bas för ett gott behandlingsarbete. På grund av att ungdomarna inte delar sina utrymmen har vi en blandning av olika problematik i ungdomsgruppen vilket kräver ett fexibelt förhållningssätt och ett brett tänk i behandlingsarbetet. Vi arbetar med ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, tidigare missbruksproblematik eller begynnande missbruk/riskbruk, antisocial beteendeproblematik och ungdomar som är uppvuxna med omsorgsbrist. Våra ungdomar är mellan 16 och 23 år.

Allt behandlingsarbete på Alba-Camp genomsyras av den värdegrund och behandlingsfilosofi som finns med en teoretisk bas i den kognitiva psykologin. Personalen handleds av legitimerad psykolog och KBT-terapeut i processhandledning för att hela tiden kunna applicera teoretiska modeller i det praktiska arbetet med ungdomarna.

Som förhållningssätt används motiverande samtal(MI), lösningsfokuserad korttidsterapi(LÖFO) och miljöterapi.

I det dagliga behandlingsarbetet erbjuder Alba-Camp även manualbaserade behandlingsmetoder utifrån den enskilde individen som kopplas på vid behov. I dagsläget erbjuds återfallsprevention(ÅP), strukturerade MI-samtal utifrån KBT, ART och REPULSE.

Vem söker vi?

Vi söker en erfaren ungdomsbehandlare som känner sig trygg i arbetet med ungdomar och som känner sig trygg i att planera, genomföra och följa upp behandlingsarbete. Du ska ha förmågan att se bakomliggande strukturer i ungdomarnas beteenden tidigt och utefter det bedriva behandling med beprövade metoder. Vi ser att du gillar att vara en del av ett team där det är högt i tak och där alla får komma till tals. Vi är en liten arbetsplats och det krävs av dig att du är flexibel och att du är trygg med att arbeta i en liten organisation.

Du har en akademisk examen inom socialt arbete, psykologi eller annan examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande med en socionomexamen. Du ska även ha gått vidareutbildningar inom de behandlingsmetoder du känner dig trygg i att använda. Meriterande om du har utbildning i följande behandlingsmetoder:

 • MI(Motivational interviewing)
 • Återfallsprevention
 • MET(Motivational Enhancement Therapy)
 • CRA(Community Reinforcement Approach)
 • KBT
 • Miljöterapi
 • Lösningsfokuserad korttidsterapi(LÖFO)
 • Repulse
 • ART(Aggression Replacement Training)
 • ACT(Acceptance and Commitment ­Therapy)


Om arbetet

Tjänsten är ett vikariat i 6 månader med stor chans till anställning efter vikariatet. Tillträdesdag så snart som möjligt.

Arbetet kräver god dokumentationsförmåga och analytisk förmåga. Du kommer att ingå i ett team med 4 ungdomsbehandlare och i arbetet ingår både dags, kvälls- och helgpass. Arbetet kan vara på psykiskt och fysiskt tungt i perioder och det krävs av dig att du är trygg som person och har en stabil tillvaro privat med plats för återhämtning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I samband med anställning görs ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Skicka CV och personligt brev till nedan angiven e-post.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Jopiso AB
Mellbyvägen 31
43330 PARTILLE
Hemsida: www.albacamp.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.