På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Automationselektriker
Spela filmen

Automationselektriker

58 Lediga jobb

Automationstekniker & Kranelektriker till APM Terminals Gothenburg AB

Arbetsgivare / Ort: Apm Terminals Gothenburg AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Automationselektriker

Om jobbet

Har du funderat på hur varor from hela världen kommer hela vägen till dig? APM Terminals har ett kundorienterat arbetssätt och vår verksamhet förändras snabbt med focus på hållbarhet och digitalisering. Vi är en viktig länk mellan Skandinavien och världsmarknaden. APM Terminals är de enda terminalerna med kapacitet att ta emot och hantera de största oceangående fartygen och vi driver de största containerterminalerna i Skandinavien. Omkring hälften av all containertrafik till och från hamnen i Göteborg sker med järnväg, vilket innebär stora miljövinster. Vi hanterar mer än 50% av all import och export i Danmark och Sverige.


Arbetet består av elektriskt och mekaniskt underhåll, reparation samt felsökning på, i första hand kranar, men även på annan terminalutrustning. Du kommer även att vara delaktig vid ombyggnadsprojekt, digitalisering av APM Terminals maskin- och anläggningspark. Arbetet utförs till stor del utomhus och på höga höjder. Tjänsten är en tillsvidareanställning och följer för närvarande rullande schema med varierade arbetstider. Eftersom vi är ett globalt företag ingår det mycket erfarenhetsutbyte med andra terminaler runt om i världen. Du kommer vara en del av ett härligt team med bred kompetens och fin sammanhållning. Ingen dag är den andra lik och variationen i jobbet är stor.


Du har lägst 3-årig gymnasieutbildning inom elinstallation, automationsteknik eller innehar annan utbildning samt erfarenhet som bedöms som likvärdig.


Vi tror att Du har 3-5 års erfarenhet av drift- och underhållsarbete inom industrin och god förmåga att läsa ritningar och kunskap inom dokumentationshantering. Vidare är du en van användare av PLC-system. Du har bred kompetens inom drivteknik (frekvensomriktare, AC/DC motorer), Siemens S7-300/400, ABB AC500 S.

Meriterande är om du erfarenhet av fältbussar, särskilt Profinet, Profibus, CAN och om du har jobbat med Siemens Masterdrive, Sinamics S120 och/eller Danfoss FC30. Dessutom är det bra om du har deltagit i projekt samt själv drivit mindre ombyggnads- och förbättringsprojekt samt om du har egen elbehörighet.

Du har en god analytisk förmåga att hantera drift- och underhållsproblem och förmåga att anpassa dig till rådande omständigheter, tänka samt agera utanför ”boxen”. Vi ser att du är driven, målinriktad och med hög kvalitetsmedvetenhet och servicekänsla. Vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta samtidigt som du även kan planera och arbeta självständigt när så krävs.

Som person är du stabil, ärlig och har inga problem med att fatta egna beslut samt komma med egna initiativ till lösningar. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska såväl som i engelska. B-körkort är ett krav.


Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Apm Terminals Gothenburg AB
Indiska oceanen 11
41834 GÖTEBORG
VISA MINDRE

TopWork söker lastbilselektriker...

Arbetsgivare / Ort: TopWork Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fordonselektriker

Om jobbet
TopWork arbetar med bemanning och rekrytering. Vi vet vad arbetsgivaren vill ha och vad som krävs för att hitta rätt medarbetare. Våra kunder finns inom både privat och offentlig sektor. Vi är din trygga och personliga partner oavsett om du söker nya medarbetare eller nya utmaningar. TopWork – det lila extra! ...till kund utanför Uppsala.    Vi söker dig som har arbetat som lastbilselektriker 24V och som är van vid att arbeta självständigt. Du ska ha flerårig praktisk erfarenhet av fordonsel och kunskap om att läsa ett elschema. Arbetet innefattar bland annat: - Inkoppling strömbrytare,kablage,reläer mm invändigt hytt. - Montering arbetslampor,sidomarkeringsljus,extraljus m.m. - Inkoppling kranar och tippar mm.   Är det dig vi söker? Tveka inte att höra av dig redan idag!   Uppdraget är en direktrekrytering till vår kund som erbjuder en anställning. Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut     Krav: Körkort: * B (Personbil)
Arbetsgivare
TopWork Sverige AB
Hemsida: http://www.topwork.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Elkopplare sökes för uppdrag i Upplands Väsby

Arbetsgivare / Ort: Prowork Bemanning AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 2 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-06-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Driftelektriker

Om jobbet

Nu letar vi efter en person som är kunnig inom elkoppling!

Om tjänsten:

I tjänsten så kommer man främst att koppla el till stickugnar. Vilket innefattar montering utav el-utrustning enligt tillverkningsunderlag och el-ritningar. Det ingår även märkning utav värmesektioner med serienummerskyltar och att transportera färdig värmesektion till nästa produktionsgrupp. Även utfärdande av isolationstest på el utrustning är en del av tjänsten. Det förekommer en del rapporteringsarbete kring detta.

Arbetstider: Mån-Tor 07.00-16:12, Fre 07.00-14:00

Om dig

Vi ser gärna att du som söker är en aktiv person som gillar att arbeta i en verkstadsmiljö. Du förväntas kunna läsa elritningar/scheman och hantera elmätutrustning. Det förkommer även användning av en del handverktyg så vana att hantera dessa är en fördel. Som person är du bra på att samarbeta och noggrann.

Krav

  • Grundskola och min 3 års arbetslivserfarenhet, 3-årigt gymnasium eller motsvarande yrkesutbildning.
  • Grundkurs i ritningsläsning el- schema.
  • Svenska, goda kunskaper i tal och skrift
  • Allmän datakunskap

Låter detta intressant? Skicka in din ansökan på mejl till [email protected] redan idag. Inkludera CV samt personligt brev. Vid ytterligare frågor kontakta ansvarig Konsultchef Michelle på 072-969 85 85.

Du blir till en början anställd av oss på Prowork för att sedan få en anställning hos vår kund efter 6 månader.

Om oss

Prowork är en auktoriserad bemanning och rekryteringsbolag som grundades 2013 och är verksamma inom Bygg & Anläggning, Industri och Fastighet varifrån vi har gedigen erfarenhet. Vi ger oss inte förrän våra kunder har fått rätt personal på rätt plats! Kunskap om den bransch vi jobbar med i kombination med ett högt engagemang är vårt signum. Vi är belägna i både Stockholm och Göteborg, men är verksamma i hela landet.

Genom att skicka in dina handlingar till oss på Prowork – så godkänner du vår Integritetspolicy som finns att läsa på www.prowork.se

Arbetsgivare
Prowork Bemanning AB
11345 STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast 2 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fordonselektriker till Månsarps Svets & Maskin AB

Arbetsgivare / Ort: Tigerns industribemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fordonselektriker

Om jobbet
Nu söker vi en fordonselektriker till Månsarps Svets & Maskin AB som vill kunna växa i karriären. Dina arbetsuppgifter som fordonselektriker arbetar du med el-monteringen på våra fordon som innefattar att utifrån funktionskrav installera och reparera elektrisk utrustning. Arbetet kan innebära allt ifrån att lägga i kabelmattor i chassin och hytter till att installera givare och annan utrustning, Vi söker dig som har en god erfarenhet av fordonselektronik avseende lastbilar. Du som söker tjänsten är noggrann, van att arbeta i högt tempo och lättlärd. Du har vana av att arbeta i ett högt tempo med snabba förändringar vilket ställer krav på att du kan arbeta självständigt samt prioritera och organisera ditt arbete. Vidare så behärskar du att läsa och förstå elscheman och vi ser med fördel på att du har ett genuint intresse av fordon och teknik. Denna Rekrytering sköts via Tigerns Industribemanning AB Tjänsten är en inhyrning via Tigerns som för rätt person övergår till en tillsvidareställning efter sex månader hos Månsarps svets & Maskin AB. Tillträde efter överenskommelse. För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Vi söker dig som är lättlärd, har stor drivkraft och som jobbar bra både i grupp och på egen hand. En positiv attityd, stort engagemang är egenskaper som vi värderar högt. Som person ser vi att du är ansvarsfull och kvalitetsmedveten. Du är en problemlösare och gillar utmaningar. För rätt person leder uppdraget till anställning hos vår kund. Tycker du att det här låter intressant? Vänta inte med din ansökan, vi kommer börja gå igenom ansökningarna och kalla på intervju snarast möjligt. Körkort B är ett krav Flytande i svenska i tal och skrift Om Månsarps Svets & Maskin AB Månsarps Svets & Maskins specialitet är tillverkning av lastbilspåbyggnader samt byggande och utveckling av förvaringsrum och säkerhetsdörrar och -fönster till Rikspolis- och Kriminalvårdsstyrelsen. Vi på MSM har lång tradition av konstruktionslösningar och äger därför en bred erfarenhet av detta fält. Vi ställer höga krav på oss själva och våra leverantörer, och hög kvalitet och leveranssäkerhet är en garanti vi ger alla våra kunder. Vår marknad är främst lokaliserad i Skandinavien, men vi har även kunder i övriga Europa samt i USA och Australien. Idag är vi 26 anställda på företaget, var och en med bred kompetens och hög serviceförmåga
Arbetsgivare
Tigerns industribemanning AB
Hemsida: https://tigerns.se/
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Elmontör Borgholm Energi

Arbetsgivare / Ort: Borgholm Energi AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Driftelektriker

Om jobbet
Vi söker en elmontör! Borgholm Energi är ett kommunalt bolag som levererar infrastrukturtjänster som är viktiga för hela samhället, som gör nytta för företag och privatpersoner och som skapar goda förutsättningar för en affärsmässig och hållbar utveckling. Borgholm Energi ansvarar för kommunalt vatten och avlopp, avfall, fjärrvärme, vindkraft och fastighetsförvaltning. Borgholm Energi Elnät AB som driver elnätsverksamheten är moderbolag och Borgholm Energi AB som driver övriga verksamheter är dotterbolag. Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare med bra anställningsvillkor och en god arbetsmiljö. I vårt arbete utgår vi från våra värdeord: Välkomnande-Utvecklande-Tillsammans. Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig bl.a. ett roligt och utvecklande arbete, trevliga och kompetenta kollegor, en mycket aktiv personalförening. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifterna består i huvudsak av drift och underhåll samt ny- och ombyggnadsarbeten av företagets eldistributionsnät. I arbetsuppgifterna ingår även drift och underhåll samt nyinstallation av gatubelysning inom Borgholms kommun. Beredskap ingår i tjänsten vilket gör att du måste ha maximalt en timmes inställningstid. Arbetsgivaren kan komma att tillämpa provanställning på 6 månader. Grundtanken är att anställningen sedan ska övergå till en tillsvidareanställning. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med elteknisk utbildning, yrkesutbildning på gymnasienivå eller annan likvärdig utbildning. Vi förutsätter även erfarenhet från arbete inom eldistributionsföretag eller liknande verksamhet. Du kommer ingå i en liten och flexibel organisation, vilket gör att personliga egenskaper är av vikt. Att kunna arbeta självständigt likväl som i grupp är en förutsättning. B-körkort krävs, men C-kort är önskvärt. Beredskap ingår i tjänsten med en inställelsetid på 1 timme. ÖVRIGT Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.
Arbetsgivare
Borgholm Energi AB
Hemsida: http://www.borgholmenergi.se
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.