På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Adoptionskonsult

Adoptionskonsult

Adoptionskonsulter arbetar med människor som önskar adoptera ett barn. Det handlar om att ge råd och vägledning med barnets rätt till en trygg uppväxt i fokus. Det är många parter som är involverade i en adoptionsprocess och det är adoptionskonsultens uppgift att sammanföra föräldrar och barn. De är experter på att hitta länder som accepterar olika åldersförutsättningar och familjekonstellationer som adoptivföräldrar.

De som önskar adoptera får förberedelse, blir utredda och får medgivande i sin hemkommun. Myndigheterna i ursprungsländerna utreder barnens bakgrund och tar ställning till om det är barnens bästa att få familj genom en internationell adoption. 

Auktoriserade adoptionsorganisationer samarbetar med myndigheter och organisationer i ursprungsländerna där de förmedlar ansökningar och ger den hjälp som krävs för att en adoption ska kunna genomföras.

Adoptionskonsulten arbetar med informationsinsamling, avancerad administration, men fungerar också som bollplank och bemöter de blivande adoptivföräldrarnas frågor och funderingar. Därför är därför viktigt att kunna bemöta olika människor på ett empatiskt, pedagogisk, tålmodig, flexibel och tillmötesgående sätt.

Utbildning

Utbildningsbakgrund som passar för att kunna få arbete som adoptionskonsult är Socionom. Även andra utbildningar kan leda till detta arbete, exempelvis utbildad Samhällsvetare, Statsvetare eller Jurist.

Det är mycket meriterande om man har kunskaper i flera språk än svenska och engelska. Det är även fördelaktigt att ha utlandserfarenhet och ha tidigare erfarenhet av socialt arbete

Bra utbildningsgrund är bl a gymnasiets Samhällsvetenskapsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Visa mer
Visa mindre

171 Lediga jobb

Kursansvarig lärare till socialpedagogutbildningen

Arbetsgivare / Ort: Stiftelsen Frisksportgården / TROSA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Socionom

Om jobbet

Vi söker dig som brinner för människor, delaktighet och likvärdighet och vill arbeta med oss för att göra skillnad - på riktigt!

Stensunds Folkhögskola ligger strax utanför Trosa med unikt läge vid skärgården med hav och skog som möjliggör ett rikt friluftsliv endast 70 km från Stockholm. Skolans område är alkohol- och drogfritt. Huvudman för skolan är Svenska Frisksportförbundet och skolan arbetar för hälsa, välmående och deltagande samt förstås utifrån folkbildningens grunder. Stensunds Folkhögskola har allmän kurs som ger behörigheter till högre studier med olika profiler såsom Livslinjen, Beteende, Äventyr och Träning samt Polis- och väktarutbildning. Skolan har också yrkesutbildningarna Båtbyggare, Socialpedagog och Hälsocoach samt distansutbildningarna Beroendeterapeut, Diet for a green Planet, Världsmusik och Hållbara gemenskaper.

Socialpedagogutbildningen på Stensunds Folkhögskola genomförs på heltid under fyra terminer där 16 veckors praktik ingår. Vi utgår ifrån BALSAM:s riktlinjer och utbildningen ger en bred bas för socialpedagogiskt arbete i behandling, skola m.m.

Nu söker vi dig som brinner för folkbildning, lärande, socialt arbetet och friluftsliv och som vill bli en viktig del i vårt kompetenta lärarlag som kursansvarig och undervisande lärare på socialpedagogutbildningen. Du är högskoleutbildad Socialpedagog, Socionom eller Beteendevetare och har erfarenhet av behandlingsarbete och socialpedagogiskt arbete i olika former. Du behöver ha erfarenhet av ledarskap och undervisning och gärna lärarutbildning. Folkhögskollärarutbildning är meriterande.

Du behöver ha god kännedom om socialpedagogens arbete inom olika områden och kompetens inom det beteendevetenskapliga fältet där ämnen som socialpedagogik, psykologi, sociologi, socialpsykologi, etik samt det sociala arbetets organisation ingår.

Du är nyfiken och intresserad av utvecklingsarbete och att systematiskt utveckla utbildningen så att den motsvarar arbetsmarknadens behov. Du känner till och kan använda metoder för systematisk utvärdering under utbildningens gång och kan använder resultatet för utveckling och att möta deltagarnas behov. Du har erfarenhet av nätverkande och kan bygga nätverk med branschen för utbyte. I arbetsuppgifterna ingår läsårsplanering och operativt ansvar för utbildningen, antagningsarbete, mentorskap och undervisning. Även andra arbetsuppgifter kan ingå i uppdraget såsom friluftsliv, segling och skolgemensamma aktiviteter som även kan förläggas på kvällstid.

Som person behöver du vara strukturerad, tycka om att relationsskapa och se möjligheter i varje deltagare. Du behöver vara ansvarsfull, flexibel och lösningsfokuserad. Folkbildning för oss är att sätta deltagarnas lärande och utveckling i fokus och flexibelt anpassa läraruppdrag och lärandesituationer efter det.

Tjänsten är en ferietjänst med 100 % omfattning med start 9 augusti. Kollektivavtal genom arbetsgivaralliansen gäller.

Nu ser vi fram emot din ansökan! Sista dag för ansökan är 12 juni.

I din ansökan vill vi veta mer om dig och att du bifogar CV med adekvata utbildningar och erfarenhet samt möjliga referenser.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Petra Fasth, rektor och verksamhetschef.

Email: [email protected]

Tel: 0722 303260
Arbetsgivare
Stiftelsen Frisksportgården
STENSUNDS FOLKHÖGSKOLA
61991 TROSA
Hemsida: stensund.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Familjebehandlare till dynamisk arbetsplats

Arbetsgivare / Ort: Hörby kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Familjebehandlare

Om jobbet
Att arbeta i Hörby kommun Hörby kommun med 15 700 invånare ligger mitt i Skånes hjärta med det mesta och det bästa runt hörnet. Hörby är en mycket gammal handelsort. Vi som bor eller arbetar i Hörby är mycket stolta över vår vackra och blandade natur. Här kan man få känslan av att befinna sig mitt i vildmarken och ändå är människor, service och bekvämligheter aldrig långt borta. Kommunen erbjuder en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Att arbeta inom Hörby kommun handlar i första hand om att ge service till våra medborgare. Service inom allt från vård och omsorg till parkskötsel och anläggningsarbeten. Vi arbetar aktivt med att vara en god arbetsgivare med bra anställningsvillkor, arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter. ARBETSUPPGIFTER IFO är en dynamisk och positiv arbetsplats där det är högt i tak. Hela enheten arbetar familjeorienterat, vilket innebär att vi jobbar tillsammans och över gränserna för våra klienters skull. Hörby är en liten kommun med relativt små arbetsplatser där det är viktigt att man är villig och tycker att det är utmanande och roligt att våga sig utanför sin egen box. DITT UPPDRAG Eftersom en av våra familjebehandlare ska sluta, behöver vi nu en ersättare. Du kommer att ingå i familjeteamet tillsammans med fyra kolleger. Vi får uppdrag från myndighet avseende barn och unga, föräldraskap, umgänge, enskilda stödsamtal. På IFO erbjuder vi också råd- och stödsamtal utan bistånd, upp till fem gånger. Metoder som vi arbetar med är bland annat Tryggare Barn, Cope, Trappan, nätverksmöten, HUI och MI-samtal med mera. Det är viktigt att ha ett barnperspektiv och förståelse för trauman, barns utsatthet och kunskap om Barnkonventionen. VEM ÄR DU? För att verkligen trivas hos oss, är det viktigt att du är flexibel, har förmåga att samarbeta, att du är kreativ och har mod att tänka utanför boxen. Du bör samtidigt vara målinriktad och ha stort intresse för utveckling. ÖVRIGT På grund av att det är semestertider kommer vi att göra ett urval för första intervju som kommer att ske den 29 juni under dagen. Djupintervju kommer att ske med dem som går vidare efter första intervjun, den 6 juli. KVALIFIKATIONER KRAV • Utbildad inom Familjebehandling eller sådan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig • Någon av följande utbildningar: ABC, Komet, Cope och ICDP • Körkort (minst B) MERITERANDE • Trappan • Marte meo • Tryggare barn • fördjupning i Anknytningsteori • Nätverksmöte • Mi-samtal ÖVRIGT För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hörby kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Hörby kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Tack på förhand!
Arbetsgivare
Hörby kommun
Hemsida: https://www.horby.se/omsorg-och-stod/familj-och-barn/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Familjebehandlare barninriktning

Arbetsgivare / Ort: Humana AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Familjebehandlare

Om jobbet
Familjebehandlare med särskild barn- och samspelskompetens Är du driven och vill vara en del av en arbetsgrupp och organisation, fylld med energi och kompetens som är i framkant nationellt? På Humanas Familjehem och Öppenvård erbjuder vi öppenvård med syfte att få till det fungerande på hemmaplan, men kan även vara en del i våra insatser i familjehemsvården eller i stödboende. Vår öppenvård har hög kompetens inom många områden, bland annat utbildar och handleder vi i metoderna TFCO, IHF och Connect och har arbetat fram ett tydligt koncept i att göra omsorgsbedömningar. Vi söker nu: Familjebehandlare som är utbildad socionom eller har likvärdig grundutbildning och med minst grundläggande (steg 1) kompetens till vår öppenvård. Du har särskild kompetens av arbete med barn och samspel, bedömning av föräldraförmågan, ärenden med hög konflikt och oro för våld. Du är nyfiken på och har gärna erfarenhet av att arbeta inom många delar av fältet öppenvård för barn och unga. Du är modig, flexibel, initiativtagande och har en god förmåga att skapa och hålla relationer såväl i de arbeten du utför som på arbetsplatsen som med uppdragsgivare. Om tjänsten: Vi är högt efterfrågade som komplement till kommunernas egna alternativ eller där vi kan bidra med ytterligare kompetens och erfarenhet. Vi arbetar med olika former av kvalificerad öppenvård, bland annat Familjebehandling och Ungdomsbehandling i olika grad och omfattning, Marte Meo, Omsorgsbedömning, IHF - Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling, TFCO – behandling hemma och i behandlingsfamilj. Många av metoderna är utvärderade och forskningsbaserade.  Inom Humana har vi samarbete med många andra enheter både lokalt och nationellt, som kan komplettera det vi gör vid behov eller vara en del i en vårdfläta som gynnar både våra klienter och våra viktiga uppdragsgivare. Vi söker dig som Familjebehandlare som kan och vill: arbeta med familjebehandling i öppenvård som till stor del har inriktning gentemot barn, samspel och omsorgsbedömningar arbeta både i team och självständigt med mål om framgångsrikt förändringsarbete vara samordnare i vissa ärenden och på sätt leda och gynna behandlingsdomänen bli utmanad i ärenden och samarbeten som kräver tålamod och att du använder din erfarenhetsrepertoar arbeta med evidensbaserade metoder och praktik samt att använda standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem vara med, utveckla och verka för högre standard i det sociala arbetet se dokumentationsarbete som en självklar del i vårt arbete Vi erbjuder: En samarbetande, kreativ, utvecklande trivsam arbetsgrupp och arbetsplats Tillgång till hög kompetens i våra arbetsgrupper samt i vår handledning Möjlighet till interna och externa utbildningar Ett arbetsklimat som präglas av våra värdeord glädje, ansvar och engagemang Friskvårdsersättning Förtroendearbetstid Kvalifikationskrav: Socionom eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig, med minst steg 1 kompetens. Erfarenhet av psykosocialt arbete som familjebehandlare samt särskild erfarenhet av att arbeta med små barn, samspelsmetoder och bedömningar/utredningar. Meriterande: Erfarenhet/utbildning i strukturerade öppenvårdsmetoder och erfarenhet av att arbeta manualbaserat. Erfarenhet av utredningsarbete. Erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer. God kompetens gällande NPF. B-körkort då många av våra träffar ske hemma hos familjer. Personliga egenskaper: Du värderar det systemiska förhållningssättet högt och som behandlare har du ett engagemang som driver behandlingsarbetet mot målen. Du har lätt för att samarbeta, såväl med familjer som med utomstående aktörer och kollegor. Det arbete som utförs ställer krav på flexibilitet, ansvarstagande och tillgänglighet. För mer info om Humanas verksamhet: https://www.humana.se/individ-och-familj/barn-och-unga/familjehem-och-oppenvard/ Varaktighet/Arbetstid: Tillsvidareanställning, 100 %, men även andra former kan diskuteras, ex. deltid. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 2021-06-24. Rekrytering kan ske löpande. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan (cv och personligt brev) via annonsens länk. För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.  Kontaktperson Camilla Ullsten/Enhetschef                                                        Annica Hammarstrand/Enhetschef [email protected]@humana.se Tel: 0733-226017                                                                         070-3618794
Arbetsgivare
Humana AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Budget- och skuldrådgivare som även arbetar vräkningsförebyggande

Arbetsgivare / Ort: Köpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Socionom

Om jobbet
Vill du arbeta med att ge råd och vägledning till invånare i Köpings kommun som vill ha hushållsekonomisk rådgivning? Vår budget- och skuldrådgivare ska vara föräldraledig och vi letar med spänning efter dig som vill axla rollen under hennes ledighet. Du kommer att tillhöra Social- och arbetsmarknadsförvaltningen som ansvarar för individ- och familjeomsorg, flyktingmottagning, kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsåtgärder samt alkoholtillstånd och tillsyn. Förvaltningens verksamhet bedrivs i fyra verksamhetsområden; Arbete och försörjning, Myndighet, Stöd och behandling samt Vuxenutbildning. I förvaltningen handlägger vi bl.a. försörjningsstöd, bistånd och flyktingmedel.   Arbetsbeskrivning Hos oss som budget- och skuldrådgivare kommer du att arbeta 50 % med frivillig rådgivning till de av kommunens invånare som önskar hjälp med planering av budget, skuldrådgivning, förhandling med fordringsägare för att nå uppgörelse samt förändringsarbete över tid. Du kommer även att vara behjälplig med ansökan om skuldsanering, överklaganden samt stöd under skuldsaneringsperioden.   Resterande 50% av tjänsten kommer innebära vräkningsförebyggande arbete där du i ett tidigt skede ska uppmärksamma kommuninvånare som befinner sig i en pressad ekonomisk situation. Arbetet bedrivs med ett särskilt fokus på barnfamiljer och pensionärer samt personer med återkommande skuld för hyra och el. Med tidiga insatser, samverkan över verksamhetsområdena och i ett nära samarbete med det kommunala bostadsbolaget är målet med arbetet att antalet verkställda avhysningsärenden ska minska.   Vem är du?   Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig utbildning. Du behöver ha erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer sedan tidigare. Med fördel har du arbetat med budgetrådgivning och skuldsanering förut samt har erfarenhet av förebyggande arbete. Tidigare arbete med ekonomiskt bistånd är också meriterande. Det är det även om du har gått Konsumentverkets utbildning i budgetrådgivning eller annan liknande utbildning. Datavana krävs och du kommer att arbeta i verksamhetssystemet Boss.   För att du ska trivas och kunna prestera på topp i den här rollen behöver du klara av självständigt arbete där du kan ta initiativ och ansvar för dina uppgifter samt lägga vikt vid kvalitén i varje enskilt möte. Budget- och skuldrådgivning är en frivillig samhällstjänst och det kräver att du kan skapa tillit samt vara lyhörd för att få ett gott samarbete och få till ett lärande. Det handlar om att vara uthållig och hålla i den förändringsresa som individen påbörjar och anpassa upplägget utifrån vem du möter.  I den här rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten. Låter det som en tjänst för dig?   Varmt välkommen med din ansökan!    Vår kommun Köping ligger i Västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är betydelsefullt och gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag. Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.  
Arbetsgivare
Köpings kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Socialsekreterare Barn och unga

Arbetsgivare / Ort: Vaggeryds kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Socionom

Om jobbet
Vill du göra skillnad ? Vill du göra skillnad för placerade barn och deras familjer? Då kanske det är just dig vi söker! Vi erbjuder dig ett flexibelt och viktigt arbete där du har stora påverkansmöjligheter. Vi har en bra verksamhet med rimlig arbetsbelastning, nära stöd från enhetschef och ett gott gäng av kompetenta kollegor. Extern handledning och möjlighet till vidareutbildning är en självklarhet hos oss. Vi förutsätter att du är kunnig, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga? Vaggeryds kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och påverka och utveckla vardagen och arbetet kring placerade barn och deras föräldrar. Rollen som barnets socialsekreterare är unik. Barnets behov utgör kärnan i hela vårt arbete, och du bygger hållbara relationer till familjehemsplacerade barn såväl som till deras nätverk. Det bästa med att vara barnsekreterare är att få följa barnen och deras utveckling över tid. Du är den som ska säkerställa att barnets röst blir hörd, vilket är utmanande men samtidigt utvecklande och givande. ARBETSUPPGIFTER Som barnets socialsekreterare (barnsekreterare) ansvarar du för uppföljning av barn/ungdomar placerade i familjehem samt handläggning av utredningar och insatser enligt SoL och LVU. Du ansvarar för en rättssäker handläggning och beslut i enskilda ärenden samt att upprättade rutiner följs. Du ska vara barnets företrädare i olika sammanhang. Du ska samverka med barnets biologiska familj och med det professionella nätverket utifrån barnets behov. Samverkan är grunden i arbetet, både inom förvaltningen men även med externa samarbetspartners som skola, sjukvård, polis med flera. KVALIFIKATIONER Vi vill att du som söker har socionomexamen samt erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetet behöver du ha god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du som söker till oss har B-körkort för att kunna besöka familjehemmen. Det är en fördel om du har: • Genomgått utbildning i BBIC • Har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänstens barn och ungdomsvård, familjehemsvård. • Erfarenhet av verksamhetssystemet Combine. För att lyckas i rollen är du trygg i dig själv, strukturerad, flexibel, kreativ och modig. Du behöver våga se, ta ansvar och kunna hantera svåra och akuta situationer. Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i team. Vi uppskattar förmågan att kunna lyssna, visa empati och respekt. Är du prestigelös ses det som positivt. Den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn ska också visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister. Vi ser fram emot att ha med just dig på vår resa i ett arbete där vi gör skillnad för människor i deras vardag. Välkommen till oss och välkommen med din ansökan! ÖVRIGT För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt. Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.
Arbetsgivare
Vaggeryds kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.