På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Adoptionskonsult

Adoptionskonsult

Adoptionskonsulter arbetar med människor som önskar adoptera ett barn. Det handlar om att ge råd och vägledning med barnets rätt till en trygg uppväxt i fokus. Det är många parter som är involverade i en adoptionsprocess och det är adoptionskonsultens uppgift att sammanföra föräldrar och barn. De är experter på att hitta länder som accepterar olika åldersförutsättningar och familjekonstellationer som adoptivföräldrar.

De som önskar adoptera får förberedelse, blir utredda och får medgivande i sin hemkommun. Myndigheterna i ursprungsländerna utreder barnens bakgrund och tar ställning till om det är barnens bästa att få familj genom en internationell adoption. 

Auktoriserade adoptionsorganisationer samarbetar med myndigheter och organisationer i ursprungsländerna där de förmedlar ansökningar och ger den hjälp som krävs för att en adoption ska kunna genomföras.

Adoptionskonsulten arbetar med informationsinsamling, avancerad administration, men fungerar också som bollplank och bemöter de blivande adoptivföräldrarnas frågor och funderingar. Därför är därför viktigt att kunna bemöta olika människor på ett empatiskt, pedagogisk, tålmodig, flexibel och tillmötesgående sätt.

Utbildning

Utbildningsbakgrund som passar för att kunna få arbete som adoptionskonsult är Socionom. Även andra utbildningar kan leda till detta arbete, exempelvis utbildad Samhällsvetare, Statsvetare eller Jurist.

Det är mycket meriterande om man har kunskaper i flera språk än svenska och engelska. Det är även fördelaktigt att ha utlandserfarenhet och ha tidigare erfarenhet av socialt arbete

Bra utbildningsgrund är bl a gymnasiets Samhällsvetenskapsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Visa mer
Visa mindre

69 Lediga jobb

Sommarjobb socionom/kolloledare sökes till Uddens kollo

Arbetsgivare / Ort: Utepedagogik Sverige AB / Johanneshov
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-10-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vill du bredda dina kunskaper som pedagog samtidigt som du också utvecklas på det personliga planet? Sök då sommarjobb som kolloledare på vår kollogård Udden i sommar.

Arbetsuppgifter

Din uppgift som kolloledare på Uddens kollogård är att ansvara för barni åldrarna 9-13 år samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården i Värmland tillsammans med barnen. Därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 5 veckor. En stor del av verksamheten är att möta deltagarnas behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal vilket vi tror att du som socionom har värdefulla erfarenheter av.

Vem söker vi?

En stor del av verksamheten är att möta barnens behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. För att kunna arbeta som kolloledare hos oss behövs en inre trygghet och vetskapen om vad du vill i arbetet med barn och ungdomar. Därför söker vi individer som känner igen sig på dessa egenskaper.

Personliga egenskaper:

 • ansvarstagande
 • problemlösare
 • bra på att hålla många bollar i luften
 • initiativrik
 • idérik
 • gränssättare
 • ordningsam
 • punktlig
 • samarbetsförmåga
 • trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.

Erfarenhet

Du som söker bör ha ett stort intresse för att vara utomhus, eller erfarenhet av utepedagogik, då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Vi tror att du som har erfarenhet som socionom skulle passa för denna roll då arbetet med ungdomarna kräver svår gränssättning och relationsbygge. Vi tror att du som har erfarenhet av socionom kan föra den typen av djupare samtal som ofta förekommer på kollo när deltagarna känner sig trygga. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat.

Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är önskvärt:

 • kollo/lägerverksamhet
 • friluftsliv
 • sjukvård
 • paddling
 • teater
 • sång, musik
 • sport, idrott
 • matlagning
 • föreningsliv

Om företaget

Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på ett antal olika kollogårdar runt om i Sverige för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år, med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "på våra kollogårdar ska alla få vara vem de vill".

Anställningsvillkor

Tjänsten omfattar heltidsjobb. Du måste kunna närvara på våra utbildningsdagar på plats på kollogården i Värmland den 13:e-16:e maj, samt 8:e-11:e juni. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst fem sammanhängande veckor under perioden 12:e juni - 18:e augusti.

Arbetsgivare
Utepedagogik Sverige AB
Olaus Magnus väg 62
12138 Johanneshov
Hemsida: http://www.utepedagogik.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Socionom sökes till Individ- och familjeomsorgen, vuxengruppen

Arbetsgivare / Ort: Lekebergs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat. Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se Socialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg, funktionshinderområdet, hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Vi har för närvarande ca 250 medarbetare. Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas. Vi uppmuntrar till delaktighet och eftersträvar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten. ARBETSUPPGIFTER Huvudsakliga arbetsuppgifter: • handläggning av ekonomiskt bistånd. I uppdraget ingår även att utföra/ta emot utredningar/anmälningar/ansökningar gällande: • missbruks/beroendeproblematik • hot- och våld i nära relationer. KVALIFIKATIONER • Socionomutbildning, eller annan likvärdig utbildning • Meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med missbruk- och beroendeproblematik • Meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta förebyggande mot hot och våld i nära relationer Du har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift. För att lyckas i denna roll bör du kunna arbeta målinriktat, kan fatta nödvändiga beslut inom ditt ansvarsområde och har förmågan att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är noggrann i ditt arbete och tydlig i din kommunikation, både muntligt och skriftligt. Du har B-körkort och kan köra bil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan. Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.
Arbetsgivare
Lekebergs kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Qjourens kvinnojour söker jourkvinna och administratör

Arbetsgivare / Ort: Qjouren / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-01-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Qjouren

Qjouren är en separatistisk, partipolitiskt obunden och feministisk förening som är medlemmar i ROKS (Riksförbundet för kvinno- och tjejjourer i Sverige). Vi är en ideell förening som har funnits sedan 2009. Vi är finansierade genom statsbidrag och andra bidrag. Qjouren leds av en aktiv styrelse. Vi som arbetar på eller är ideellt engagerade hos Qjouren möter kvinnor utsatta för våld med erfarenhet av missbruk/beroende, psykisk ohälsa, kriminalitet och prostitution från 18 år och uppåt. På Qjouren har vi möjlighet att möta kvinnans individuella behov och önskemål. Kvinnan möts av värme och respekt där hon kan finna en trygg och lugn plats för att påbörja och fullfölja sin förändringsprocess. På Qjouren vill vi att kvinnor ska känna sig välkomna, sedda och lyssnade på.


Jourkvinna / administratör

Vi söker en jourkvinna med särskilt ansvar för administration. I ansvaret som jourkvinna ingår att ta emot kvinnor, genomföra stödsamtal enskilt och i grupp, informera, ledsaga och stötta kvinnor i kontakt med myndigheter och andra organisationer, t.ex fylla i blanketter, förmedla kontakt med målsägandebiträden, söka sekretess med mera.


I det administrativa ansvaret ingår att;

 • Hantera den administration som krävs för en mindre och välfungerande organisation och innefattar att bistå hela organisationen dvs verksamheten och styrelsen.
 • Hantera post.
 • Inventera behov av nödvändigt material på jouren för organisationen i sin helhet samt sköta inveteringsförteckning.
 • Hitta sponsorsamarbeten och lägga fram förslag till verksamhetsledaren.
 • Ge support vad gäller logistik vid planering och utförande av aktiviteter. Exempelvis bistå med att skapa avtal, arvodesblanketter, skapa överskådliga kostnadsförslag, genomföra beställningar, planera för leveranser, besök mm.
 • Bidra till dokumentation och uppföljning av verksamheten ex arbeta i excel, ordna överskådlig och användbar statistik.


Erfarenhet och förmågor

 • Utbildning inom socialt arbete eller kompetens som bedöms lämplig.
 • Kunskap om mäns våld mot kvinnor samt erfarenhet av att arbeta med kvinnor utsatta för mäns våld.
 • Kunskap om alkohol- och drogberoende samt erfarenhet av arbete med personer som befinner sig i missbruk.
 • Tidigare arbetserfarenhet av administrativt arbete.
 • Tidigare erfarenhet av ideell sektor och en mindre organisation.
 • God förmåga att ta egna initiativ, vara flexibel och samarbeta.
 • Förmåga att självständigt söka information och lösa oförutsägbara situationer.
 • Villig att arbeta med alla nivåer i organisationen och utnyttja interna resurser.
 • God och trygg kommunikationsförmåga.
 • Rollen kräver även att vederbörande är strukturerad, utstrålar trygghet och pålitlighet i kontakt med stödsökande kvinnor och andra samarbetspartners.
 • God kännedom i Officepaktet och övriga digitala verktyg så som Google Drive, Zoom med flera.


Vi erbjuder dig: Tillsvidaretjänst på 60 %, med sex månaders provanställning. Flexibel arbetstid som kan innefatta arbete vissa kvällar och helger. Föreningen har kollektivavtal. Sista ansökningsdag är 18 januari. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen. Mejla din ansökan till [email protected]

Arbetsgivare
Qjouren
10435 Stockholm
Hemsida: www.qjouren.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kvalificerad familjebehandlare

Arbetsgivare / Ort: Klippans kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-12-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
I Klippans kommun är vi drygt 1500 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus att finnas till för våra invånare, företagare och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och satsar mot en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. Som en linje i vårt arbete och för en gemensam kultur, arbetar vi efter vår värdegrund Vi i Klippan och inriktningarna "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Och inte minst, vi jobbar i en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan ARBETSUPPGIFTER Som familjebehandlare arbetar du med psykosocialt förändringsarbete tillsammans med barn, ungdomar, deras familjer och med andra för familjen viktiga personer. Vi arbetar efter evidensbaserade behandlingsmetoder och arbetssätt. Man arbetar primärt i biståndsbedömda insatser från vår myndighet - barn, unga & familj samt vuxen men även förebyggande, främjande och icke biståndsbedömda insatser kan vara en del av tjänsten. Denna tjänst är en nyinrättad tjänst i en arbetsgrupp bestående av 11 behandlare som har olika inriktningar och specialintressen. Till enheten hör också vår sociala rådgivare som arbetar på Familjens Hus. Vi hade gärna sett att den som söker tjänsten har ett intresse av att arbeta med våldsutsatta samt med lite äldre barn och ungdomar. Vi drivs av att utveckla verksamheten och hitta nya sätt att sätta individer och familjer i centrum. Vi tänker utanför rutan och strävar efter att ha kul i jobbet. Vi kommer under 2021 att implementera Journal Digital som journalföringssystem. KVALIFIKATIONER För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har en examen som antingen socionom, psykolog, psykoterapeut eller socialpedagog. Vi ser även att du har tilläggsutbildningar i behandlingsarbete. För att trivas i tjänsten tänker vi att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Du är prestigelös och trivs med att arbeta i en grupp där man vill utvecklas och lära av och tillsammans med kollegor. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt. Vi vill någonstans och det tänker vi att vår nya kollega också vill - med engagemang och nyfikenhet i att utforska ny forskning, nya arbetssätt och arbetsmodeller. Du delar aktivt med dig till dina kollegor. Vi tänker även att du bör ha en förmåga att skriva tydligt, klart och välstrukturerat med en förmåga att redovisa på ett effektivt sätt som klargör behandlingsprocessen. Du har ett intresse av att vara med och utveckla pågående arbete med att införa standardiserade bedömningsinstrument i behandlingsprocesserna. Vi ser fram emot din ansökan! ÖVRIGT Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.
Arbetsgivare
Klippans kommun
Hemsida: https://www.klippan.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Familjebehandlare

Arbetsgivare / Ort: Boxholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 19 January (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-01-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Boxholms kommun har ca 5400 invånare. Mycket av det som är viktigt ligger bra till för invånarna i Boxholm. Vad sägs om ett par minuters gångavstånd från centrum till butiker, skolor, förskolor, simhall och pendeltågsstation? Även den underbara naturen finns runt husknuten. Med pendeltåget når man storstadsutbudet i Linköping på endast 30 min. Varje dag går vi till jobbet för att medborgarna i Boxholms kommun ska få stöd och hjälp, idag, imorgon och i framtiden! Helhetsteamet består i dagsläget av 2 familjebehandlare och syftet är nu att utveckla och utöka verksamheten med en ny medarbetare.   ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en familjebehandlare med inriktning mot barn i huvudsak åldrarna 0-18 år. Helhetsteamet har som mål att stötta barn, ungdomar, vuxna och familjer till förändring utifrån de behov som identifierats av individ och familjeomsorgens utredning. Verksamheten har som mål att arbeta med ett helhetsperspektiv och erbjuda stöd utifrån detta till socialt utsatta barn, ungdomar och familjer i deras närmiljö. Ytterligare mål är att utveckla hemmaplanslösningar för att stärka det psykosociala arbetet på hemmaplan samt att fokusera vårt stöd till de mest behövande genom riktade insatser. Som familjebehandlare är en stor del av grunden i arbetet att skapa allians med den enskilde, för att utifrån den kunna jobba med förändring. Målgruppen är barn och ungdomar i ungefärlig ålder 0-18 år och de är alla individer med olika behov och önskemål. Ungdomen kan bo hemma i sin familj eller i eget boende av någon form. Anledningen till kontakt med socialtjänsten kan handla om isolering, ensamhet, missbruk, psykisk ohälsa, kriminalitet, dysfunktionellt familjesystem, antisocialt beteende eller annat, där det finns hög oro för hur barnet eller ungdomen har det. Arbetet sker i samverkan med andra och ofta på olika nivåer. Det kan till exempel handla om enskilda samtal med ungdomen eller med dennes förälder eller gemensamt med dem alla, att aktivt arbeta kring ungdomens skola/sysselsättning och fritid, att motivera till kontakt med andra professionella och att finnas med i en samverkan runt ungdomen. Tillgänglighet och flexibilitet kombinerat med struktur och planering är viktiga delar i arbetet och i alliansskapandet. Dessutom dokumenterar du systematiskt och kontinuerligt ditt arbete. Där det finns behov av samarbete med flera olika delar av socialförvaltningen för att tillgodose en familjs behov kommer du ingå i ett team med kollegor från andra enheter. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka verksamhetens utformning tillsammans med dina kollegor och chefer. Bemötandefrågor är viktiga, vi strävar efter att vara respektfulla, trovärdiga, tydliga och effektiva. Vi arbetar för att ha en bra stämning, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor.   KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller annan likvärdig bettendevetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren anser relevant. Tidigare arbete med barn och ungdomar, där arbete med ungdomar i öppenvård är meriterande samt vidareutbildning i Familjeterapi, anknytning och omsorgssvikt, MI, KBT samt nätverksarbete. Positivt är kulturkompetens samt kunskap i andra språk än svenska och engelska. Vi arbetar i en politisk styrd organisation och det är viktigt att du förstår vad det innebär och hur det påverkar din vardagliga arbetssituation. Vi vill tillsammans med dig utveckla framtidens socialtjänst men vi vet också vikten av att tycka om att förvalta. Att du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift samt dokumenterar sakligt och korrekt ser vi som en förutsättning. Vi vill också att du har förmågan att dokumentera på ett koncist och kärnfullt sätt. För oss är det mycket viktigt att du visar stort engagemang och intresse för målgruppen. Du är också bra på att kommunicera, samarbeta, bemöter andra med respekt och genomför fattade beslut. Struktur i arbetet är något vi värdesätter samtidigt som du har förmågan att vara flexibel. Är du en person andra känner tillit till samtidigt som du är öppen och nytänkande tycker vi att du ska söka till oss! Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet Övriga kvalifikationskrav: -B-körkort -God datorvana Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper och tidigare erfarenheter. Med fördel har du kunskaper om verksamhetssystemet Procapita och/eller Life Care. Boxholms kommun erbjuder bland annat friskvårdsbidrag. Titta gärna på kommunens hemsida. Om anställningen Lön Enligt avtal.  Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön. Anställningsvillkor Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag: 2021-01-19, ansökan sker via ReachMee Kontaktperson Patrik Lindgren, enhetschef 076-1093724  
Arbetsgivare
Boxholms kommun
Hemsida: http://www.boxholm.se/
Ansökan
Ansök senast 19 January (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Inspektörer med socialtjänstkompetens till Umeå

Arbetsgivare / Ort: Inspektionen För Vård och Omsorg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 January (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
IVO ansvarar för tillsyn av hälso-och sjukvård, hälso-och sjukvårdspersonal, socialtjänst och verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).  Vårt uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter. Myndigheten ansvarar också för viss tillståndsprövning. Avdelning nord har Västerbottens, Västernorrlands, Norrbottens och Jämtlands län som sitt tillsynsområde. Vi söker två inspektörer med socialtjänstkompetens till vår hälso- och sjukvård/socialtjänstsenhet (HSS1) som ansvarar för tillsynen av bland annat verksamheter inom äldreomsorg (SoL), funktionsnedsättning (LSS), kommunal hälso- och sjukvård och primärvård. Rollen som inspektör Som inspektör på HSS1-enheten kommer du att handlägga ärenden och genomföra inspektioner samt delta i både arbetsgrupper och projekt där din kompetens efterfrågas. I arbetet kommer du komma i kontakt med såväl huvudmän/personal som allmänhet och media. På IVO arbetar du alltid utifrån ett brukar- och patientperspektiv och med vår tillsynspolicy i ryggen för att fokusera på vad som är angeläget för enskilda och för olika grupper av människor. Om inte annat framgår av lag, förordning eller särskilt beslut från regeringen ska tillsynen vara riskbaserad och granska det som är väsentligt. Tillsynen ska präglas av tydlighet, trovärdighet och effektivitet samt utgår från den statliga värdegrunden. Kravprofil • Socionom eller motsvarande utbildning • Flerårig och aktuell erfarenhet inom socialtjänstens äldreomsorg och/eller funktionshinderområdet • Aktuell juridisk kunskap inom området Äldre/funktionshinder • Goda och aktuella datakunskaper  • Goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt       • B-körkort då arbetet innebär en hel del resor inom regionen I rollen som inspektör ska du kunna arbeta självständigt och ha förmågan att effektivt prioritera och strukturera flera olika arbetsuppgifter inom olika ämnesområden samtidigt.  Du ska ha en god analytisk förmåga, vara noggrann och strukturerad och snabbt kunna sätta dig in i komplexa frågeställningar. Du ska ha mycket god samarbetsförmåga, vara trygg i dina beslut och på ett konstruktivt sätt kunna omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv.  Du kommunicerar resultatet på ett tydligt och förtroendeingivande sätt, både muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du ska ha förmågan att kartlägga, analysera och utreda komplext och omfattande material utifrån ett såväl ekonomiskt som generellt perspektiv. Du ska ha lätt för att se helheten och arbetar effektivt. Du har god förmåga att formulera skrivelser och beslut samt kan kommunicera resultatet av ditt arbete både internt och externt. Vidare ska du ha ett intresse för och kunskap om vad som händer i omvärlden och kunna applicera det på ditt arbete. Meriterande • Erfarenhet av tillsynsarbete.  Vad kan IVO erbjuda dig? Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med dina kollegor bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige.  IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, -metoder och verktyg för att nå bästa resultat. Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald. Anställningarna gäller tillsvidare och avser heltid från 1 april 2021 med placering i Umeå. Provanställning om 6 månader  tillämpas. Ansökan Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 20 januari.    Ange referensnummer 2.1.1-61740/2020. Betyg och eventuella handlingar tas med vid en eventuell intervju. Kontaktpersoner och övrig information För frågor om tjänsten vänligen kontakta enhetschef Carina Ragnarsson, 010-788 53 72 För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Pernilla Spens, 010-788 51 87. Fackliga kontaktpersoner är Krister Lundström, SACO, 010-788 53 65, Maria Carneland Fackförbundet ST, 010-788 54 06 och Helen Näslund, Vårdförbundet, 010-788 53 91.     Vi undanber oss säljsamtal för ytterligare rekrytering och vidare annonseringsvägar.
Arbetsgivare
Inspektionen För Vård och Omsorg
Hemsida: https://www.ivo.se/
Ansökan
Ansök senast 20 January (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vikarierande bosocial samordnare

Arbetsgivare / Ort: Helsingborgshem AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 January (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Helsingborgshem är ett modernt bostadsföretag med 12 000 hyreslägenheter i över 30 bostadsområden. Vi ägs av Helsingborgs Stad och var femte Helsingborgare har sitt hem hos oss. Vår verksamhet är viktig för att staden ska växa och vara attraktiv för en mångfald av människor. Därför strävar vi efter att utveckla boenden, stadsdelar och service som matchar olika livsstilar och behov. Vi vill att våra kunder ska känna sig stolta. Stolta över sin bostad, sitt område och sin stadsdel - och över Helsingborg. Vi är 230 medarbetare som genom ett öppet och aktivt förhållningssätt vill möta våra kunders drömmar om livet hemma. Både idag och imorgon. Läs gärna mer om oss på www.helsingborgshem.se. Som Bosocial samordnare på Helsingborgshem är ditt huvuduppdrag att arbeta med och förebygga störningsärenden hos våra hyresgäster. Ditt arbete är en viktig del i att skapa tryggare och mer attraktiva stadsdelar. Du möter våra kunder som av olika anledningar behöver stöd för att skapa en hållbar boendesituation. Vi arbetar aktivt tillsammans med andra aktörer i kommunen för att skapa bra och fungerande bostadslösningar. Genom detta arbete bidrar vi bland annat till att förebygga hemlöshet och utanförskap.  Arbetsuppgifter I arbetet ingår att bygga upp och bibehålla den operativa kontakten med flera av kommunens förvaltningar, polis, psykiatrin, anhöriga, Överförmyndarnämnden, Kvinnojouren och andra aktörer. Du involveras även i det bostadssociala programmet och Bostad Först.   Du arbetar främst på uppdrag av våra områdesutvecklare, projektsamordnare samt kundreskontra och är ansvarig för fortsatt process av störningsärenden. Du kommer att ha god överblick över störningsärenden i hela företaget och det är du som tillsammans med den andra bosociala samordnaren tar över och hjälper teamen med mer komplexa störningsärenden. Du bistår Kronofogdemyndigheten vid avhysningar och i förekommande fall kan du behöva hjälpa jurist med vittnesmål i Hyresnämnden. I detta arbete har du interna specialistkompetenser, såsom jurist och säkerhetschef till stöd.  Kvalifikationer Du har högskoleutbildning med inriktning socionom eller polis eller motsvarande social högskoleutbildning. Erfarenhetsmässigt ser vi gärna att du har arbetat i flera år i en liknande roll, och är trygg i förekommande arbetsmetoder och vilka kontaktinstanser som kan krävas.  Har du arbetslivserfarenhet inom socialtjänsten och/eller juridik är det meriterande. Kunskap om bostadsmarknadens förutsättningar och villkor är även viktigt att ha.   Goda administrativa kunskaper och kunskap inom Microsoft Office samt förståelse för ekonomiska sammanhang. För tjänsten krävs körkort. Goda kunskaper i svenska och engelska språket, både tal och skrift. Ett tredje språk är meriterande. Arbete på kväll och helg förekommer vid behov.  Personliga egenskaper Den person vi söker är empatisk, lugn och trygg i sitt arbetssätt. Du kan hantera svåra situationer samtidigt som du är lösningsfokuserad. Du har passion för människor och ser möjligheter istället för problem.   Som person är du utåtriktad och kommunikativ, med en positiv och lyhörd inställning. Vidare har du god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, idérik och har mycket stort tålamod och gott omdöme. I ditt arbete är du organiserad, strukturerad och planerar ditt arbete med omsorg.  Vi erbjuder Tjänsten är ett föräldravikariat under cirka 12 månader som kan komma att förlängas något. Vi ser gärna att du kan börja under april månad.  Kontaktinformation Louise Liedholm, Chef bosocial samordning och juridik, 042 20 81 01, [email protected] Arbetsplats Drottninggatan 136 B 25433 Helsingborg
Arbetsgivare
Helsingborgshem AB
Hemsida: http://www.helsingborgshem.se
Ansökan
Ansök senast 20 January (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kullabygdens DBT-hem söker behandlare

Arbetsgivare / Ort: Kullabygdens Dbt-Hem AB / Mjöhult
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 January (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

Om oss

Kullabygdens DBT-hem är en del av Friab individ & familj som arbetar för att förändra livet för barn, unga och vuxna som behöver omsorg och behandling som leder till förändring. Vi är specialister inom DBT samt arbetar med flera olika metoder som är KBT inriktade. Målet är att skapa hållbara förändringar till flickor i åldern 14-20 år med psykisk ohälsa samt självskadabeteende oftast i kombination med missbruk. Kullabygdens DBT-hem består av Hulta gård, Villa Lerhamn och Mahult. Enheternas primära behandlingsmetod är dialektisk beteendeterapi som kombineras i individualterapi samt färdighetsträning på gruppnivå. 

Vi erbjuder dig ett spännande jobb med varierande arbetsuppgifter där du kan växa i din roll som behandlare. Du som söker kommer att få goda kunskaper i DBT-färdigheter samt möjligheten att bli bättre på det du gör genom stöd från kollegor, chefer och handledare.

Kullabygdens DBT-hem söker nu behandlare

Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning (180HP), gärna socionom/beteendevetare det är en fördel om du har utbildning i våra metoder.

Du har med fördel arbetat i en liknande roll, har erfarenhet av behandlingssamtal och förmår skapa trygghet och tillit i samspel med klienten. Du har erfarenhet av att arbeta med behandling i grupp samt goda kunskaper om evidensbaserade behandlingsmetoder som till exempel DBT, KBT, ACT och ÅP.

Dina kvalifikationer

För att arbeta hos oss ska du ha ett genuint intresse för att arbeta med människor, du ska ha lätt för att skapa förtroendefulla relationer samtidigt som du kan sätta gränser och vara tydlig i din vuxenroll. Du är duktig på att hantera situationer där även stress förekommer och förstår vikten av att vara självgående, ha förmåga att ta egna beslut och kunna ta tag i uppkomna situationer. För att trivas i rollen bör du vara driven att uppnå utsatta mål samt tycker om att samarbeta med kollegor likväl som att arbeta självständigt. Du är tydlig och beslutsam, har hög integritet, är professionell och respektfull i ditt bemötande. Du känner arbetsglädje, har självdistans och humor samt gillar skiftningar i arbetsintensitet där det ibland är en mer stilla vardag varvat med högt tempo med fokus på lösningar. Du är prestigelös och tycker om att lära dig nya saker.

Som behandlingspersonal arbetar du i direkt behandlingsarbete med våra ungdomar. Du kommer även att arbeta med kontaktmannaskap, vilket innebär att du ansvarar för en eller flera ungdomar. I arbetet ingår det att samverka med deras familjer/nätverk, socialsekreterare och andra aktörer. För att säkerställa att uppdrag och mål uppfylls arbetar vi strukturerat med genomförandeplaner i behandlingsarbetet. Du ansvar tillsammans med din ungdom/dina ungdomar för att upprätta och följa upp den enskildes genomförandeplan. Vi ser gärna att du har vana att dokumentera.

I ditt arbete behöver du vara förberedd på att kunna hantera svåra situationer så som att möta våra ungdomar när de är nedstämda såväl som upprörda. Du behöver kunna hantera situationer som tex om en ungdom självskadat eller tagit återfall. Du ska kunna hantera stressfyllda situationer och ha modet att sätta gränser och vara konsekvent i ditt arbete med våra ungdomar även under svåra stunder. Du ska visa att du står tryggt och stadigt kvar även när stormen lagt sig. I arbetet ingår också att upprätthålla vardagliga rutiner och struktur så som tex städning, matlagning, skjutsa ungdomar till skola, aktiviteter etc.

Arbetstiden läggs enligt schema, vilket innebär att du arbetar såväl dagtid, kvällstid, sovande jour samt helg.

Körkort är ett krav.

Vi kommer börja kalla till intervjuer i slutet av vecka 1 alt början av vecka 2.

Arbetsgivare
Kullabygdens Dbt-Hem AB
Hulta Byaväg 7
26394 Mjöhult
Ansökan
Ansök senast 20 January (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Inspektör sökes till socialtjänstenheten i Umeå

Arbetsgivare / Ort: Inspektionen För Vård och Omsorg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 January (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Inspektionen för vård och omsorg (IVO), avdelning Nord i Umeå, söker en inspektör med placering på socialtjänstenheten. IVO ansvarar för tillsyn av hälso-och sjukvård, hälso-och sjukvårdspersonal, socialtjänst och verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Myndigheten ansvarar också för viss tillståndsprövning. Avdelning nord har Västerbottens, Västernorrlands, Norrbottens och Jämtlands län som sitt tillsynsområde. Anställningen gäller tillsvidare och avser heltid. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.     Arbetsuppgifter Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär granskning och tillsyn av verksamheter inom socialtjänstens individ-och familjeomsorg. I arbetet ingår vidare att genomföra inspektioner och delta i arbetsgrupper där din kompetens efterfrågas och där din insats behövs. I arbetet kommer du i kontakt med såväl huvudmän, personal som allmänhet och media. Inspektioner i verksamheter är en stor del av arbetet och resor i tjänsten förekommer.   Kvalifikationer • Socionom eller motsvarande utbildning • Flerårig och aktuell erfarenhet av arbetsuppgifter inom socialtjänstens individ-och familjeomsorg för vuxna med missbruk och beroende • Flerårig och aktuell kunskap om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och socialtjänstens verksamhetsområde • Goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt • Goda och aktuella datakunskaper Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. I rollen som inspektör ska du kunna arbeta självständigt och ha god förmåga att effektivt prioritera och strukturera flera olika arbetsuppgifter samtidigt.  Du ska ha en god analytisk förmåga, vara noggrann och strukturerad och snabbt kunna sätta dig in i komplexa frågeställningar. Du ska ha mycket god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera med andra. Du ska vara trygg i dina beslut och på ett konstruktivt sätt kunna omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv. För att klara uppdraget behöver du också kunna presentera resultat på ett tydligt och förtroendeingivande sätt, både muntligt och skriftligt. Du är intresserad av utvecklingsarbete och vill bidra till utveckling av arbetssätt. Du arbetar självständigt, men tycker även om att arbeta i team och vara en del av en arbetsgrupp. Vidare ska du ha ett intresse för och kunskap om vad som händer i omvärlden och kunna applicera det på ditt arbete. Meriterande • Erfarenhet av statligt arbete • Erfarenhet av missbruks-och beroendevård inom hälso-och sjukvården Vad kan IVO erbjuda dig? Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med dina kollegor bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige.  IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, -metoder och verktyg för att nå bästa resultat. Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald. Hur du ansöker Märk din ansökan med dnr 2.1.1-61741/2020 . Sista ansökningsdag är den 20 januari 2021. Bifoga personligt brev och CV. Betyg och eventuella handlingar tas med vid en eventuell intervju. För frågor om tjänsten vänligen kontakta enhetschef Pia Karlsson, 010-788 58 08 För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Pernilla Spens, 010-788 51 87. Fackliga kontaktpersoner är Helen Näslund, Vårdförbundet, 010-788 53 91, Krister Lundström, SACO, 010-788 53 65 och Maria Carneland Fackförbundet ST, 010-788 54 06. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss säljsamtal för ytterligare rekrytering och vidare annonseringsvägar.  
Arbetsgivare
Inspektionen För Vård och Omsorg
Hemsida: https://www.ivo.se/
Ansökan
Ansök senast 20 January (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Rehabkoordinator till Psykiatrimottagningar

Arbetsgivare / Ort: VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 January (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö. Vuxenpsykiatrisk öppenvård Vuxenpsykiatrisk öppenvård är basen i specialistpsykiatrin och målet är att så långt som möjligt kunna ge utredning, behandling, vård och stöd i patientens närmiljö. Vi har öppenvårdsenheter på flera orter inom vårt upptagningsområde. Genom utökade medel från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har vi fått förmånen att projektanställa rehabkoordinatorer till klinikens öppenvårdsmottagningar. Funktionen har implementerats inom psykiatriska öppenvården i NU-sjukvården, med start hösten 2018. I uppdraget ingår bland annat - Individuellt stöd till de patienter som är eller riskerar att bli sjukskrivna, utifrån patientens önskemål och förutsättningar. - Intern samverkan på vårdenheter och med övriga verksamheter i hälso- och sjukvården. I uppgiften ingår att kartlägga individens rehabiliteringsbehov och följa upp statistik om sjukskrivningsmönster. - Extern samverkan där du är en samarbetspartner som tar kontakt med arbetsgivare eller arbetsförmedling, om patienten ger sitt samtycke, för att möjliggöra eventuell anpassning av arbetsplatsen, arbetsuppgifter och/eller arbetslivsinriktad rehabilitering. Syftet är att underlätta återgång i arbete eller att vara kvar i arbete. Andra viktiga samarbetspartners är Försäkringskassan och kommunernas socialtjänster. - Verka för att öka kunskapen om rehabilitering, sjukskrivning och samverkan hos alla medarbetare på mottagningarna genom bland annat råd/stöd i enskilda ärenden, informationsspridning på APT och via behandlingskonferenser med mera. - Verka för att mottagningen får en effektiv hantering av rehabilitering och sjukskrivningar genom att bland annat utforma rutiner, mallar och arbetssätt. - Samarbete med övriga rehabkoordinatorer på kliniken. Kvalifikationer Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, till exempel socionom, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du bör ha fördjupade kunskaper inom rehabiliteringsområdet och vana att samverka och samarbeta med såväl interna som externa aktörer. Tidigare yrkeserfarenhet från hälso- och sjukvården och/eller försäkringsmedicin är meriterande. För uppdraget krävs även att du har god kommunikativ förmåga, kan arbeta självständigt, är flexibel, patientfokuserad samt att du ser möjligheter och tar initiativ till utveckling av din roll på mottagningen. B-körkort och tillgång till egen bil, då resande ingår i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Övrigt Projektanställning under 2021 med eventuell möjlighet till förlängning. Din placering kommer att vara i Lysekil, i uppdraget ingår även Orust mottagningen.  Resor ingår i tjänsten. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan! Om Västra Götalandsregionen Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Ansökan Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons. Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN
Ansökan
Ansök senast 21 January (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Familjebehandlare med inriktning ungdom och familj

Arbetsgivare / Ort: Eskilstuna kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 January (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
På Socialtjänstens resursenhet för ungdomar och deras familjer finns idag bred kompetens hos personalen. Vi arbetar utifrån biståndsbeslut som är individuellt utformat efter den unge och dennes familj och nätverks behov, med målgruppen ungdomar i åldern 13-18 år. Vi arbetar alltid systemteoretiskt där vi undersöker hur olika delar av ens liv påverkar hela livssituationen. Vi arbetar aktivt med att ta fram resurser och att se förmågor hos dem vi träffar. På enheten är vi idag 28 medarbetare, varav 4 i arbetsledning, cirka 20 familjebehandlare och 5 vägledare. Vi har vår arbetsplats på Kungsgatan 68. Hos oss ansvarar du såklart över dina egna ärenden, men vi är en enhet där alla hjälps åt. Vi erbjuder individuellt stöd, reflektionstid i form av teamtid och vi har även extern handledning, i syfte att utveckla sig själv, teamet och arbetet med familjerna vi möter. Vi ser också gärna att du filmar dig själv i ditt arbete med familjerna för kvalitetssäkring. Det finns stora möjligheter till flertalet vidareutbildningar som anställd hos oss. Vi arbetar utifrån Socialtjänstlagen, Barnkonventionen och BBIC. Vi söker nu en ny kollega till oss för ett vikariat fram till 13/6-2021, med möjlighet till förlängning. ARBETSUPPGIFTER Vill du vara med och fortsätta utveckla resursenheten ungdom och familj? Vill du vara en del i ett arbetslag med engagerade kollegor som brinner för sitt uppdrag? Då ska du söka den här tjänsten! Hos oss är du anställd av Resursenheten Ungdom och familj med titeln familjebehandlare. Familjebehandlarna är indelade i tre team och du kommer att tillhöra ett av dem. Du arbetar främst dagtid men vi ser gärna att du kan arbeta 1-2 kvällstider i veckan. Beredskap i telefon ingår vid behov. Som medarbetare hos oss har du två roller där du är familjebehandlare och insatssamordnare. Rollen som insatssamordnare har ett mer helikopterperspektiv. Det innebär att du ansvarar för att samordna både interna och externa aktörer runt ungdomen/familjen. Du ansvarar för att alla berörda personer samverkar och har en samsyn i uppdraget och strävar mot samma mål. I rollen ingår det även att stött berörda professioner i processen omkring förändringsarbetet med familjen. Som familjebehandlare arbetar du direkt med familjen både hos oss på enheten och hemma hos familjer med motivation, förstärkning och förändringsarbete hos föräldrar och ungdomar. Detta gör du tillsammans med viktiga personer i ungdomens nätverk i olika konstellationer som till exempel i föräldrasamtal, ungdomssamtal och familjesamtal. Alla arbetar alltid utifrån barnets/ungdomens behov i centrum. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har en högskoleutbildning som socionom eller beteendevetare eller annan högskoleutbildning som vi bedömer som likvärdig. Vi söker även dig som har en relevant YH-utbildning tillsammans med relevanta högskolekurser. Det är ett krav att du som söker har god datavana och god vana av dokumentation. Har du erfarenhet av journalföring, genomförandeplaner och skattningar är det meriterande. Eftersom du kommer att samverka med olika aktörer och behöver finnas där ungdomen och dennes familj finns, söker vi dig som har körkort. Du som söker har erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete med barn, ungdomar och familj. Det är meriterande om du har erfarenhet av familjebehandlande öppenvårdsinsatser, har erfarenhet av socialt arbete med en mångkulturell målgrupp, och gärna om du kan fler språk som till exempel arabiska, somaliska, kurdiska, tigrinja eller dari. Det är meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av, socialt arbete med personer som har kognitiva funktionsvariationer och psykisk ohälsa. Har du utbildning och erfarenhet av motiverande samtal (MI) eller andra samtalsmetoder och av praktiskt pedagogiskt förändringsarbete med ungdomar eller familjer, är det meriterande. Är du välförankrad i systemteori och har arbetat nätverksorienterat, är även det meriterande. För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är en engagerad, modig och positiv person som ser på utmaningar som lockande. Du inger hopp, energi och framtidstro till de vi möter. Du behöver ha ett eget driv att vilja vägleda till förändring och ha ett tålamod och förståelse att förändring många gånger tar tid. Du behöver ha en god självkännedom och modet att hela tiden utveckla dig själv. Ytterligare egenskaper som vi värdesätter är att du är duktig på att skapa samsyn och goda samarbeten. Är du vår nya kollega? Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den! ÖVRIGT Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder. I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad! Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer. För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Eskilstuna kommun
Ansökan
Ansök senast 21 January (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socialförvaltningen söker FUT-handläggare

Arbetsgivare / Ort: Katrineholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 January (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Socialförvaltningen stödjer enskilda och familjer med sociala problem. Det kan handla om ekonomiska problem, missbruk, relationer och familjejuridiska frågor. Verksamheten regleras av ett antal lagar. Socialförvaltningen ansvarar för biståndsprövningar, behandlingsinsatser enl socialtjänstlagen, familjerättsliga ärenden, ärenden/insatser enl LVU/LVM. Tillståndsgivning/tillsyn enl alkohollagen samt handläggning enl skuldsaneringslagen. ARBETSUPPGIFTER Som FUT-handläggare (felaktiga utbetalningar) kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att utreda ifall felaktig utbetalning har skett, besluta om återkrav och i förekommande fall polisanmäla det misstänkta bidragsbrottet. Du kommer även att samverka med adekvata myndigheter såsom polis, åklagarmyndigheten, försäkringskassan, skattemyndigheten med flera. En viktig del av arbetet är att förmedla kunskap och stöd till handläggare och chefer i syfte att säkerställa korrekta underlag inför beslut om bistånd. Det sker både genom individuell ärendedragning och internutbildningar som du identifierar behov av, lägger upp och genomför. KVALIFIKATIONER •Du är socionom eller jurist, eller har en motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig •Du har goda kunskaper i Officepaketet (Excel, Word, PowerPoint). •Du har goda kunskaper i svenska och är duktig på att formulera dig i text. •Du har en ordnad ekonomi Meriterande: •Du har erfarenhet av att utreda ärenden om fusk och oegentligheter, gärna inom socialtjänsten eller statlig myndighet. •Du har vana att arbeta utifrån socialtjänstlagen och sekretesslagen. •Du är van att planera utbildningar och hålla föreläsningar inför större grupper. Dina personliga egenskaper: •Arbetet kräver att du har hög integritet, vilket innebär att du är väl förankrad och professionell i din yrkesroll. •Du har ett öga för både strukturer och detaljer och kan utreda och beskriva komplexa ärenden. •Ditt bemötande är tydligt och respektfullt och du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen. •Du har förmåga att snabbt skifta fokus mellan till exempel fördjupat utredningsarbete och en rådgivande roll. •Du är engagerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och bidrar till verksamhetens utveckling. •Du har en god förmåga att förmedla kunskap och information till kollegor inom den egna verksamheten och övriga samarbetspartners Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Katrineholms kommun
Ansökan
Ansök senast 22 January (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ungdomspedagog/behandlare till Stödboende med Öppenvård

Arbetsgivare / Ort: Humana AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 January (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Ungdomspedagog/behandlare till Humana Familjestödsgruppens Stödboende i Stockholm (i samarbete med öppenvården) Humana Familjehem - och Öppenvårds stödboende erbjuder ett individanpassat stöd i eget boende för ungdomar i åldern 16–20 år. Det är fantastiska unga med behov av psykosocialt stöd där den enskildes bakgrund ser väldigt olika ut. Ungdomen kan ha en historik av besvärliga uppväxtförhållanden och eller erfarenhet från t.ex. missbruk och kriminalitet. En del är ensamkommande unga från andra länder, en del är i utsluss från HVB eller SIS. Humana Familjestödsgruppens Stödboende har idag ca 30 platser där lägenheterna är belägna runtom i Storstockholm samt i vårt egna hus där vi också har kontor i Sandsborg/Enskede. Det huvudsakliga syftet med stödboendet är att träna och förbereda ungdomen för ett självständigt boende och vuxenliv, vilket görs via praktiskt och känslomässigt stöd inom olika livsområden. Varje ungdom matchas med en ungdomspedagog (kan även kallas kvalificerad kontaktperson, ungdomsbehandlare utifrån uppdraget) som hen träffar utifrån uppdraget från socialtjänsten. Antalet träffar med ungdomspedagogen samt vad timmarna ägnas åt är individuellt anpassade utifrån en genomförandeplan. Vi längtar nu efter en till kollega för att utöka vårt team som vill bidra med sin kompetens och erfarenhet för att vi ska vara det självklara valet från ungdomarnas och socialtjänstens sida! Alla ansökningar är välkomna och just nu har vi extra ökat behov av manlig trygg kollega med vana att möta ungdomar som är i riskzon eller har varit i kriminalitet. Vi arbetar främst i team med ungdomspedagoger och samordnare. Man lägger till stor del upp sitt eget schema och styr sin tid utifrån de uppdrag man har. Lockas du av: Att bli utmanad genom att ta dig an ärenden som kan vara komplexa och som kräver teori, tanke och aktiv praktik från dig? Att träffa och stötta ungdomar, både med seriositet och med humor? Att arbeta strukturerat och målinriktat för att stödja och vägleda ungdomar? Att samarbeta med andra i team när det behövs och även arbeta självständigt? Att såväl kunna utföra praktiska saker såsom inköp eller iordningsställande av en lägenhet till att skriva genomförandeplaner, delta på samverkansmöten, rapportera till socialtjänst etc.? Svarar du ja på frågorna ovan kan vi ha tjänsten för dig! ARBETSUPPGIFTER Som ungdomspedagog svarar du för stöd och vägledning till ett antal ungdomar som du träffar. I arbetsuppgifterna ingår även att ha kontakt med uppdragsgivare och andra samarbetsparter kring ungdomen, hålla i uppföljningsmöten ibland, vara med på skolmöten, nätverksmöten/SIP-möten samt skriva månadsrapporter. I arbetet ingår bland annat motiverande samtal med ungdomen, pedagogiskt stöd i den dagliga livsföringen, samhällsinformation, medverkan i kontakter med myndigheter och andra samhällsorgan samt hjälp att bibehålla eller etablera sociala relationer. I arbetet ingår även dokumentation/journalföring i Infosoc eller andra system. Då de flesta av våra ungdomar går i skola på dagarna sker en del arbete på eftermiddagar och kvällar och ungdomarna gynnas om du har möjlighet att vara flexibel under förtroendearbetstid. En fördel är även om du kan arbeta ibland på helg. KVALIFIKATIONER Du är socionom eller har annan adekvat beteendevetenskaplig högskoleutbildning. Du har erfarenhet av arbete med ungdomar och/eller unga vuxna, gärna från HVB /SIS eller pedagogiskt arbete. Du har god förmåga att samverka både internt med kollegor samt externt med socialtjänst, skola och andra samarbetspartners. Du har förmåga att självständigt kunna fatta beslut och prioritera arbetsuppgifter samt genomföra strukturerade uppföljningssamtal. Du är ansvarstagande, trygg och uthållig och har förmåga att hantera stressfyllda situationer. Du är flexibel och sprider glädje, likt dina kollegor. Du klarar av administration galant och förstår att det är en viktig del för ungdomens bästa. Meriterande om du har utbildning/erfarenhet av NPF-diagnoser, HRV/Skyddsplaceringar, psykisk ohälsa, missbruk och/eller kriminalitet. Utbildning och erfarenhet av att arbeta med MI (Motiverande Samtal). Du ska ha körkort B! Du får gärna ha flera språkkompetenser. OM TJÄNSTEN Vi erbjuder friskvårdsbidrag, handledning och att få vara med i ett härligt team som satsar på utbildning och utveckling! Vi finns i fina lokaler väldigt nära Sandsborgs T-bana, Enskede. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess och möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet. För anställning hos oss krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se
Arbetsgivare
Humana AB
Ansökan
Ansök senast 22 January (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ungdomskoordinator/Lots

Arbetsgivare / Ort: Södertälje kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 January (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Vi söker en ny medarbetare till vår verksamhet som ska arbeta med ungdomar som begått brott. Vi vill att du ska medverka i hela vårdkedjan när unga personer kommer i kontakt med Socialtjänst och Polismyndighet. Vi har en väl uppbyggd verksamhet när det gäller utredning, stöd vid brottsutsatthet, medling, ungdomstjänst och sociala-insatsgrupper. Vid årsskiftet träder en ny påföljd för ungdomar som begått brott i kraft, Ungdomsövervakning. Frivården är huvudman och Socialtjänsten medverkar i verkställighet. Vi samarbetar med Polisen och har till viss del vår arbetsplats där. Övrig tid är man på Holmfastvägen där Ungdomsvården har sina lokaler. Din arbetsdag innebär kontakter med ungdomar och deras familjer. Du håller nätverksmöte, tjänstemanna-möten och andra insatser. Vem är du? Vi söker dig som har arbetat med ungdomar i myndighetsutövning och behandling. Vi vill att du har ett antal år i människovårdande yrke. Vi vill att du ska ha en positiv människosyn, där du ser den enskilde unika individen och en tro på att alla kan förändras. Krav: Socionomexamen eller motsvarande akademisk examen. Meriterande: Erfarenhet av Socialtjänstens regelverk när det gäller ungdomar/kriminalitet. Vara väl förtrogen med de Rättsvårdande myndigheternas funktion gällande målgruppen. Kunskaper om ungdomsbrottslighet och straffrättsliga påföljder. Vi erbjuder dig: - Möjlighet att byta semesterersättningen mot extra lediga dagar - Årsarbetstid, vilket betyder att du i den mån verksamheten tillåter kan styra din egen arbetstid - Generöst friskvårdsbidrag på upp till 3000 kronor per år Välkommen till oss! Öppenvård ungdom riktar sig till ungdomar/familjer där problem redan uppstått. Det kan handla om missbruk av alkohol/droger, ungdomar som inte kan bo kvar hemma i behov av stöd, ungdomar som utsätts för eller begår brott. Vi erbjuder familjebehandling och erbjuder kosultation där ungdomar har psykisk problematik.
Arbetsgivare
Södertälje kommun
Ansökan
Ansök senast 22 January (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socionom

Arbetsgivare / Ort: REGION JÖNKÖPINGS LÄN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Psykiatriska kliniken Värnamo, beroendemottagningen samt vårdavdelningen Vill du arbeta på ett av Sveriges bästa sjukhus? Som medarbetare hos oss arbetar du på en arbetsplats i framkant där du har möjlighet att forma din tjänst och utvecklas i ditt yrkesutövande. Vi söker nu två socionomer till våra enheter, beroendemottagningen samt vårdavdelningen. Vi söker Vi söker dig som är nyfiken på att vara med och utveckla vår verksamhet och som vill bidra med energi och nytänkande. Hos oss har du möjlighet att forma din tjänst och utvecklas i ditt yrkesutövande! Du är socionom eller har jämförbar akademisk utbildning. Grundläggande psykoterapiutbildning och erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete är meriterande. Tjänsterna är tillsvidare på heltid med tjänstgöring under dagtid. Tillträde efter överenskommelse. Vi erbjuder dig Vi erbjuder dig en attraktiv arbetsplats på ett av Sveriges bästa sjukhus. Arbetet är stimulerande med en variation av såväl individuella- som teamarbetsuppgifter i en mycket trivsam arbetsmiljö. Vår klinik har en lång tradition av att vara tidigt ute med nya effektiva arbetssätt och evidensbaserade behandlingsmetoder. Hos oss får du arbeta på en mellanstor arbetsplats med patienter över 18 år inom hela det psykiatriska området. Det finns också goda möjligheter till kompetensutveckling och att forma din tjänst. Här kan du läsa om vilka förmåner du har som anställd inom Region Jönköpings län. (https://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/) Det här får du arbeta med Arbetet innebär behandlingssamtal och bedömningar avseende patienter i behov av psykiatrisk vård. Detta kan utföras enskilt eller i team tillsammans med läkare, sjuksköterskor, socionomer och skötare via teamdiskussioner eller nätverksmöten. Då varje enskilt ärende är unikt är upplägget olika. Utöver ovan nämnda kommer du också att ha kontakt med andra instanser så som andra sjukhus och kommunal verksamhet, detta för att ge bästa möjliga vård till våra patienter. För att du ska trivas hos oss För att trivas hos oss tror vi att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du är strukturerad och organiserar och planerar ditt arbete på ett bra sätt. Vidare ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Då dina dagar kommer att se olika ut och ibland förändras i en annan riktning än den planerade är det viktigt att du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Gott samarbete med kollegor och andra parter är en självklarhet för dig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Så här gör du om du är intresserad Har du frågor kring tjänsterna är du välkommen att kontakta vårdenhetschef för Beroendemottagningen Magdalena Thomson, 010-244 97 23 eller vårdenhetschef för Vårdavdelningen, Britt-Marie Johansson, 010-24 497 70. Sista ansökningsdag är 2021-01-24 men intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan! Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag. Tre av Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Värnamo sjukhus hamnade på andra plats i Dagens Medicin sjukhusrankning 2019. #sverigesbästasjukhus Med målsättning jämlik psykiatri” arbetar specialistpsykiatrin i Region Jönköpings län med att erbjuda en jämlik och resurseffektiv psykiatrisk vård med hög patientsäkerhet, medicinsk kvalitet och tillgänglighet. Målet är att bedriva en teambaserad psykiatrisk verksamhet som räknas bland de bästa i landet. All vår psykiatriska verksamhet är samlad på sjukhuset som ger närhet till kolleger och samverkan. Värnamo sjukhus är ett av tre sjukhus i Region Jönköpings län. Här bedrivs planerad och akut specialistvård dygnet runt, alla årets dagar. Vi ser medarbetarens kompetens som en nyckel till vår framgång och invånarnas hälsa. På vår webbplats kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. (https://www.rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-Varnamo-sjukhusen/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/) Följ gärna Region Jönköpings län på Linkedin och Facebook!
Arbetsgivare
REGION JÖNKÖPINGS LÄN
Ansökan
Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vik Socialrådgivare

Arbetsgivare / Ort: Lunds kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar. Om oss Kriscentrum är en stöd och samtalsverksamhet för våldsutsatta och våldsutövare i nära relationer och till barn som upplevt våld. Till verksamheten hör ett skyddat boende för våldsutsatta främst kvinnor och barn som behöver skydd och stöd. Boendet har tre heltidstjänster, en av medarbetarna ska nu vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie. Uppdragen till verksamheten kommer från Kriscentrums akutverksamhet eller från socialförvaltningens mottagnings- eller utredningsgrupp. Därefter genomförs insatser enligt uppdrag och genomförandeplan. De boende kan gå vidare till andra skyddade boendeformer, kontakt kan även fortsätta i form av råd och stödinsatser i öppen form. Vikariatets omfattning: Vi söker nu en vikarie. Omfattningen på vikariatet kan variera mellan 40-100% med omgående start och vikariatet kommer att pågå fram till sommaren, eventuell möjlighet kommer därefter att finnas till semestervikariat. Arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna består bland annat av - att genomföra risk- och skyddsbedömningar och säkerhetsplaneringar - praktiskt stöd till familjer, främst kvinnor och barn inklusive transporter - följa med som stöd till andra myndigheter, t ex sjukhus, polis, tingsrätt - ge psykosocialt samtalsstöd, praktiskt och pedagogiskt - arbeta inom det skyddade boendet så att det fungerar som trygg bas, samt utanför med behovsanpassat stöd. - dokumentation förekommer i Procapita Vi söker dig som har: - socionom eller annan likvärdig utbildning eller pågående socionom eller liknande utbildning - god samarbetsförmåga, är självständig, har personlig mognad och förmåga till flexibilitet - körkort är ett krav Det är meriterande om du har: - erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete gärna genom att ha arbetat på skyddat boende - kunskap och erfarenhet av arbete med våld i nära relationer - utbildning och praktisk erfarenhet av bedömningsinstrumenten PATRIARK och FREDA Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet eftersom arbetet sker i ett litet team som samarbetar nära varandra. Löpande rekrytering: Vi tillämpar löpande rekrytering, du kan bli kallad till intervju innan ansökningstiden är slut.
Arbetsgivare
Lunds kommun
Ansökan
Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Erfarna socialsekreterare/biståndshandläggare - konsultuppdrag

Arbetsgivare / Ort: AB Vårdlänken Bemanning & Rekrytering
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Vi söker Vårdlänken Bemanning & Rekrytering är sedan februari 2018 upphandlat med samtliga stadsdelsförvaltningar i Göteborg Stad och flera kranskommuner gällande socionombemanning. Ramavtalet sträcker sig fram till februari 2022. Vi söker därför dig som har intresse av att arbeta som socionomkonsult för uppdrag i Göteborg och i andra kommuner i Västra Götalands län. Krav är att du har en socionomexamen eller liknande och har flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Du ska ha spetskompetens och arbetserfarenhet inom ett eller flera av nedanstående områden: * Barn och ungdom * Försörjningsstöd * Missbruk * Socialpsykiatri * Funktionsnedsättning/LSS * Äldre * Familjerätt * Familjhemsvård Det är viktigt att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person vill vi att du har en positiv inställning och en god förmåga att samarbeta både internt och externt med olika aktörer. I arbetet som socionomkonsult förväntar sig våra kunder att du har ett gott handlag med de svenska språket, såväl i tal som i skrift. Erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten är ett krav. Arbetsuppgifter Sedvanliga arbetsuppgifter för socialsekreterare/biståndshandläggare så som handläggning och myndighetsutövning inom socialtjänstområdet. Utöver arbetet med klienter kan det ingå att ha kontakt med exempelvis anhöriga, vårdinstanser, olika utförare m.m. Du kommer även ha kontakt med andra myndigheter och samverkanspartners som är aktuella inom uppdraget. Anställning Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse. Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även: • Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll • Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef • Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål • Inbjudningar till seminarier och konsultträffar • Friskvårdsbidrag Ansökan Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast. Om oss Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal. Vi har över 21 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet. Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken
Arbetsgivare
AB Vårdlänken Bemanning & Rekrytering
Hemsida: http://vardlanken.se/
Ansökan
Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Familjebehandlare till Familjeteamet - inriktning ungdom

Arbetsgivare / Ort: Uddevalla kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan. I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare. Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet! Beskrivning Som familjebehandlare med inriktning ungdom, jobbar du tillsammans med ytterligare familjebehandlare med inriktning ungdom eller barn. Tjänsterna är inte helt renodlade utifrån ålder, men en inriktning finns. Beroende på inflöde och utrymme på tjänsterna kan du få jobba även med yngre barn och deras familjer. Familjeteamet hör till enheten Familjestöd, där även Kompassen mottagning för beroende/missbruk ingår. Som familjebehandlare arbetar du med uppdrag på bistånd efter utredning av socialsekreterare.  Arbetsuppgifter De huvudsakliga arbetsuppgifterna för familjebehandlaren är att tillsammans med barn/ungdom, dennes familj och nätverk samt socialsekreterare skapa anpassade lösningar utifrån individens och familjens behov. Att stötta hela nätverket runt individen är en viktig del i arbetet för att skapa en förändring som håller över tid. Vi arbetar utifrån en systemteoretisk grund. De familjebehandlande insatserna är främst samtal, fokus på samspel, praktiskt arbete i socialpedagogiskt syfte, modellering, nätverksarbete, motivationsarbete samt ofta en samordnande funktion. Vår intention är att gå in mer intensivt i början för att skapa allians och komma till aktivt arbete i familjerna. Vi har fokus på samspel i kommunikation i familjerna och interventioner i samband med detta.  En del av uppdragen innebär att arbeta direkt med ungdomar som kan behöva flexibelt stöd i sin vardag. Grundläggande är att stärka skyddsfaktorer och minimera riskfaktorer. Ungdomarna som får insatsen kan ha olika problematik som riskbeteenden, utåtagerande beteenden, kriminalitet och/eller skolsocial problematik. Du förväntas vara aktiv utifrån ungdomars olika behov och ge kvalificerat, flexibelt individuellt anpassat stöd utifrån beprövad erfarenhet och evidens. Att samverka och samarbeta med andra runt ungdomen och dennes familj ingår i uppdraget. Kvalifikationer Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete med ungdomar, men också familjesamtal och föräldrastöd, gärna utifrån systemteoretisk grund. Du skall även ha god dokumentationserfarenhet samt körkort. Meriterande är vidareutbildning i  familjearbete, MI eller andra relevanta metoder. För att lyckas i din roll ser vi att du kan skapa allians och bygga relation, att du har förmågan att förmedla trygghet och stabilitet till barn, ungdomar, föräldrar, dina kollegor och andra samarbetspartners. Du förväntas kunna hantera situationer som kan innebära hög stress och fatta snabba beslut. Vi ser även att du är öppen och tydlig i din kommunikation, har ett flexibelt och kreativt förhållningssätt med förmågan att fokusera på möjligheterna.  Villkor Tillsvidare anställning, 100%. Arbetstiden är dagtid måndag till fredag, viss kvällstid kan komma att förekomma.  Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas. För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Arbetsgivare
Uddevalla kommun
Ansökan
Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socialsekreterare/Utredare Barn och ungdom

Arbetsgivare / Ort: Ängelholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Ängelholm är landets första agila kommun! Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor. Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft. Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se Utredningsenheten i Ängelholm söker Dig som vill bli en del av vår utredargrupp inom barn och ungdom. Utredningsenheten består av 1 Seniorhandläggare, 3 mottagningssekreterare BoU, 10 utredare BoU, 7 barnsekreterare samt 3 utredare som arbetar med vuxna personer. Enheten arbetar under ledning av en enhetschef och två teamchefer. Då vi har en medarbetare som slutar sin tjänst hos oss samt en medarbetare som ska gå på föräldraledighet söker vi två personer. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att arbeta med myndighetsutövning och utredningsarbete av barn och unga. Utredningsarbetet utgår utifrån inkomna orosanmälningar gällande barn och ungdomar alternativt ansökan från vårdnadshavare eller ungdom. Du kommer också att arbeta med uppföljning för barn och ungdomar i öppna insatser. Vi strävar efter att ge familjer stöd i ett tidigt skede och så långt det är möjligt på hemmaplan. För att lyckas med detta samverkar vi med andra både inom och utanför kommunen. Vi arbetar enligt BBiC och nyligen har vi påbörjat en implementering av Signs of safety som en del i vårt utredningsarbete. KVALIFIKATIONER • Vi söker dig som har socionomutbildning. • Vi söker dig som har goda kunskaper och är väl förtrogen med Socialtjänstlagen. • Vi söker dig som är engagerad och har erfarenhet från myndighetsutövning gällande socialtjänstens olika verksamhetsområden och specifikt gällande barn- och ungdom. • Du arbetar självständigt och flexibelt med god förmåga till samarbete. • Du har förmåga till nytänkande i utvecklingsarbete. Du har ett reflekterande och analyserande förhållningssätt samt helhetsperspektiv. • Du är tydlig, strukturerad, kommunikativ, flexibel och prestigelös i kontakterna med andra människor. • Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift. • Erfarenhet av att arbeta enligt BBIC är meriterande • Erfarenhet av arbete med Signs of saftey är meriterande B-körkort krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Urval kommer att ske löpande under rekryteringsperioden. ÖVRIGT Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen. Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Ängelholms kommun
Ansökan
Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socionom/boendestödjare

Arbetsgivare / Ort: Vadstena kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken. Delar av socialförvaltningen genomgår en omorganisation där verksamheterna boendestöd, daglig sysselsättning, bostad med särskild service samt stödboende kommer att slås samman med nuvarande Råd och stöd, där en beroendemottagning samt familjemottagning bedrivs. Det blir en ny enhet med totalt 11 medarbetare. Den nya Råd och stödenheten kommer att ligga under Individ- och familjeomsorgen som tillhör kommunens socialförvaltning. I och med sammanslagningen skapas en arbetsgrupp bestående av behandlare, familjebehandlare, socialpedagoger samt boendestödjare/daglig handledare. Medarbetare på Råd och stöd arbetar delvis med serviceinsatser, den enskilde kan direkt söka sig till Råd och stöd, men huvuddelen av arbetet utförs utifrån biståndsbedömda insatser. Hela Individ- och familjeomsorgen består av myndighetsutövning gällande vuxna, barn och familj, ensamkommande barn, äldre, funktionsnedsatta, färdtjänst, bostadsanpassning samt öppenvårdsverksamhet på Råd och stöd. ARBETSUPPGIFTER Som boendestödjare behöver du vara flexibel och kunna arbeta utifrån insatserna boendestöd, stödboende och bostad med särskild service, ta stort eget ansvar samt ställa om efter nya förutsättningar. Du kommer i huvudsak att arbeta med vuxna, 18 år och uppåt, men i särskilda fall kan insatsen stödboende verkställas från 16 år. Insatserna innebär att stödet utgår från handläggares beslut och uppdragsbeskrivning där du tillsammans med den enskilde upprättar en genomförandeplan. Tillsammans med den enskilde och handläggaren följer du upp målen i uppdragsbeskrivningen. Du, och i vissa ärenden tillsammans med en kollega, har ansvar för den enskildes hela insats. Dokumentation sker löpande i ärendet. Som medarbetare förväntas du aktivt medverka i arbetsgruppens och verksamhetens utveckling genom att du bidrar med din specifika kompetens Vi arbetar mestadels kontorstid och försöker möta individens behov och önskemål i så stor utsträckning som möjligt vilket kan innebära kvälls- och helgtjänstgöring. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med socialpsykiatri samt att dokumentera i journal. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Du är mån om ett bra samarbete och gott bemötande såväl i det direkta klientarbetet som i samverkan med andra yrkesutövare internt samt externt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom självständighetsgrad, samarbetsförmåga, flexibilitet samt stresstålighet. Erfarenhet av att arbeta utifrån MI och lågaffektivt bemötande är meriterande. B-körkort krävs. Tidigare erfarenhet är meriterande ÖVRIGT Vi arbetar löpande med urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.
Arbetsgivare
Vadstena kommun
Ansökan
Ansök senast 24 January (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Behandlare till Öppenvård vuxen

Arbetsgivare / Ort: Botkyrka kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 25 January (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet. Vill du vara med på vår resa? Vi söker just nu en vikarierande behandlare till vår öppenvård för vuxna! ARBETSUPPGIFTER Öppenvården för vuxna ansvarar för behandling av personer med beroendeproblematik. Vi är stolta över att kunna erbjuda mycket behandling i öppenvård på hemmaplan. Vi har MI-grupp, CRA-grupp, stödgrupp och 12-stegsgrupp. Vi erbjuder även HAP, och behandling för spelberoende. Vi försöker hitta rätt behandling i rätt tid för varje enskild person. För oss är varje människa unik och det är viktigt att personalgruppen är mångfacetterad och kompetent för att möta de behov som finns. Du kommer att vara behandlare både för unga vuxna 18-25 år och för personer över 25 år. Du behöver vara flexibel och nytänkande samtidigt som det är av största vikt att du har gott omdöme, är strukturerad och har en helhetssyn. Du behöver ha god samarbetsförmåga och vana att samverka. KVALIFIKATIONER Du som söker är socionom eller har en likvärdig högskoleutbildning. Du har aktuell erfarenhet av behandlingsarbete med personer med beroende och erfarenhet av socialt arbete. Du är trygg, självgående, flexibel, motiverande och har ett stort engagemang och intresse för målgruppen. -Socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning -Kunskap och erfarenhet av att arbeta med personer med beroendeproblematik. -Kunskap och erfarenhet av att arbeta med personer med komplexa behov -Flerspråkighet är meriterande Mycket stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Botkyrka kommun
Ansökan
Ansök senast 25 January (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Familjebehandlare

Arbetsgivare / Ort: Flens kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 25 January (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta! Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande. Arbetsuppgifter Avdelningen Individ och Familj i Flen söker nu en familjebehandlare till utförarenheten, barn och familj. Avdelningen bedriver ett aktivt utvecklingsarbete och ditt engagemang och delaktighet är en stor del av arbetet vid sidan av planering, genomförande, uppföljning och dokumentation. Inom öppenvården arbetar vi med olika insatser utifrån individuella behov som grundar sig på ett systemiskt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Som familjebehandlare arbetar du främst via uppdrag från Utredningsenheten i samverkan med individ och familj. Med barnets behov i fokus planeras behandlingsarbetet i samverkan med utredare, enskild individ, familj och andra viktiga personer i nätverket.  En viktig del i arbetet består i att samverka med de aktörer som finns kring familjen t ex, skolornas elevhälsa, BUP och/eller Migrationsverket. Arbetet kan stundtals komma att förläggas på kvällar och helger och bedrivs både i verksamhetens lokaler och i familjernas hem.  Kvalifikationer Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav. Tidigare erfarenhet av behandlingsarbete inkluderat Signs of safety och MI är önskvärt. För denna tjänst efterfrågas också kompetens inom våld i nära relationer, såsom KIBB (Kognitiv Integrerad Behandling vid Barnmisshandel), Trappan-samtal, barnsamtal och/eller annan kunskap som bedöms likvärdigt.  Du har erfarenhet av dokumentation och genomförandeplaner, och vi ser gärna att du har en grundutbildning i BBIC. Du innehar en god ha förmåga att bygga relationer på ett positivt sätt,  och att du har ett förtroendeingivande förhållningssätt. Du bör ha erfarenhet av att arbeta i team där olikheter kommer till sin rätt, men du ska även kunna arbeta självständigt vid behov.  Vi ser det som en förutsättning att du är flexibel, lyhörd och kreativ i ditt arbete. Förutom kompetens och erfarenhet kommer särskilt beaktande göras för att komplettera gruppen utifrån personliga egenskaper.  B-körkort för manuell växellåda är ett krav.  Varaktighet/omfattning  Tillsvidareanställning Heltid Tillträde snarast Lön och anställning Flens kommun tillämpar individuell lönesättning Övrigt Flens Kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Flens Kommun är en rökfri arbetsplats.  Se även vår hemsida www.flen.se för övrig information.  Kontaktperson Mia Gustafsson, enhetschef Utförarenheten Tel.nr: 0157-43 03 64 Marie Palmqvist, gruppledare Familjebehandlargruppen Tel.nr: 0157-43 04 45   Facklig företrädare  Lena- Marie Bärlin, SSR, 0157- 43 04 06   Välkommen med din ansökan senast den 25 januari till:  Flens Kommun, 642 81 Flen eller ansö[email protected] Märk ansökan med: Familjebehandlare   Intervjuer kommer att ske fortlöpande under rekryteringstiden och anställning kan ske innan ansökningstidens utgång.    Vi har gjort vårt medieval och undanber oss alla erbjudanden om annonsering- rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Ansökan
Ansök senast 25 January (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Lots till Sociala insatsgruppen (SIG) unga vuxna

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 25 January (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss. Rinkeby-Kista har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet. Det övergripande målet för deltagarna i Sociala insatsgruppen (SIG) är att, genom samverkan mellan olika samhällsinsatser, hitta nya vägar, bryta kriminella mönster och etablera en socialt trygg tillvaro genom studier eller arbete. Vi söker en ny lots eftersom en av lotsarna kom på att hen ville arbeta med behandling igen.  Arbetsuppgifter SIG för unga vuxna vänder sig till personer i åldern 19-29 år som vill ha hjälp att bryta en kriminell livsstil. Verksamheten riktar sig också till personer över 18 år som vill lämna kriminalitet kopplad till våldsbejakande extremism. Som lots i SIG har du en motiverande, stödjande och handledande roll. Du ska tillsammans med deltagaren kartlägga dennes behov av stöd och sedan koppla in de aktörer/samverkanspartners som behövs för t.ex. kriminalitetsbehandling, missbruksbehandling, arbete, studier och boende. Som lots samordnar du insatserna runt deltagaren. Tillsammans med andra involverade är du en viktig del i motivationsarbetet och kan sägas fungera som en kvalificerad kontaktperson. En del av arbetet innebär att dokumentera de kontakter som tas och det arbete som görs samt skapa handlingsplaner för att du och deltagaren ska veta att ni är på rätt väg. Du kommer att samverka med bl.a. polis, socialtjänst, kriminalvård, beroendevård, psykiatri och arbetsförmedling men även med idrottsföreningar, religiösa samfund och andra beroende på vilka kontakter deltagaren behöver för att kunna uppnå och bibehålla ett socialt tryggt liv. Kvalifikationer Vi söker dig som vill bli en del av SIG i Rinkeby-Kista. Du ska ha en socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser lämplig. Vi vill också att du har tidigare erfarenhet av socialt arbete. Eftersom arbetet innebär resor till olika anstalter ser vi att du har körkort och känner dig trygg med att köra. Det är meriterande om du har - erfarenhet av den aktuella målgruppen - arbetat i socialt utsatta områden - MI-utbildning - grundkunskaper om socialtjänsten och gärna arbetat med myndighetsutövning - kunskaper om kriminologi - kunskaper om målgruppen - kunskaper om våldsbejakande extremism. Eftersom ditt uppdrag är att samverka med många olika samarbetspartners är det viktigt att du tycker att det är roligt. Det är också viktigt att du är van vid, och ser vikten av, att dokumentera det arbete du gör. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Då uppdraget och metoderna är under utvecklig, både i den egna verksamheten och tillsammans med samarbetspartners, är det viktigt att du uppskattar förändrings- och utvecklingsarbete. Som person vill vi att du ska vara trygg, stabil och ha självinsikt. Dessutom är du engagerad och driver ditt arbete framåt. Vi vill att du har väl grundade och tydliga värderingar och en god förmåga att resonera kring komplexa frågor. Övrigt Arbetet som lots innebär att du är ute på fältet. Tjänsten kan i undantagsfall innebära arbete efter kontorstid. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer att ske löpande. Vi erbjuder dig flextid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, etc. Välkommen med din ansökan! Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 25 January (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Rehabiliteringskoordinator sökes till Psykiatrimottagning i Mölndal

Arbetsgivare / Ort: VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 26 January (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter. Beskrivning av arbetsplatsen Psykiatrimottagning Mölndal är en specialistmottagning för vuxna patienter med depressions- och ångestsjukdomar, personlighetssyndrom och svårare traumarelaterade tillstånd. Vårt upptagningsområde är Mölndal och Härryda.   Mottagningen är belägen i nyrenoverade lokaler vid Krokslätts fabriker, det går lätt att ta sig hit med lokaltrafik. Vi delar lokaler med Neuropsykiatrimottagning Mölndal som vi har ett nära samarbete med. På mottagningen arbetar läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsterapeut,fysioterapeut, kuratorer, rehabkoordinator och sekreterare tillsammans i två team. Sammantaget är vi ungefär 20 medarbetare. Vår arbetsplats präglas av hög professionalitet och öppet klimat, och vi strävar efter en dialog mellan olika synsätt och att hålla ett band till universitet och forskning.    Arbetsuppgifter Som rehabkoordinator inom Psykiatri Affektiva deltar du i ett processteam för att utveckla rehabkoordinering inom kliniken. Rehabkoordinatorn inom Psykiatri affektiva är en stödfunktion inom försäkringsmedicin på vårdenheten och har en samordnande funktion i individärenden inom sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen. Du kommer i nära samarbete med mottagningens team framför allt att rikta in dig mot den grupp patienter som på sikt bedöms kunna träda in på arbetsmarknaden men där ordinarie behandlingsupplägg inte är tillräckliga för att patienten ska kunna nå dessa mål. Utöver individkontakter och samverkan med externa aktörer ingår också att stötta behandlare med konsultation i rehabfrågor samt att upprätta och hantera enhetens sjukskrivningsstatistik och viss uppföljning.  Om dig Vi söker dig som har Socionomexamen alternativt arbetsterapeutexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Goda kunskaper avseende aktuella regelverk och rutiner det vill säga  Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och liknande är meriterande. Din förmåga att samarbeta med flera aktörer/yrkesgrupper är god. Du är flexibilitet, tar initiativ och ser möjligheter. För oss är det självklart att din kommunikationsförmåga är god i så väl tal som skrift.  Varmt välkommen med din ansökan!  Om Västra Götalandsregionen Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Ansökan Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons. Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN
Ansökan
Ansök senast 26 January (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Relationsvåldsteamet söker ny medarbetare

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 26 January (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss. Rinkeby-Kista har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet. Rinkeby Kista stadsdelsförvaltning har sedan länge arbetat med att erbjuda stöd till de personer som upplever eller har upplevt våld i nära relation och i hederns namn (oavsett könstillhörighet). Numera inkluderas även de som har sex mot ersättning i målgruppen. Vår långa erfarenhet göra att vi kan stoltsera med ett självständigt relationsvåldsteam där medlemmarna har stor möjlighet att påverka genom sitt arbete. Vi söker nu en person för ett längre föräldravikariat. Vilka är relationsvåldsteamet? Vårt relationsvåldsteam består av fem socialsekreterare och en biträdande enhetschef. Teamet tillhör en enhet med stadsdelens missbruks- och SIG-grupp. Detta gör att teamet både får arbeta självständigt men samtidigt åtnjuta kunskapsutbyte med kompetenta kollegor. Relationsvåldsteamets uppdrag är att utreda och bevilja stöd till både personer som utsätts och utsätter andra för våld i nära relation och hederns namn. De insatser vi erbjuder är bland annat skyddat boende, stödsamtal och praktisk hjälp. Vårt uppdrag är också att informera och utbilda om våld i nära relation och hederns namn. För att utföra vårt arbete effektivt samarbetar vi med andra enheter inom förvaltningen, bland annat ekonomiskt bistånd och barn- och ungdomsenheten. Arbetsuppgifter Som socialsekreterare på Relationsvåldsteamet arbetar du med stöd av socialtjänstlagen. Dina arbetsuppgifter består både av att göra hot- och riskbedömningar för att kunna planera för ett arbete som syftar till att personer ska leva fritt från våld. I arbetet ingår också en hel del praktiskt stöd som syftar till att klienterna ska klara sig själva. Du journalför ditt arbete löpande. Du kommer arbeta både med jourärenden och långtgående kontakter. Du avgör, tillsammans med chefer, om insatser ska beviljas enligt socialtjänstlagen. Relationsvåldsteamet kan också remittera klienter till Relationsvåldscentrum där samtalsbehandling utförs. Vi eftersträvar likabehandling och rättssäkerhet vilket gör att ärenden dryftas med chefer och i gruppen i hög utsträckning. Samtidigt arbetar vi aktivt för att medarbetare att bli självständiga med stort mandat. Kvalifikationer Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser gärna att du har kunskap och/eller arbetslivserfarenhet från arbete med våld i nära relation och i hederns namn. Saknar du det, ser vi gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning, gärna som socialsekreterare på annan enhet. Har du erfarenhet på båda områden är det naturligtvis extra meriterande. Om intresset för sakfrågan finns, värderar vi vidareutbildning inom juridik, arbete med samtalsstöd i någon form, utbildning och vana av att använda MI och/eller har annan relevant erfarenhet som kan hjälpa dig utföra ett rättssäkert, empatiskt och gott socialt arbete. Vi är beroende av att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du får gärna vara intresserad av verksamhetsutveckling och vilja bidra till det. Som person har du lätt för att växla mellan högt och lågt tempo vilket kommer väl till pass i myndighetsutövningens komplexa vardag. Du har förmågan att hantera flera parallella processer och att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Som person är du empatisk, serviceinriktad och du har ett gott bemötande. Dessutom är du duktig på att etablera kontakt med andra och snabbt inge stort förtroende. Du är professionell och varm. Du har en högt utarbetad problemlösningsförmåga, är nyfiken och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Övrigt På stadsdelen erbjuds viss möjlighet att arbeta hemifrån. Varannan vecka har socialsekreterarna extern handledning. Vidare erbjuder arbete inom Stockholm stad flextid, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt kraftigt reducerat pris på simhallar med mera. Teamets effektivitet är beroende av medlemmarnas kompetens och driv. Därför välkomnar vi intresse för relevant vidareutbildning och initiativförmåga i stort. Resor inom Sverige kan komma att förekomma. Intervjuer kommer att ske löpande.  Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 26 January (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socialförvaltningen söker verksamhetsledare till enheten ekonomiskt bistånd

Arbetsgivare / Ort: Katrineholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 26 January (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Socialförvaltningen stödjer enskilda och familjer med sociala problem. Det kan handla om ekonomiska problem, missbruk, relationer och familjejuridiska frågor. Verksamheten regleras av ett antal lagar. Socialförvaltningen ansvarar för biståndsprövningar, behandlingsinsatser enl socialtjänstlagen, familjerättsliga ärenden, ärenden/insatser enl LVU/LVM. Tillståndsgivning/tillsyn enl alkohollagen samt handläggning enl skuldsaneringslagen. ARBETSUPPGIFTER Enheten leds av en enhetschef med stöd av två verksamhetsledare. På enheten arbetar drygt 20 socialsekreterare. Nu vill vi rekrytera ytterligare en verksamhetsledare! Som verksamhetsledare är Du en viktig del av avdelningens ledningsfunktion. Du kommer att ha nära samarbete med enhetschefen i det dagliga arbetet. En del av arbetet handlar om att vara stödjande och coachande för medarbetarna i komplicerade frågor. Att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens är en viktig del för att vi ska kunna möta framtidens utmaningar på ett bra sätt. Vi behöver vara innovativa och modiga för att komma på smartare sätt att arbeta på och fokusera oss på att tillsammans med andra samhällsaktörer göra det möjligt att fler går över till egen försörjning. Uppdraget handlar också om att bidra till utveckling av verksamheten och att följa upp det dagliga arbetet på medarbetarnivå och säkerställa enhetlighet och rättssäkerhet i handläggningen och beslutsfattande, Du får en viktig funktion i att utveckla samarbetet både internt och externt. Du har ett uppdrag i att bevaka omvärlden och arbeta med ständiga förbättringar då vi vill bli en flexibel organisation som kan anpassa sig efter de behov som verksamhetens målgrupper har. Vi erbjuder Dig en trevlig arbetsplats som präglas av engagemang och samarbete. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av myndighetsutövning främst försörjningsstöd inom socialtjänsten är ett krav. Du ska ha goda kunskaper om aktuell lagstiftning och dokumentation. Körkort krävs. Utbildning i systemteori, ASI, ADAD, MI är meriterande. Du behöver kunna vara van att hantera olika sorters datasystem. Det är meriterande om Du har arbetat med Treserva. Erfarenhet av arbetsledning eller projektledning är önskvärt. Du ska ha god social kompetens och tycka om att möta människor. Det är viktigt att Du är tillmötesgående, har ett gott bemötande, är prestigelös, har empatisk förmåga samt förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv med klienten i fokus. Du har ett eget driv och kan arbeta självständigt och har god förmåga att utrycka Dig både i tal och skrift. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och ha intresse av att medverka i förvaltningens förändringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Socialförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför. ÖVRIGT Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Katrineholms kommun
Ansökan
Ansök senast 26 January (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sommarjobb socionom/kolloledare sökes till Djuprämmens kollo

Arbetsgivare / Ort: Utepedagogik Sverige AB / Johanneshov
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 January (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vill du bredda dina kunskaper som pedagog samtidigt som du också utvecklas på det personliga planet? Sök då sommarjobb som kolloledare på vår kollogård Djuprämmen i sommar.

Arbetsuppgifter

Din uppgift som kolloledare på Djuprämmens kollogård är att ansvara för ungdomar i åldrarna 13-16 år samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården i Värmland tillsammans med barnen. Därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 5 veckor. En stor del av verksamheten är att möta deltagarnas behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal vilket vi tror att du som socionom har värdefulla erfarenheter av.

Vem söker vi?

En stor del av verksamheten är att möta barnens behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. För att kunna arbeta som kolloledare hos oss behövs en inre trygghet och vetskapen om vad du vill i arbetet med barn och ungdomar. Därför söker vi individer som känner igen sig på dessa egenskaper.

Personliga egenskaper:

 • ansvarstagande
 • problemlösare
 • bra på att hålla många bollar i luften
 • initiativrik
 • idérik
 • gränssättare
 • ordningsam
 • punktlig
 • samarbetsförmåga
 • trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.

Erfarenhet

Du som söker bör ha ett stort intresse för att vara utomhus, eller erfarenhet av utepedagogik, då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Vi tror att du som har erfarenhet som socionom skulle passa för denna roll då arbetet med ungdomarna kräver svår gränssättning och relationsbygge. Vi tror att du som har erfarenhet av socionom kan föra den typen av djupare samtal som ofta förekommer på kollo när deltagarna känner sig trygga. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat.

Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är önskvärt:

 • kollo/lägerverksamhet
 • friluftsliv
 • sjukvård
 • paddling
 • teater
 • sång, musik
 • sport, idrott
 • matlagning
 • föreningsliv

Om företaget

Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på ett antal olika kollogårdar runt om i Sverige för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år, med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "på våra kollogårdar ska alla få vara vem de vill".

Anställningsvillkor

Tjänsten omfattar heltidsjobb. Du måste kunna närvara på våra utbildningsdagar på plats på kollogården i Värmland den 13:e-16:e maj, samt 8:e-11:e juni. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst fem sammanhängande veckor under perioden 12:e juni - 18:e augusti.

Arbetsgivare
Utepedagogik Sverige AB
Olaus Magnus väg 62
12138 Johanneshov
Hemsida: http://www.utepedagogik.se
Ansökan
Ansök senast 27 January (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Behandlare till Mini Maria

Arbetsgivare / Ort: Botkyrka kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 January (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker en behandlare till MiniMaria. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Som behandlare är du anställd av Socialförvaltningen och har din tillhörighet på Öppenvård unga. Öppenvård unga är en av tre enheter som erbjuder råd, stöd och behandlande insatser till barn, ungdomar och deras familjer. Våra lokaler ligger centralt i Tumba och är lätta att nå med allmänna kommunikationer. För att nå bästa möjliga resultat för brukarna satsar vi på att ständigt förbättra vår kvalité och utveckla våra metoder. Vi har ett nära och engagerat samarbete med externa och interna samarbetspartners. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena: barn och unga, socialpsykiatri, försörjningsstöd, beroende och missbruk, eller boendefrågor. ARBETSUPPGIFTER MiniMaria Botkyrka är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till ungdomar och unga vuxna upp till 20 år som har funderingar eller problem kopplade till alkohol, droger eller spel. MiniMaria Botkyrka är en samverkan mellan Botkyrka kommun och Beroendecentrum Region Stockholm. På MiniMaria Botkyrka arbetar tre behandlare och en sjuksköterska. Du kommer att arbeta med behandling, rådgivning och information till ungdomar och deras anhöriga. De ungdomar du möter kan dels söka själva till mottagningen, dels bli beviljade kontakt med mottagningen som en insats. I dessa fall har du ett nära samarbete med utredande socialsekreterare. Som behandlare på MiniMaria i Botkyrka är du också ansvarig för de ungdomar som är dömda till ungdomstjänst/ungdomsvård. KVALIFIKATIONER Du är socionom eller har likvärdig beteendevetenskaplig utbildning. Du har goda kunskaper om riskbruk eller missbruk av alkohol, droger och spel. Du har erfarenhet av att arbeta behandlande med ungdomar, deras familjer och nätverk. För att lyckas i rollen som behandlare är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig och ställa om utifrån föränderliga omständigheter. Som person är du trygg och stabil, samt har ett professionellt förhållningssätt. Du har lätt för att samarbeta med personer i din omgivning för att tillsammans nå bästa möjliga resultat, samtidigt som du har förmåga att driva arbetet framåt på ett självständigt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Botkyrka kommun
Ansökan
Ansök senast 27 January (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Familjehemsrekryterare Humana

Arbetsgivare / Ort: Humana AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 January (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Familjehemsrekryterare till Humana i Stockholm med omnejd  Välkommen till Humanas Familjehem och Öppenvård. Inom Familjehem erbjuder vi konsulentstödda jour- och familjehem samt behandlingsfamiljer och nu söker vi en ny medarbetare som ska ha fokus att vi får fler samarbeten med nya familjer som vill vara eller redan är familjehem/behandlingsfamilj. Vi samarbetar även med öppenvården för barn och unga som syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour-/familjehem eller på HVB och i stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect. Vi arbetar kontinuerligt och målinriktat med att förbättra och utveckla förutsättningarna för familjehem och för familjehemsvården i stort. Vi har utformat en gedigen modell på evidens och erfarenheter för konsulentarbetet som heter TryggFam vilket är i framkant i det sociala arbetet. Grunden för vårt arbete är såklart våra kunniga medarbetare samt att vi har riktigt bra och engagerade familjehem. Vi har många familjehem som vi samarbetar med både i Stockholmstrakten, men även i hela landet då Humana finns från Syd till Norr. För att kunna möta upp behovet och göra så bra matchningar som möjligt behöver vi än fler familjehem att samarbeta med. Vi har mycket hög kompetens att stötta barn och unga som har särskilda behov av stöd eller behandling, och de kan behöva de familjehem som ofta kallas behandlingsfamiljer. Att rekrytera och utreda familjehem ingår i alla befintliga konsulenters arbetsbeskrivning. Nu satsar vi extra och önskar även dig i vår kompetenta grupp som vill ha fokus på att vakna upp varje morgon och tänka utifrån rekrytering och till viss del utredning! Vi söker en driftig, ansvarstagande familjehemsrekryterare till vårt kontor i Stockholm, men som gärna får ha möjlighet att kunna arbeta över större geografiskt område, ex. även i Östergötland. Fokus är rekrytering, men även annat konsulentarbete kan vara aktuellt.Anställningen är tänkt att omfatta 100 %. Tillträde är snarast eller enligt överenskommelse.  Dina arbetsuppgifter: - Rekrytera behandlingsfamiljer och familjehem som vill samarbeta med oss. - Kunna vara med och utreda och ev. utbilda familjehem. - Kunna stödja och vägleda jour‐familjehem, samt behandlingsfamiljer för den unges bästa. - Samarbeta med andra enheter på Humana, lokalt såsom nationellt. - Regelbunden beredskapstjänstgöring ingår och arbete kan förekomma på kvällar och helger Arbetet innebär en del bilåkande så du bör vara en van bilförare. Kvalifikationskrav:  Socionom eller annan adekvat utbildning för uppdraget Meriterande: - Erfarenhet av att rekrytera familjehem och behandlingsfamiljer - Erfarenhet av familjehemsvård - Utbildad i att utreda familjehem - Erfarenhet av behandlingsarbete - Arbete i kommunal socialtjänst - Kulturkompetens Personliga egenskaper/ Kompetens: Som person är du driftig, kommunikativ, innovativ, modig och flexibel. Du är van och trivs med att arbeta självständigt men du måste också fungera med att arbeta i team och framförallt att vara glad och trygg i att ta nya kontakter. Du är en socialarbetare med entreprenörs anda samt sälj- och marknadsförings egenskaper! Du sprider glädje, delar med dig av dina erfarenheter men tar också emot kunskap och erfarenhet från andra. Vi har höga ambitioner med vårt arbete för barnens bästa och satsar därför mycket på att hålla god kvalité i det vi gör, dem vi är och dem vi samarbetar med. Du gillar den idén skarpt! Körkort B‐körkort fordras Varaktighet: 100 % tillsvidare anställning med sedvanlig provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstid: Heltid. Förtroendearbetstid. Merparten dagtid men visst kvälls- och helgarbete förekommer. Beredskap ingår. Lön:individuell lönesättning, enligt överenskommelse Du är välkommen med din ansökan, (cv och personligt brev) snarast då urval sker löpande, märk ansökan med "Familjehemsrekryterare Stockholm". Urval sker löpande. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet. För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Sista ansökningsdag 2021-01-29 (rekrytering kan dock ske löpande) Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv” och värdegrundsorden ”Engagemang, glädje och ansvar!”. Läs mer på www.humana.se/stockholm Kontaktperson Mikael Lannerström Regionchef Familjehem och Öppenvård Region Öst [email protected]
Arbetsgivare
Humana AB
Ansökan
Ansök senast 29 January (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Familjeterapeut/ systemisk familjebehandlare till Familjeforum i Lund

Arbetsgivare / Ort: Humana AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 January (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Familjeterapeut/ familjebehandlare till Familjeforum i Lund Inom område Familjehem och Öppenvård på Humana i Lund erbjuder vi IHF (Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling) och TFCO samt flertal andra behandlingsmodeller.  Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i behandlingsfamiljer, i jour- eller familjehem. Vi har egna metodgaranter i våra evidensbaserade metoder. Vi utbildar och  handleder i metoderna IHF, TFCO och Connect. Vi söker nu: En familjeteraput/ familjebehandlare till vårt öppenvårdsteam som framförallt ska arbeta med IHF (Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling). Som familjebehandlare kan du få andra uppdrag där du använder andra metoder än IHF. Det finns även möjlighet att kombinera tjänsten som familjebehandlare med att vara samordnare eller ex. ungdomsbehandlare. Vi planerar för att kunna erbjuda omsorgsbedömningar framöver där Humana har arbetat fram en egen manual för det arbetet. Om tjänsten: Vi söker dig som ser fördelarna med att arbeta i team samtidigt som du: · Arbetar som familjeterapeut/ familjebehandlare i ett strukturerat öppenvårdsprogram. · Arbetar tätt i team där varje del/roll har en viktig funktion för ett gynnsamt förändringsarbete. · Blir utmanad i att arbeta i ärenden som är komplexa och som kräver tid, teori, tanke och aktiv praktik från dig som familjeterapeut/ familjebehandlare. · Arbetar enligt evidensbaserade metoder och evidensinformerad praktik samt med standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem (Journal Digital etc.) IHF är en evidensbaserad metod som grundar sig på systemteori och social inlärningsteori och riktar sig till ungdomar och deras  familjer. Vi erbjuder: · Ett öppet arbetsklimat där du ingår i ett team med hög kompetens. I teamet kommer du att uppleva ledorden:  glädje, ansvar och engagemang. · Tillgång till erfarna handledare inom IHF · Möjlighet till interna och externa utbildningar · Ett utvecklande och lärande arbete på en trevlig arbetsplats Kvalifikationskrav: För tillsvidare anställning söker vi dig med socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som kan bedömas som likvärdig. Du har flera års erfarenhet av psykosocialt arbete som familjebehandlare och har ett brinnande intresse för att arbeta manualbaserat i ett kreativt sammanhang. Meriterande: Vi ser gärna att du har en Steg 1 utbildning i systemisk familjeterapi eller KBT. Erfarenhet/utbildning i MST, FFT, KOMET eller annat föräldrautbildningsprogram. Personliga egenskaper/ kompetens: Du värderar det systemiska förhållningssättet och som terapeut har du ett aktivt förhållningssätt och gillar alla träffar som blir av! Som person måste du tycka om och ha lätt för att arbeta i team. Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och kommunicera via telefon, mail och i korridorerna. Visst arbete sker på kvällar samt en del telefonberedskap ingår. Du är trevlig, stöttande och sprider glädje. För mer info om IHF och Humanas verksamhet se www.humana.se, www.ihfnorden.se www.humana.se/individ-och-familj/ B‐körkort fordras Varaktighet/Arbetstid Tillsvidareanställning, 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 2021-01-29, men rekrytering kommer att ske löpande så skicka in i tid Du är välkommen med din ansökan, (cv och personligt brev) snarast då urval sker löpande, märk ansökan med ”Familjeterapeut/ familjebehandlare Familjeforum Lund". För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet. För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret utifrån arbete med barn. Humana är Sveriges största företag inom personlig assistans och individ- och familjeomsorg. Vi är en kvalitets aktör inom äldreomsorg och LSS-boenden samt har skola för elever med funktionsnedsättning. Vi är 15 000 medarbetare i Sverige, Norge och Finland som arbetar efter samma vision: ”Alla har rätt till ett bra liv!” Läs mer på www.humana.se Kontaktperson: ev. frågor mailas till [email protected]
Arbetsgivare
Humana AB
Ansökan
Ansök senast 29 January (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Familjebehandlare

Arbetsgivare / Ort: Filipstads kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 January (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Beskrivning Vi är en verksamhet med 16 handläggare som arbetar med myndighetsutövning och verkställighet av insatser som är beslutade av socialtjänstens myndighetsutövare inom barn och unga. Vi ska nu utöka vår öppenvård och söker därför två familjebehandlare till vår verksamhet. Uppdraget som familjebehandlare innebär någon form av förändringsarbete gällande kommunikations-, relations- och samarbetssvårigheter i eller runt familjer med barn och/eller ungdomar. Arbetsuppgifter Du kommer att få variera dina metoder mellan ren samtalsmetodik till att arbeta mer praktiskt och konkret. Dina uppdrag kommer att blandas mellan att vara inriktade på en individ, en familj och/eller ett system eller nätverk. Du kan också få arbeta med nätverksarbete eller med stödgrupper för barn och ungdomar. De kommungemensamma insatserna ska klara av att tillgodose både akuta och mer långsiktiga behov av hjälp och stöd till barn och unga och deras familjer. Enheten arbetar oftast på beställning av myndighetsutövande socialsekreterare och det är behoven de identifierar som ska styra insatserna mot målet med uppdraget. Kvalifikationer Du är utbildad socionom, eller har en annan akademisk utbildning som kan bedömas som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras föräldrar. Det är önskvärt med vidareutbildning inom området. Erfarenhet och kunskap om nätverksarbete är meriterande. Det är nödvändigt att du har B-körkort och det är önskvärt att du har yrkeserfarenhet från socialtjänsten och då främst med olika former av behandling och förändringsarbete. Det är viktigt att du tror på barns, ungdomars och familjers egen kraft, har en mycket god förmåga till samarbete och är bra på relationsskapande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Villkor Tjänsterna är tillsvidare, heltid.   Välkommen med din ansökan! I Filipstad möter du en lugn miljö och en vacker natur. Vi erbjuder ett aktivt föreningsliv och möjlighet till många fritidsaktiviteter såväl kulturella som sportaktiviteter. Filipstads kommun är en stor arbetsgivare med ca 1 100 tillsvidareanställda. Här satsar vi på våra medarbetare, till exempel genom att erbjuda ett brett utbud av kostnadsfri träning och friskvårdsaktiviteter, läs mer om detta på ffa.filipstad.se Vi har goda pendlingsmöjligheter med buss t ex Filipstad-Karlstad en buss/timme i vardera riktningen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Filipstads kommun
Ansökan
Ansök senast 29 January (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vik. Socionom/kurator till Kuratorsenheten för Specialistvård Hudiksvall

Arbetsgivare / Ort: REGION GÄVLEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 January (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet. Vill du jobba med oss? Vi söker nu ytterligare en kurator till vårt glada gäng. Vi är för närvarande 6 kuratorer och vi behöver förstärkning av en kurator då en av oss går på föräldraledighet. Jobbet spänner över många av sjukhusets kliniker, både jobb på avdelning och öppenvårdsbesök. ARBETSUPPGIFTER För att trivas med jobbet behöver du vara en person som tycker om att göra insatser för människor som ibland är i mycket svåra situationer och brottas med stora livsfrågor. Det kan till exempel handla om döden, aborter, donationsfrågor, förlossningsrelaterade frågor och svåra sjukdomar. Arbetsuppgifterna omfattar till stor del samtal, men också mer praktiskt stöd såsom information, stöd vid ansökningar till olika myndigheter etc. Egenskaper att ha stor nytta av: Flexibel, empatisk, god lyssnare, hålla fokus i samtal, kunna ta initiativ, vara bra på självständigt arbete men också ha lätt för att samarbeta. KVALIFIKATIONER Socionomexamen Körkort erfordras ÖVRIGT Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet. Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region. Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro. Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss! Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Arbetsgivare
REGION GÄVLEBORG
Ansökan
Ansök senast 29 January (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kundansvarig personlig assistans till kontoret i Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Fyren Assistans AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 January (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Socionom

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Om företaget

Fyren Assistans AB är ett privatägt bolag med cirka 60 kunder och 200 anställda runt om i hela landet. Vår vision är att Fyren Assistans alltid ska ge kvalitativ vård och omsorg av hög klass till alla kunder.


Om tjänsten

Vi söker en kundansvarig till vårt kontor i Göteborg. Kundansvarig är kontaktperson för kunden och assistenterna i kundgruppen. Som kundansvarig har du ansvar för helheten kring våra kunders personliga assistans. Det innebär att man ansvarar för kundens personliga assistans, kvalité, genomförande, rekrytering och bemanning. Du har även personal- och arbetsmiljöansvar för de personliga assistenter som arbetar i kundgrupperna. Externa kontakter med myndigheter och god man förekommer.


Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

Kundmöten

Schemaläggning via AIAI

Budgetansvar

Arbetsmiljöansvar

Personalansvar

Rekrytering

Genomförandeplan

Socialdokumentation


Om dig

För att lyckas som kundansvarig måste du vara strukturerad, engagerad, noggrann, driven och självständig. Du kan planera, följa upp och utvärdera ditt arbete. Som kundansvarig kan du hantera perioder av både hög och låg arbetsbelastning. Du har god allmän datavana och har inga problem med att hantera olika administrativa system. Du har tidigare erfarenheter av arbetsmiljöfrågor, socialdokumentation, LSS, personalfrågor samt erfarenheter av personlig assistans i en arbetsledande roll.


Kvalifikationer

Tidigare erfarenhet som kundansvarig är meriterande.

Erfarenhet av att arbeta mot uppsatta mål och budget.

Erfarenhet av personal, budget och arbetsmiljöansvar.

Erfarenhet av tidsrapporteringssystemet AIAI är meriterande.

Socionomutbildning eller annan relevant högskoleutbildning är meriterande.

Arbetsgivare
Fyren Assistans AB
Odinsgatan 13
41103 Göteborg
Hemsida: www.fyrenomsorg.se
Ansökan
Ansök senast 29 January (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Bli barnets socialsekreterare i vår familjehemsvård

Arbetsgivare / Ort: Haninge kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du får vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv? Välkommen att utvecklas med oss - Vill du precis som vi bli utmanad, utvecklas och göra skillnad för placerade Barn och Unga? - Vill du ingå i vår stimulerande arbetsgrupp med kompetenta, erfarna, trevliga kollegor och arbetsledare? Vi arbetar för att stötta människan på väg mot ett bättre liv. Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden-Vi har tid för utveckling och rum för idéer. Vi söker dig som vill komma hit och arbeta och göra skillnad i en organisation med kvalitè, engagemang, arbetsglädje och utveckling! På social- och äldreförvaltningen arbetar vi med människors livssituation genom hela livet. Förvaltningen ansvarar för att kommunens invånare får rätt omsorg och stöd. I Haninge kommun ska alla invånare känna sig trygga och säkra. Kom och jobba med oss! Avdelningen Individ och familjeomsorg ska arbeta resurseffektivt och erbjuda en verksamhet som ger största möjliga nytta till målgruppen. Detta innebär att arbetsprocesser etc. ska utformas på ett sätt som gör målgruppen delaktiga och där olika kompetenser samarbetar för att i rätt tid ge målgruppen ett gott samlat stöd utifrån deras behov. Beskrivning av verksamheten Enheten Placering och rekrytering huvudansvar är de barn/ungdomar som är familjehemsplacerade av Haninge kommun. From 1 februari 2021 har vi även ansvar för de ensamkommande barnen. Målet med verksamheten är att säkerställa att barnen/ungdomarna får förutsättningar till en gynnsam utveckling. För att möjliggöra detta arbetar vi i team med barnens bästa i fokus. Vi vill att vården präglas av samsyn, kvalitet och rättssäkerhet och vi tycker det är viktigt att utvecklas i vårt arbete. På vår enhet rekryterar och utreder vi också familjehem, kontaktfamiljer/-personer samt söker och matchar andra former av dygnet runt placeringar som jourhem/HVB/stödboende för barn och ungdomar. På vår enhet finns olika roller samlade som barnsekreterare, familjehemssekreterare, familjehemsrekryterare, kontaktsekreterare, administratör, gruppledare, enhetschef samt placeringssamordnare och SIP samordnare. Vi är alla erfarna, kunniga och engagerade i vårt arbete samt är måna om varandra och att ha en god stämning i gruppen. Ditt uppdrag Som barnsekreterare är du barnets/ungdomens socialsekreterare och har ansvar för att följa upp placeringen i nära samarbete med familjehemssekreterare, vårdnadshavare och familjehem. I ditt uppdrag ingår även att handlägga, utreda och följa upp vården för ensamkommande barn. Det finns en upparbetad struktur för regelbundet stöd. Det här söker vi hos dig - Socionomexamen - Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning området barn och unga - Erfarenhet av arbete inom familjehemsvården - Erfarenhet av arbete med ensamkommande barn - Korrekt svenska i tal och skrift - Kunskap om BBIC - Körkort Din kompetens - Som socialsekreterare hos oss är det självklart att du gillar samarbete med andra men även att du kan arbeta självständigt. - Du har lätt för att skapa goda relationer, du är lyhörd och tydlig i din kommunikation. - Du har goda kunskaper om relevant lagstiftning, barns utveckling samt följer med i aktuell forskning. - Vi söker dig som kan se möjligheterna i det komplexa sociala arbetet, har lätt för att samarbeta, är flexibel, nyfiken och har barnens bästa i fokus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det här kan vi erbjuda dig Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från Stockholm city. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid. Vi har extern handledning. Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Provanställning kan komma att tillämpas Vill du få en inblick i vår verksamhet? Gå in på vår hemsida: www.haninge.se Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Enhetschef Gruppledare Åsa Lundell 08-606 84 20 Carina Gustavsson 08-606 72 13 I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Arbetsgivare
Haninge kommun
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Bostadsrådgivare

Arbetsgivare / Ort: Malmö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Ref: 20210081 Arbetsuppgifter En stor del av arbetet kommer att innebära personliga möten. Som bostadsrådgivare ska du ge stöd i bostadssökande och på pedagogiskt vis vägleda och förmedla information om bostadsmarknaden och boende. Vi har öppen mottagning två dagar i veckan och erbjuder även förbokade besök. I din roll som bostadsrådgivare ska du också hålla i kurser samt arbeta för samverkan såväl internt och externt. Du förväntas att delta aktivt i utvecklingen av verksamheten. För att kunna tillhandahålla rätt stöd bör du hålla dig kontinuerligt uppdaterad med boendefrågor. Även administrativa arbetsuppgifter ingår. Kvalifikationer Vi söker dig med socionomexamen. Utbildning i hyresjuridik är meriterande. Det är starkt meriterande om du har minst ett års arbetserfarenhet inom ekonomiskt och/eller boendebistånd. Meriterande erfarenheter är god kännedom om Malmö stads organisation, socialtjänsten, bostadsmarknad, boende och hyresjuridik samt erfarenhet av att hålla information i större grupper. Det är också en fördel om du har arbetserfarenhet av att möta personer som befinner sig i svåra situationer och/eller har begränsade svenskkunskaper. Du behärskar svenska språket i både tal och skrift samt engelska i tal. Personliga egenskaper och förmågor som vi tror bidrar till framgång i uppdraget är: • God förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt och tydligt sätt till en varierad målgrupp • Flexibel, kreativ och ser möjligheter • Ansvarstagande och god samarbetsförmåga Om arbetsplatsen I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad. Bostadsrådgivningen tillhör avdelning boende tillsyn och service. Bostadsrådgivningen är en verksamhet som startades i maj månad 2019 och är under utveckling utifrån malmöbornas behov. Den är kommunövergripande och vänder sig till alla malmöbor som behöver information, råd och vägledning i boendefrågor och i sitt bostadssökande. Information om tjänsten Anställningsform: Visstidsanställning (vikariat) ca 12 månader. Omfattning: Heltid. Tillträde: Från mars 2021 eller enligt överenskommelse. Antal tjänster: 1. Övrigt Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.  
Arbetsgivare
Malmö kommun
Hemsida: https://malmo.se/
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker en kollega till kontextuella ansatser för autism/ADHD – KIA/A

Arbetsgivare / Ort: REGION UPPSALA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Verksamhetsområde psykiatri Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt. Vår verksamhet KIA/A är ett tvärprofessionellt specialistteam inom Barn- och ungdomspsykiatrin, som arbetar med intensiva öppenvårdsinsatser för barn och ungdomar med autism och/eller ADHD. Barnen/ungdomarna har låg funktionsnivå och tilläggsproblematik i form av affektiva svårigheter, isolerande beteenden alternativt någon beteendestörning. Insatserna riktas till individ, familj och den större kontexten kring barnet/ungdomen, i syfte att höja funktionsnivån. En del av arbetet sker hemmiljö. I arbetet ingår att via samverkan med andra samhällsaktörer arbeta för ett vidmakthållande efter insatsens avslut. Det intensiva arbetet pågår i 6 månader och därefter följs familjerna lågintensivt i vidmakthållande syfte i ytterligare 6 månader. I teamet finns tillgång olika professions- och kunskapsperspektiv. Grundutbildningar som finns representerade är psykolog, socionom och sjuksköterska. Vidareutbildningar finns i nuvarande team inom psykoterapi (KBT och systemisk), psykiatri och barn- och ungdomspsykologi. Vi månar om att ta tillvarata teamets samlade kompetens då vi kartlägger och skräddarsyr insatser för familjerna samt utvecklar våra arbetsmetoder generellt. Vi arbetar i par runt varje familj. Teamet har regelbunden handledning med extern handledare. Ditt uppdrag Som en del av KIA/A-teamet bidrar du med dina specifika kvalifikationer och kompetenser. Du medverkar till att kartlägga och skräddarsy insatser för familjerna utifrån dina kunskapsperspektiv. Du deltar också i ett arbete som handlar om att utveckla våra arbetsmetoder generellt. Dina kvalifikationer Krav Du som söker har en grundutbildning på högskolenivå inom; psykologi, pedagogik, socialt arbete eller medicin. Detta innebär att du till exempel kan vara arbetsterapeut, socionom, psykolog, psykiatrisjuksköterska etc. Du har också tidigare erfarenhet av arbete med personer som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Körkort är ett krav. Du behöver också kunna vistas i hem där djur finns. Meriterande Vi ser gärna att du har erfarenhet av praktiskt och vardagsnära arbete i människovårdande/pedagogiskt sammanhang. En fördel är vidare om du har utbildning, alternativt erfarenhet av arbete med familjer, och/eller föräldrastöd. Meriterande är om du har grundläggande kunskaper i KBT och/eller har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård. Din kompetens Vi ser att du som söker har en god samarbetsförmåga och en öppenhet för nya/andra kunskapsperspektiv. Du är en stabil person med god självkänsla och en trygghet i din professionella roll. Du är pedagogisk samt har en förmåga att se situationer i ett helhetsperspektiv. Vi erbjuder Vi kan erbjuda dig en tillsvidaretjänst på heltid. Urval och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/). Vill du veta mer? Avdelningschef Tony Bengtsson 070-661 52 91 Psykolog Ylva Kuzmicki 072-142 04 67 Facklig kontaktperson nås via växeln 018- 611 00 00 Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan via länken nedan. Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Arbetsgivare
REGION UPPSALA
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socialsekreterare till Barn & Unga i Alingsås

Arbetsgivare / Ort: Alingsås kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Vi satsar i Alingsås och utvecklar vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp! Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet. Utredningsenheten består av två syskonenheter med vardera 11-12 engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling. ARBETSUPPGIFTER Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du i team med att ta emot anmälningar, göra förhandsbedömningar, fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa i fokus. På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och två förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även en seniorhandläggare/metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning. För att stödja och underlätta arbetet ytterligare har enheten en socialadministratör som administrativ resurs. Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Vi arbetar Lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer för att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vi har inlett en omfattande och långsiktig satsning att implementera och utbilda all personal i Signs of Safety - för att säkra ett långsiktigt utvecklingsarbete i vårt arbetssätt då vi strävar efter att bedriva ett systemiskt och lösningsfokuserat barnskyddsarbete. Vi arbetar med förenklad dokumentation i enlighet med SKRs utbildning. Vi deltar i forskningsprojektet Förälder på avstånd. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. en bra introduktion och ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan"). En dag per månad finns det möjlighet att arbeta hemifrån och för närvarande är detta väsentligt utökat. Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat! Den aktuella tjänsten gäller som utredande socialsekreterare och ny kollega i ett fantastiskt gott gäng. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa. Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva. Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.
Arbetsgivare
Alingsås kommun
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Rådgivare till RoS mottagningen

Arbetsgivare / Ort: Luleå kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål. Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa & hälso- och sjukvård, Stöd & service, Socialpsykiatri & öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg. ARBETSUPPGIFTER Hälso-och sjukvård & Folkhälsa söker medarbetare till RoS mottagningen förebyggande och främjande inom riskbruk, missbruk och beroende. RoS mottagningen är ny verksamhet som öppnade under hösten 2020. Vi behöver nu utöka med ytterligare en rådgivare. Arbetet innefattar råd, information och stödsamtal vid alkohol, drog och hasardspelsproblem för såväl riskbruk, missbruk, beroende och medberoende hos personer över 18 år såväl i grupp som enskilt. Du kommer tillsammans med dina kollegor att vara en viktig del i det fortsatta utvecklingsarbetet av RoS mottagningen. För att lyckas med uppdraget är det viktigt att du har ett stort intresse och engagemang att hålla dig uppdaterad med ny information som rör området. En förutsättning för detta är att du är kreativ och vågar tänka nytt. Viktig del i arbetet är samverkan och samarbete med såväl interna som externa parter. Arbetet är till största del förlagt till dagtid, måndag fredag, men kvälls- och helgarbete kan förekomma om arbetsgivaren ser behov. KVALIFIKATIONER Du ser möjligheter och har ett starkt engagemang av människor. Arbetet kräver att du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Du är trygg i dig själv, nyfiken, uthållig och tar egna initiativ. Verksamheten är under utveckling vilket förutsätter att du är flexibel och positiv till utveckling. Du har god förmåga till samarbete, lojalitet till arbetsgivare, kollegor och externa aktörer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för uppdraget. Vi söker dig med erfarenhet av rådgivnings- och/eller behandlingsarbete inom alkohol, drog och hasardspelsproblematik. Du är socionom, beteendevetare eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har lämpliga metodutbildningar och erfarenhet att tillämpa mot området ÖVRIGT Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter. Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering. Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret. Tips! Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb
Arbetsgivare
Luleå kommun
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Familjebehandlare sökes till Barnskyddsteam, heltid

Arbetsgivare / Ort: Upplands-Bro kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Vi söker nu en familjebehandlare till ett spännande barnskyddsprojekt som startade i mars 2020 och som kommer att löpa på under totalt tre år.  Vem söker vi efter? • Du är utbildad socionom eller har en annan likvärdig utbildning, gärna med vidareutbildning i familjeterapi. • Erfarenhet av att arbeta med barn/unga och deras familjer inom socialtjänsten är meriterande. • Erfarenhet av arbete med människor i kris är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten, och vi ser att du är kreativ, flexibel och har god samarbetsförmåga. Stödenheten för barn, unga och familjer är kommunens egen öppenvårdsenhet som riktar sig till barn, ungdomar, och deras familjer. Uppdraget är att ta emot barn, familjer och enskilda personer efter biståndsbeslut enligt kap 4:1 socialtjänstlagen.  Målsättningen är att öka tryggheten för barn och unga och undvika akuta placeringar och andra mer omfattande insatser. Familjebehandlarna ska tillsammans erbjuda snabba och korta professionella insatser till familjer med barn och ungdomar, som befinner sig i kris och behöver stöd för att hantera detta. Barnskyddsteamet ska utgå från ett salutogent förhållningssätt och med utgångspunkt från system- och anknytningsteori. Stödenheten för barn, unga och familjer erbjuder råd, stöd och behandling genom familjebehandling, enskilda samtal och nätverksmöten. Enheten består av följande verksamheter:  • Solängen – Familjebehandling • Barnskyddsteamet • Bryggan - Första linjens psykiatri och Familjesamverkan • Ungdomsmottagningen – inkl. landstingsuppdrag • Socialt Skolteam Om rollen: Det som ingår i rollen är, bland annat, att tidigt samla familjens nätverk för att kartlägga vilket stöd som finns runt familjen, krisstöd vid misstanke om våld och stöd vid hemtagning av placerade barn/ungdomar. Behandlarna ska jobba gränsöverskridande och initiera samverkan med andra enheter vid behov. Stödet skall kunna ske både dag och kvällstid och oftast hemma hos familjerna. Vi strävar efter att arbetet ska genomsyras av Signs of safety och ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med detta.  Vad erbjuder vi dig? Att jobba i Upplands-Bro kommun ska vara både utvecklande och bidra till att du som medarbetare har en god balans mellan ditt arbetsliv och fritid. Vi erbjuder dig som är anställd med månadslön, tillgång till vår Förmånsportal där du finner all information om pension, friskvårdsförmåner och din anställning på ett och samma ställe. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskv,årdsbidrag och semesterväxling. Självklart har vi extern handledning. Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Upplands-Bro lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Tjänstens omfattning: Heltid, projektanställning ett år med möjlighet till förlängning ytterligare ett år.  Lön: Individuell lönesättning, månadslön. Sista ansökningsdag: Senast den 31 januari 2021. Du ansöker enkelt med CV men utan personligt brev. Välkommen med din ansökan!  Kontaktperson Cecilia Mollo Perez, enhetschef, 08-581 695 38, [email protected] När du söker ett jobb hos oss i Upplands-Bro kommun vill vi att du använder dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på "ansök" längst ned i annonsen.
Arbetsgivare
Upplands-Bro kommun
Hemsida: http://www.upplands-bro.se/
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vill du arbeta i en vårdkedja? Arbeta som vikarie hos oss.

Arbetsgivare / Ort: Frälsningsarmén / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

Våra verksamheter, som bedrivs av Frälsningsarmén, består av Lilla Bommens stödboende med vår nedtrappningsavdelning Slussen och Nylösegården, som är ett drogfritt stödboende.


Vi söker positiva medarbetare/timvikarier som vill vara med och göra skillnad. Söker du ett utmanande, omväxlande arbete där du har möjlighet att utvecklas i din profession och vill arbeta i team, då är du just den personen vi letar efter.

Du ska vara utbildad och kan vara beteendevetare, socialpedagog eller socionom.

Våra boenden är för män med beroendeproblematik. Målet för verksamheten bygger på att med individens behov i fokus, motivera och aktivt arbeta för att förbättra den enskildes situation. Hos oss gör du allt från att ha kontaktmannasamtal, skriva genomförandeplan till att hålla rent och snyggt i vårt hus. Arbetet innebär att du på ett positivt och pedagogiskt sätt ska uppmuntra, stimulera och motivera varje person till ökad självständighet, samt skapa kontinuitet och trygghet.


Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av arbete minst 1 år sammanhängande med målgruppen missbruk, i kombination med psykisk ohälsa. Den erfarenheten bör då bestå i att du har arbetat med samsjuklighet. Övriga egenskaper som är viktiga i uppdraget är god kommunikativ förmåga, att du är ansvarsfull och har engagemang för uppdraget.


Personlig kompetens som samarbets- och initiativförmåga, lyhördhet, tydlighet och att förmåga att sätta gränser utifrån ett icke konfrontativt förhållningssätt, är egenskaper som värdesätts. Det är också självklart att du har ett engagemang för målgruppen.

Du behärskar svenska språket obehindrat i både text och tal.

Anställningen är en timanställning, men kan komma att bli med fasta tider på schema i olika omfattning.

Arbetet kräver B-körkort samt utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister, vilket du har med dig när du blir kallad på en intervju. Ansökningar som inte uppfyller dessa krav kommer inte beaktas.


Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!


Rekryteringen kommer att ske löpande.

Arbetsgivare
Frälsningsarmén
SKARAGATAN 3
41501 GÖTEBORG
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Socionom sökes till Vuxenpsykiatrimottagningen Halmstad

Arbetsgivare / Ort: REGION HALLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om arbetsplatsen Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer. Vuxenpsykiatrimottagningen Halmstad har som uppdrag att utreda och behandla specialistpsykiatriska patienter. Mottagningen präglas av en positiv anda och arbetet bedrivs i tvärprofessionella team och ofta i samverkan med vårdgrannar. Öppenvården erbjuder psykiatri nära invånarna och har mottagningar i varje kommun. Vår verksamhetsinriktning Rätt vård i rätt tid! innebär ett ständigt arbete mot ökad kvalitet, kortare ledtider och bättre patientdelaktighet. Vi erbjuder dig goda villkor, rimlig arbetsbelastning, bra utvecklingsmöjligheter och en förbättringsorienterad arbetsmiljö. Du anställs i en visstidsanställning under 6 månader med möjlighet till förlängning. Arbetsuppgifter Vuxenpsykiatrimottagningen i Halmstad består av tre allmänpsykiatriska team, beroendeteam samt psykosteam. Vi söker nu en socionom till ett av våra allmänpsykiatriska team. Som socionom erbjuds du ett varierande arbete i nära samarbete med andra professioner inom teamen. Du är en viktig resurs i teamet utifrån din psykosociala kompetens och helhetssyn. Du kommer att arbeta med psykosociala arbetsuppgifter på individ- och nätverksnivå. Du har samtal i skiftande former från psykosociala utredningar/bedömningar till anhörigstöd, familjesamtal, nätverksarbete etc. Andra uppgifter som berör yrkesrollen är att kunna samverka, handlägga samt ha god kännedom gällande socialrättsliga frågor. Du behöver även ha god kännedom om psykiatrisk rehabilitering. Stora krav läggs på självständigt arbete samtidigt som du kommer att arbeta tillsammans i team med mottagningens övriga professioner. Socionomen inom mottagningen/teamet värnar också lite extra om barn-, anhörig- och familjeperspektivet. Kvalifikationer Vi söker dig med socionomexamen. Erfarenhet av psykosocialt arbete inom psykiatriska sammanhang samt liknande arbete inom andra myndigheter/vårdgrannar är meriterande. Du är ambitiös och professionell i din roll och har patientens behov tydligt i fokus för ditt arbete. Du har en helhetssyn på ditt arbete och en god samarbetsförmåga. Du har ett tydligt intresse för förbättringsarbete och tar ansvar för att utveckla verksamheten med patienternas behov som din utgångspunkt. Som person är du flexibel, har god samarbets- och initiativförmåga samt arbetar både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Goda kunskaper i svenska språket krävs. B-körkort erfordras. Varmt välkommen med din ansökan! Övrigt Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret. Om Region Halland Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund. Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
REGION HALLAND
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Caremore söker biträdande föreståndare till Skogsbrynet HVB och resursskola

Arbetsgivare / Ort: Caremore Vård och Behandling AB / Sätila
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

Caremore söker platschef/biträdande föreståndare till Skogsbrynet HVB och resursskola


Arbetsplatsbeskrivning

Caremore startades med målet att bli en av de ledande vård- och behandlingsverksamheterna i Sverige. Verksamheterna är inriktad på vård- och behandling för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/ eller psykosocial eller psykiatrisk problematik. Vår styrka är att vi alltid sätter individen i fokus och utformar verksamheten utifrån varje individs unika behov och förutsättningar.

Skogsbrynet har funnits sedan 1994 och har plats för åtta pojkar och flickor i åldrarna 13-18 år med psykosocial problematik, neuropsykiatriska funktionsvariationer eller psykiatriska svårigheter som vårdas enligt SoL eller LVU. Till Skogsbrynet hör en resursskola årskurs 7-9 som ligger i anslutning till enheten.


Till Skogsbrynet HVB och Resursskola i Sätila som är beläget 40 minuter från Göteborg söker vi nu en driven och engagerad platschef/biträdande föreståndare som tillsammans med föreståndare skall förvalta och fortsätta att utveckla verksamheten.


Arbetsbeskrivning

Som platschef/biträdande föreståndare på Skogsbrynet kommer du i samarbete med föreståndare ansvara för budget, personal, arbetsmiljö och verksamhetsutveckling. Du ansvarar tillsammans med föreståndare för att verksamheten håller en kvalité som är förenlig med såväl lagstiftning som Caremores mål och riktlinjer och som både uppdragsgivare och IVO kräver av enheten. Som platschef/biträdande föreståndare ansvarar du för schemaläggning och planering av verksamheten samt följer upp och vidareutvecklar metoder och arbetssätt. Du identifierar utvecklingsområden och fortbildningsbehov samt skapar förutsättningar för att varje medarbetare kan nå sin fulla potential.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med en inriktning mot socialt arbete, socialpedagogik eller beteendevetenskap och några års erfarenhet av arbetsledning. Som ledare är du trygg och inspirerande med ett strategiskt och strukturerat arbetssätt. Du är kommunikativ och har lätt att uttrycka dig i skrift och tal och du har gedigen erfarenhet av vård och behandling. Vi söker dig som är lösningsfokuserad och flexibel och som inte är rädd för att hugga i där det behövs.


Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. B-körkort samt godkänd vandelskontroll från Polisens misstanke- och belastningsregister erfordras. Du skall kunna stå på tillstånd från IVO.


Anställningens omfattning

Anställningsform Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning.

Antal tjänster En

Omfattning 100%

Arbetstid Dagtid. Viss beredskapstjänstgöring på helger samt kvällar/nätter.

Tillträde Enligt överenskommelse


Ansökan

Senast 2021-01-31. Intervjuer sker löpande.


Kontakt

Du är välkommen att maila din ansökan med personligt brev och meritförteckning till föreståndare Sara Hart.


E-mail: [email protected]


OBS! Vi kan inte ta emot några förfrågningar per telefon!

Arbetsgivare
Caremore Vård och Behandling AB
Ösjövägen 1
51199 Sätila
Hemsida: www.caremore.se
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Specialisthandläggare med samordnarfunktion till avhopparverksamheten

Arbetsgivare / Ort: Uppsala kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Beroende Unga Vuxna, Avdelning Vuxen Denna tjänst är helt ny men kommer att vara inom ramen för en välfungerande och etablerad arbetsgrupp. På så vis får du tillgång både till att vara en del av något nytt med allt vad det innebär samtidigt som du är en del av en välfungerande och etablerad arbetsgrupp. Att starta upp detta arbete kommer att kräva en hel del engagemang i dessa frågor och också möjligheter till att utbildas och lära nytt. Beroende Unga Vuxna är en relativt ny del av inom myndighet vuxen. Här arbetar sedan tidigare en specialisthandläggare och sex socialsekreterare inom myndighetsutövning gentemot unga vuxna med beroende 18-25 år. Avhopparverksamheten kommer att bestå av en specialisthandläggare och en socialsekreterare inom denna arbetsgrupp som vänder sig mot personer från 18 år som har behov av stöd och hjälp för att bryta en kriminell livsstil. De kommer att ha ett tätt samarbete med SIG, polis och andra myndigheter. Enhetschef för verksamheten är även enhetschef för Beroendeenhet 2. Ditt uppdrag Inom Beroende Unga Vuxna planeras nu för en ny liten arbetsgrupp som riktar sig mot avhopparverksamhet. Vi kommer om erforderliga beslut fattas vid Socialnämnden 21-01-27 att anställa en specialisthandläggare med samordningsfunktion och en socialsekreterare till detta arbete. De kommer att vara en del av Beroende Unga Vuxnas arbetsgrupp men också samarbeta med Sociala insatsgruppen (SIG) och andra berörda enheter såsom polis med flera. Som specialisthandläggare har du ansvar för beslutsfattande och samordning av insatser kring personer som har behov av stöd och hjälp i samband med avhopp från en kriminell livsstil. Arbetsgruppen kommer att arbeta med myndighetsutövning kring avhopp för personer i åldersgruppen 18 år och äldre. Då det är en ny verksamhet finns stora möjligheter att vara med och utforma hur arbetet ska se ut. Din bakgrund Vi söker dig som är socionom och gärna har utbildning i Kriminalitet som livsstil eller liknande utbildningar. Du ska ha lång erfarenhet av arbete med myndighetsutövning med personer med problematik med kriminalitet och missbruk. Meriterande är om du har erfarenhet av beslutsfattande inom myndighetsutövning. Körkort är ett krav för tjänsten. Du behöver också ha kunskaper i LifeCare / ProCapita samt behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Som person har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är också en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är även bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Upplysningar Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Lisa Viksten, enhetschef Beroendeenhet 2 och Beroende unga Vuxna 018-727 15 56 Facklig företrädare: Vision Sofia Venemalm, 018-727 12 13 Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24 Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80. I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen. Om vår organisation Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen. Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se) Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Arbetsgivare
Uppsala kommun
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Behandlingspersonal Källtorp

Arbetsgivare / Ort: Humana AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspersonal hos oss på Behandlingshemmet Källtorp. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.  Målgrupp  Vi välkomnar flickor 14–19 år med psykosocial problematik såsom självdestruktiva beteenden och känsloregleringsproblematik som kan ge sig uttryck i exempelvis: - Självskadebeteende - Suicidtankar - Ångestproblematik - Utåtagerande beteende - Sexuellt risktagande - Konflikter i hemmet och/eller i sin omgivning Vi ser till den enskilda flickans specifika beteenderepertoar vilka kan summeras i olika diagnoskriterier, ex. inom neuropsykiatriska funktionsstörningar och/eller affektdiagnoser. Källtorp tar emot placeringar enligt SoL och LVU. Verksamheten kan vi ta emot flickor från hela Sverige som på grund av våld, hot eller förtryck är i behov av skydd. Inför en placering utser vi en kontaktperson som ansvarar för att den som ska flytta in hos oss känner sig delaktig och att behandlingsprocessen drivs framåt. Om tjänsten Som behandlingspersonal på Behandlingshemmet Källtorp kommer du ansvara för att omvårdnadsåtgärder planeras, genomförs, följs upp och utvärderas utifrån den enskilde individens behov, samt i samverkan med övriga i personalgruppen.   Du kommer att tillhöra Behandlingshemmet Källtorp och arbeta tillsammans med trevliga och serviceinriktade kollegor som varje dag gör sitt yttersta för att leverera ett bra resultat.   Som behandlingspersonal hos oss på Behandlingshemmet Källtorp kommer du huvudsakligen att arbeta med:  -  En unik framtagen KBT-grundad behandlingsmetod där vi hjälper flickorna att få insikt och verktyg att möta sin problematik och rädsla, där du som behandlare tillsammans med föreståndaren/enhetschefen och flickan förbereder ett individuellt schema för att möjliggöra ett lyckat behandlingsresultat. Arbetstid och tjänstgöringsgrad:  Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid och sovande jour både vardagar och helger utefter ett löpande 6 veckors schema.Tjänstgöringsgraden är 75% Lön:Månadslön enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.   Tillträde: Enligt överenskommelse  Vem är du?  Som behandlingspersonal bör du vara vänlig, trygg och alltid med flickornas välmående i focus.Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna. Vi söker dig som är lösningsorienterad, organiserad och ansvarsfull.  Du har ett positivt synsätt och trivs med att arbeta i en snabbrörlig och dynamisk miljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att skapa relationer och har god samarbetsförmåga.  För denna tjänst krävs det att du:   - Är socionom, beteendevetare eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. - Behärskar svenska i både tal och skrift -B-körkort Utdrag från polismyndighetens belastnings/ och misstankeregister för personal vid HVB Det är även meriterande om du har:   - Tidigare erfarenhet av att arbeta med ungdomar som har ett utagerande beteende, självskada samt psykosocial problematik. Att jobba på Humana  Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.    Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.   Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana HÄR  Vad händer nu?  Sista ansökningsdag för tjänsten är 2021-01-31. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.   Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Karin Erixon [email protected] eller 072-7007105  Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Humana AB
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Familjebehandlare till familjeenheten Ling

Arbetsgivare / Ort: Uppsala kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Familjeenheten Ling Är du intresserad av att arbeta i en grupp som har roligt tillsammans, är stabil och mycket engagerad i sitt arbete? Vill du tillsammans med oss möta familjer och ihop med familjerna jobba mot önskvärd förändring för dem och deras barn? Välkommen till oss på Familjeenheten Ling! Familjeenheten Ling är en av 3 familjeenheter inom Socialförvaltningens öppenvård. Familjeenheterna vänder sig till barn/ungdomar och deras familjer. Verksamhetens syfte är att i ett så tidigt skede som möjligt kunna ge barn, ungdomar och familjer det stöd de behöver samt att förhindra ytterligare problemutveckling. Vi möter barn/ungdomar och föräldrar enskilt eller föräldrar i grupp. Man kan komma till oss genom att man själv söker stöd på egen hand eller genom biståndsbeslut. Familjeenheterna ingår också i det familjecentrerade arbetet tillsammans med öppen förskola, regionens barnavård och mödravård. Ditt uppdrag Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är familjearbete med barn/ungdomar och deras familjer. Familjer kan söka stöd från oss på egen hand, så kallade egenansökningar eller så får vi uppdrag utifrån biståndsbeslut på familjebehandling och i dessa ärenden har vi ett nära samarbete med utredande socialsekreterare. Visst kvällsarbete kan förekomma. Din bakgrund Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms relevant för tjänsten. Har du grundläggande psykoterapi utbildning steg 1, utbildning i systemteoretiskt synsätt, Signs of Safety och Marte-meoutbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har flerårig dokumenterad erfarenhet av psykosocial familjebehandling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med tolk. Du behöver ha god dokumentationsvana i system såsom Procapita eller Lifecare. Det är även meriterande om du har B-körkort och språkkunskaper utöver svenska. Som person är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Upplysningar Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Davar Farsiani, enhetschef, 018-727 71 08 Fackliga företrädare: Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13 Akademikerförbundet SSR, Maria Person, 018-727 24 24 Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24. I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen. Om vår organisation Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen. Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se) Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Arbetsgivare
Uppsala kommun
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

En individual- och en familjebehandlare till IKB teamet vid BUP

Arbetsgivare / Ort: REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet (BUP) ingår organisatoriskt i område Barn och unga vuxna och är en resurs för hela Region Jämtland Härjedalen, med placering i Östersund. Enheten består av cirka 80 medarbetare som utifrån ett teambaserat tvärvetenskapligt arbetssätt verkar för att identifiera, förebygga, lindra och bota psykiska besvär hos barn och ungdomar i åldrarna 0–17 år. Som medarbetare vid BUP erbjuds du extern handledning och internt stöd i yrkesrollen, samt individuell långsiktig planering för kompetensutveckling. ARBETSUPPGIFTER IKB-teamet (Intensiv Kontextuell Behandling av självskada) är en del av Barn- och Ungdomspsykiatriska verksamheten. Teamet riktar sig till barn och ungdomar, 1218 år och deras familjer där ungdomen har ett självskade- utagerande och/eller suicidnära beteende och där ungdomen är i behov av mer intensiva insatser. Många ungdomar har även en neuropsykiatrisk problematik som ADHD eller autism. IKB -teamets uppdrag är att i samverkan mellan BUP och socialtjänst bedriva en sammanhållen och effektiv behandling som tillgodoser individen och familjens behov av såväl psykiatriska, psykologiska och sociala insatser. Individual- och familjebehandlarens roll är att tillsammans arbeta utifrån en utarbetad modell IKB. Denna behandlingsmodell startade på Akademiska sjukhuset i Uppsala 2008. Arbetsmodellen skiljer sig från traditionell öppenvårdsbehandling, delvis genom intensiteten då det finns möjlighet att träffa ungdom och familj flera gånger i veckan. Behandlingen pågår mellan 36 månader och har inslag av DBT (dialektisk beteendeterapi) och FFT (funktionell familjeterapi). I arbetet ingår ett flexibelt arbetssätt vilket kan innebära att man vid behov kan behöva arbeta kvällstid. I arbetet ingår extern handledning i både DBT och FFT. Teamarbete är en viktig del i IKB och innebär ett nära samarbete inom teamet och i behandlingsarbetet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har erfarenhet från ovanstående målgrupp med flera års praktisk erfarenhet. Högskoleutbildning: Socionom, psykolog, beteendevetare, sjuksköterska, arbetsterapeut eller annan motsvarande utbildning som bedöms som lämplig. Grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) är önskvärt. Meriterande är erfarenhet av KBT, utbildning i DBT eller FFT, erfarenhet av arbete inom psykiatri, med barn, ungdomar och familjer. Familjebehandlaren bör ha långvarig erfarenhet av familjearbete. Vi ser gärna sökande med tidigare erfarenhet och god kunskap i neuropsykiatrisk problematik och då speciellt autism som målgrupp. God samarbetsförmåga och att man gillar teamarbete är av stor vikt. ÖVRIGT Vi jobbar för en jämställd arbetsplats och ser därför gärna sökande som är män. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Läs mer: http://www.regionjh.se
Arbetsgivare
REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vill du arbeta i vår vårdkedja?

Arbetsgivare / Ort: Frälsningsarmén / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

Våra verksamheter, som bedrivs av Frälsningsarmén, består av Lilla Bommens stödboende med vår nedtrappningsavdelning slussen och Nylösegården, som är ett drogfritt stödboende.


Vi söker en driven och positiv medarbetare som vill vara med och göra skillnad. Söker du ett utmanande, omväxlande arbete där du har möjlighet att utvecklas i din profession och vill arbeta i team, då är du just den personen vi letar efter.

Du ska vara utbildad och kan vara beteendevetare, socialpedagog eller socionom.

Vi arbetar med personer med beroendeproblematik. Målet för verksamheten bygger bland annat på att den enskilde ska uppnå ett så självständigt liv som möjligt, där vi erbjuder och samordnar insatser utifrån klientens mål. Hos oss gör du allt från att ha kontaktmannasamtal, skriva genomförandeplan till att hålla rent och snyggt i vårt hus. Du ska verka för att ge de boende en god livskvalité, meningsfulla aktiviteter, möjlighet att utveckla sin boendeförmåga och att motivera och stöta till en drogfri tillvaro. Detta innebär att du på ett positivt och pedagogiskt sätt ska uppmuntra, stimulera och motivera varje person till ökad självständighet samt skapa kontinuitet och trygghet.


Hos oss arbetar du som kontaktperson, men har också ansvar för att helheten i verksamheten ska fungera. Du arbetar aktivt med verksamhetens metod- och kvalitetsutveckling.

Vi arbetar motiverande utifrån evidensbaserade metoder som bygger på KBT, MI, ÅP och lågaffektivt bemötande.

Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av arbete minst 1 år sammanhängande med målgruppen missbruk i kombination med psykisk ohälsa. Den erfarenheten bör då bestå i att du har arbetat med samsjuklighet. Övriga egenskaper som är viktiga i uppdraget är god kommunikativ förmåga, att du är ansvarsfull och har engagemang för uppdraget.


Personlig kompetens som samarbets- och initiativförmåga, lyhördhet, tydlighet och att förmåga att sätta gränder utifrån ett icke konfrontativt förhållningssätt, är egenskaper som värdesätts. Det är också självklart att du har ett engagemang för målgruppen.

Du behärskar svenska språket obehindrat i både text och tal.


Arbetet kräver B-körkort samt utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister, vilket du har med dig när du blir kallad på en intervju. Ansökningar som inte uppfyller dessa krav kommer inte beaktas.


Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!


Rekryteringen kommer att ske löpande.


Arbetsgivare
Frälsningsarmén
SKARAGATAN 3
41501 GÖTEBORG
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Familjebehandlare till resursskola med inkluderat ungdoms- och familjestöd

Arbetsgivare / Ort: Järfälla kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Tillsammans! Med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i Järfälla- om du också tänker så, läs vidare! I natursköna Järfälla utanför Stockholm ligger Fjällenskolan som är en F-9 skola. Fjällenskolan har idag ca 650 elever och är organiserad i årskursteam. I utbildningen betonas såväl den sociala som kunskapsmässiga utvecklingen. Vi tror på våra elever och har höga krav, samtidigt som vi erbjuder strategier och arbetssätt individuellt anpassade för var och en av våra elever. Under hösten 2020 startades en Resursskola på Fjällen med inkluderat föräldrastöd. Verksamheten är ett samarbete mellan kommunens socialförvaltning och barn-och ungdomsförvaltning. Nu behöver vårt team utökas med en skicklig familjebehandlare. ARBETSUPPGIFTER Resursskolan är i ett snabbt utvecklingsskede och har initialt 4 elevplatser som inom ett år succesivt ska utökas till ca 10 elever. Du kommer vara anställd på skolan och ingå i ett arbetslag med lärare och socionomer. Resursskolan riktar sig till elever i behov av särskilt stöd. Det kan handla om både skola, fritid och hemsituation. Skolan följer de nationella styrdokument som finns för grundskolan men har dessutom en tydlig betoning på elevernas sociala och emotionella utveckling. Genom individuell anpassning av skolarbetet och stöttning i den sociala utvecklingen hjälper vi eleven att kunna nå måluppfyllelse och ett lärande i ett livsperspektiv. Specialpedagogik, miljöterapi, social gemenskap och familjestödsinsatser är några av våra redskap. Vi har som mål att erbjuda våra elever nya positiva erfarenheter och upplevelser. En av grundpelarna i resursskolans arbete är att involvera familjen och dess nätverk samt att praktiskt stödja föräldrar och elever. Detta för att knyta ihop de olika delarna av elevens liv så att eleven ska kunna utvecklas gynnsamt. Familjestödsinsatsen utgår från aktuella behov och sedan skapar vi, tillsammans med familjerna, hur och vad vi tillsammans ska arbeta med för att nå målen. I arbetet har du stor frihet att planera och genomföra ditt arbete ihop med dina kollegor i arbetslaget. Du har även tillgång till kontinuerlig reflektion och handledning både i inom den egna professionen och tillsammans med arbetslaget. Arbetet sker till största del i skolan, men även arbete i familjernas hem förekommer. Visst kvällsarbete kan ingå. Arbetet som familjebehandlare i resursskolan sker i samarbete med många olika professioner och på olika nivåer. Du erbjuds en nyskapande arbetsplats där det finns stort utrymme att få vara kreativ, utveckla och tänka nytt! KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad familjebehandlare och gärna med socionomutbildning i grunden. Du har ett stort intresse för barn och barns utveckling. Kanske har du även arbetat med barn i behov av särskilt stöd i skolan. Du har erfarenhet av familjestöd/familjebehandling och är van att samarbeta och inkludera barn/ungdomar. Du är en självständig person som är van att ta egna initiativ. Du är strukturerad men ändå flexibel. Du gillar att fatta egna beslut men känner att samarbete med andra är en förutsättning för ett lyckat arbetsresultat. Du har en stor kreativ förmåga och är intresserad av att arbeta intensivt i familjer i deras hemmiljö och har fokus på barns delaktighet samt erfarenhet av att arbeta med barn som lever i utsatta miljöer. Du ser det som spännande att vara med och tillsammans skapa nytt. Du ska också kunna uttrycka dig väl i tal och skrift då det förekommer en del dokumentation och mycket samtalskontakter både på arbetsplatsen och i samarbete med andra myndigheter. Du har socionomexamen eller annan, av arbetsgivaren bedömd, likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har någon form av vidareutbildning såsom ex Steg 1, MI, hemmasittarproblematik, psykisk ohälsa. Erfarenhet av nätverksarbete och arbete i skola är meriterande. Erfarenhet av behandlingsarbete med barn/ungdomar eller familjestöd/familjebehandling är ett krav. Vi sätter stort vikt vid personlig lämplighet. Körkort är en merit. Vill du bli vår kollega? ÖVRIGT Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Järfälla kommun
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Samordnare till HVB/Skyddat boende

Arbetsgivare / Ort: Athena Mitt Nya Hem AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 2 February (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

Vi är ett skyddat boende för flickor som är- eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck. Målgruppen är mellan 14-20 år gamla. Vi har tillstånd för 9 placeringar på vårt boende. Vi arbetar med rehabilitering, stöd och skydd. Vi arbetar utifrån anknytningsteorin, empowerment, motiverande samtal, KASAM och långsiktighet. Målet är att våra ungdomar ska bli självständiga, har byggt upp ett kontaktnät samt kan klara sig själva i fortsatt boendeform. Vårat skyddade boende erbjuder en frizon och flickorna går i skola, har fritidssysselsättning och ett fungerande aktivt liv. Vi arbetar främst med flickornas inre skyddstänk. Våra uppdragsgivare är Socialtjänsten och vi tar emot både LVU och SoL-placeringar.

Vi har ett sammansvetsat grundteam och kommer att fylla på med ytterligare personal. Samordnaren ansvarar för kontakt med socialtjänst och följer varje enskilds utvecklingsprocess tillsammans med teamet och socialtjänst. Vi söker en socionom eller någon med liknande utbildning (minst 180 hp) och som har minst 1 år tidigare erfarenhet som samordnare på ett boende.


Som person är du ordningsam, trygg och du bör vara insatt i de lagar och riktlinjer som styr en HVB-verksamhet. Du är samtidigt nyfiken, glad, gillar nya utmaningar och vill utvecklas. Du tycker om att strukturera och organisera och är öppen för nya idéer. Det är inget krav att ha jobbat på ett skyddat boende tidigare, men det är en merit. Du tycker om att ha många bollar i luften och trivs med att arbeta med människor ur ett utvecklande perspektiv.


Som Samordnare ansvarar du för planering, ledning och uppföljning av de insatser och aktiviteter som utförs på boendet. Du har kontinuerlig kontakt med våra uppdragsgivare och är med på uppföljningsmöten etc. Du har ett visst personalansvar och handleder personalen i det praktiska arbetet samt i bemötandet av målgruppen.


Som Samordnare ansvarar du även för verksamhetens kvalitetssäkring och följer systematiskt upp de olika delarna i verksamheten.

Du sköter avvikelsehanteringen samt ser till att verksamheten ständigt utvecklas efter de lagar och riktlinjer som finns.


Du ska kunna ta emot placeringsförfrågningar samt vara duktig på att uttrycka dig i tal och skrift.


Du ska även implementera kvalitetsarbetet i personalgruppen och se till att personal boendets processer och rutiner. Du medverkar även i personalens professionella utveckling.


Du dokumenterar kontinuerligt och rapporterar till verksamhetsansvarig.


Ej manligt sökande på grund av verksamhetens känsliga karaktär och målgrupp.


Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats, därför ser vi helst någon med lång arbetslivserfarenhet inom liknande område.

Arbetsgivare
Athena Mitt Nya Hem AB
Hemsida: mittnyahem.com
Ansökan
Ansök senast 2 February (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Familjebehandlare IHF

Arbetsgivare / Ort: Humana AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 5 February (18 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Familjebehandlare för Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling (IHF) Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana! Inom Familjehem och Öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i träningslägenhet.  Nu förstärker vi vårt kompetenta Öppenvårdsteam i Stockholm med familjebehandlare som framförallt ska arbeta med IHF. Lockas du av: Att bli utmanad genom att ta dig an ärenden som är komplexa och som kräver teori, tanke och aktiv praktik från dig som behandlare? Att arbeta i ett strukturerat öppenvårdsprogram? Att arbeta tätt i ett personalteam där varje medarbetares insats fyller en viktig funktion för ett gynnsamt förändringsarbete? Att arbeta enligt evidensbaserade metoder, evidensbaserad praktik, standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem? (Journal Digital etc.) Att arbeta för en arbetsgivare som satsar på inkludering, arbetsmiljöfrågor och utveckling som leder till fler nöjda och engagerade medarbetare med hög frisknärvaro? Svarar du ja på frågorna ovan kan vi ha tjänsten som kan passa för dig. Hos oss får du göra skillnad, på riktigt! Vi har ett öppet arbetsklimat där våra värdegrundsord glädje, ansvar och engagemang lever varje dag. IHF är en metod som grundar sig på systemteori och social inlärningsteori och riktar sig till barn, ungdomar och deras familjer. Det är Humana Familjeforum som skapat denna metod för ca 20 år sedan och som även handleder och utbildar kommuner samt andra företag i metoden. Som medarbetare har du tillgång till erfarna handledare inom IHF och får möjlighet till individanpassad utbildning och utveckling. Vi finns i trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kvalifikationer Du är socionom i grunden eller har annan utbildning som kan bedömas som likvärdig, samt att du har vidareutbildning (ex. Steg 1 utbildning i familjeterapi eller KBT). Du har erfarenhet av psykosocialt arbete som familjebehandlare eller familjeterapeut. Du har B‐körkort. Meriterande är om du har erfarenhet och utbildning i MST, FFT, KOMET eller annat föräldrautbildningsprogram. Du är en kvalitetsmedveten och flexibel lagspelare. Du är ansvarstagande, trygg och uthållig och du har förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer. Du är kommunikativ och har inga bekymmer med att en del arbete sker på kvällstid och att beredskap ingår i tjänsten. Du är positiv, stöttande och sprider glädje, likt dina kollegor. För mer info om IHF: humana.se/individ-och-familj/metoder-och-utbildning/vara-egna-metoder/ihf/ Varaktighet/Arbetstid Tillsvidareanställning, 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 2021-02-05. Rekrytering sker dock löpande.  För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess och möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet. För anställning hos oss, krävs självklart utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Välkommen! Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se/stockholm
Arbetsgivare
Humana AB
Ansökan
Ansök senast 5 February (18 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Skolkurator

Arbetsgivare / Ort: Skolia AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Socionom

Om jobbet

Välkommen att söka en tjänst som skolkurator hos oss på Skolia.

Vi söker nu en erfaren skolkurator med vana att arbeta med barn och ungdomar som vill arbeta på Skolia som sätter elevernas hälsa i fokus. Du kan välja på att arbeta mellan mellan 10-100%.

Skolorna finns i Malmö med omnejd. De skolor som just nu är aktuella att rekrytera till är mindre skolor med ca 40-100 elever på vardera skola.

Skolia servar i dagsläget ca 9000 elever runtom i Skåne.

Hos oss kan du önska tjänstgöringsgrad, vi anpassar oss efter dina behov.

Tveka inte sök idag.

Läs mer om oss på www.skolia.se

Arbetsgivare
Skolia AB
Stadiongatan 65
21762 Malmö
Hemsida: www.skolia.se
Ansökan
Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker en Bosocial samordnare

Arbetsgivare / Ort: Västerviks Bostads AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Västerviks Bostads AB är ett kommunalägt aktiebolag som äger och förvaltar 3 254 bostäder och 319 lokaler och förvaltar kommunens verksamhetslokaler som skolor och äldreboenden. Vi arbetar med drift, underhåll, byggnation, ekonomi och marknadsfrågor. Vår affärsidé är att Västerviks Bostads AB ska på affärsmässiga grunder erbjuda tryggt, tillgängligt och attraktivt boende och lokaler och service med hög kvalitet, samt tillhandahålla bygg- och fastighetstjänster inom kommunkoncernen. Idag arbetar ca 150 personer hos oss. Vi strävar efter att vara en bra arbetsplats och en attraktiv arbetsgivare som erbjuder våra medarbetare möjlighet till utveckling, delaktighet, inflytande och livskvalité.   Vill du arbeta aktivt med trygghetsfrågor och bidra till ökad trivsel i våra bostadsområden? Har du ett stort socialt engagemang och intresse för människors utveckling och livsvillkor? Då är rollen som Bosocial samordnare kanske något för dig. Arbetsuppgifterna innebär att du arbetar med trygghetsfrågor, störningsärenden, hyreskrav, oriktiga hyresförhållanden klagomål och integration. Vi har ett bosocialt fokus i allt vi gör och detta ingår som en naturlig del i vår förvaltning av bostäder och lokaler. Arbetet sker i nära samarbete med förvaltare och fastighetsskötare samt personal i vår Bobutik. Kontakter med andra aktörer såsom polis, socialförvaltning och andra myndigheter är vanligt förekommande. Sist men inte minst är det våra hyresgäster som du möter i olika bosociala frågor. Vi söker dig som är intresserad av människor och relationer samt har en stark ansvarskänsla och vilja att skapa en långsiktigt god situation för våra hyresgäster. Du bör ha en mycket god kommunikativ förmåga och en stor förståelse för individers förutsättningar och beteenden. Vi ser gärna att du är pedagogisk, lugn och trygg i dig själv för att kunna arbeta självständigt och strukturerat Du ska ha en eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av att arbeta med människor. Gärna också erfarenhet av att arbeta med myndighetskontakter, juridiska frågor och ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Har du erfarenhet från fastighetsbranschen är det meriterande. Du ska ha förmåga att uttrycka dig professionellt i tal och skrift på svenska språket samt behärska det engelska språket. Talar och förstår du ytterligare språk är det en fördel. Körkort B är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och ligger inom vår marknadsavdelning. Tillsättning sker så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 2021-02-07 och ansökan kan endast ske via detta rekryteringssystem. Västerviks Bostads AB har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Västerviks Bostads AB
Hemsida: http://www.bostadsbolaget.vastervik.se/
Ansökan
Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fältsekreterare sociala insatsgruppen

Arbetsgivare / Ort: Uppsala kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Uppsala ungdomsjour Är du en person som ser förändring som en möjlighet att komma framåt och anpassar dig enkelt till nya förutsättningar? Motiveras du av att hjälpa och stötta andra och att ha ett jobb som gör skillnad? Då kan du vara den vi på Uppsala ungdomsjour söker till tjänsten som fältsekreterare sociala insatsgruppen! Uppsala ungdomsjour är en enhet utan myndighetsutövning som jobbar med uppsökande och förebyggande arbete på fältet i samverkan med bland annat skola, socialtjänst, polis & fritid. Enheten består av flera samordnare, fältsekreterare och socialarbetare på fältet och kuratorer. Arbetet bedrivs lokalt ute i flera områden i Uppsala samt centralt med samordning olika typer av sociala insatser. Läs mer om arbetsplatsen här: Uppsala ungdomsjour (https://vardochomsorg.uppsala.se/personligt-stod/socialt-stod/uppsalaungdomsjour/) Ditt uppdrag I arbetet ingår att du samverkar med polis i ditt dagliga arbete på fältet. Du utnyttjar din sociala och kreativa sida i dialoger med ungdomar och unga vuxna. Ditt arbete handlar om att hejda kriminell utveckling, erbjuda livsstilsförändring, underlätta avhopp och motverka rekrytering i åldergruppen 16-29 år. Syfte med arbetet är att genom formaliserad samverkan öka upptäckten av grovt kriminella unga, motivera till livstilsförändring och genom strukturerat nätverksarbete i samverkan med Sociala insatsgruppens samordnare minimera risken att dessa unga faller mellan stolarna. Du kommer utöver samverkan med socialsekreterare inom Barn & Unga myndighet även samverka med kommunens nya Avhopparverksamhet som vänder sig mot personer från 18 år som har behov av stöd och hjälp för att bryta en kriminell livsstil. Du kommer regelbundet delta på nätverksmöten där andra myndigheter är inbjudna. Du kommer jobba uppsökande och på fältet i särskilt utsatt område. Tillsammans med aktörer i områdesarbete kommer du identifiera det som sker i det geografiska området och som kan utvecklas till något negativt. Du jobbar med brottsförebyggande insatser i samverkan med ungdomsjourens övriga personal samt polis, och vid behov förstärker upp i annat geografiskt område. Arbetet innebär att du arbetar schemalagt två kvällar i veckan, har planerad samåkning med polis samt arbetar vid riskhelger och polisinsatser samt andra större ungdomsevenemang. Din bakgrund Vi söker dig som har socionom eller motsvarande högskoleutbildning. Du har minst 10 års arbetslivserfarenhet varav 8 år med socialt arbete med ungdomar. Vi ser även att du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, av socialt arbete med ungdomar i riskmiljöer på fältet, av arbete i utsatt område samt erfarenhet av mångkulturellt arbete. Du har goda kunskaper i svenska tal och skrift samt har B-körkort. Önskvärt om du har övrig språkkompetens. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du samarbetar bra med andra människor. Vidare är du en person med förmågan att hålla dig lugn och samlad i pressade situationer. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att säkerställa att dina budskap når alla berörda parter. Upplysningar Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Hilde Wiberg, enhetschef, 018-727 59 09. Fackliga företrädare: Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13 Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24 Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02. I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen. Om vår organisation Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen. Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se) Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Arbetsgivare
Uppsala kommun
Ansökan
Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socialsekreterare - inom försörjningsstöd och våld i nära relation

Arbetsgivare / Ort: Hedemora kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas. Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemöjligheter, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet. ARBETSUPPGIFTER Är du en driven, ordningsam och engagerad person som vill göra skillnad? Hedemora kommun, Omsorgsförvaltningens vuxenenhet söker två socialsekreterare till Vuxenenhetens arbetsgrupp som arbetar med försörjningsstöd, beroende samt våld i nära relation. Arbetsuppgifterna består i första hand av att utreda, bedöma och besluta om rätten till ekonomiskt bistånd enligt SoL. Samt myndighetsutövning i form av att utreda stödbehov samt bevilja olika former av insatser för individer över 18 år som utsatts för våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Det kan gälla både mottagning av nya ärenden och av löpande. På Vuxenenheten som är en del av avdelning IFO arbetar en enhetschef, förste socialsekreterare, administratör och socialsekreterare. Vi har nära samarbete med andra delar av kommunen som arbetar med sysselsättning, utbildning och praktik för att tillsammans kunna erbjuda försörjningsstödstagarna möjlighet till utveckling samt språklig och social integration. En viktig del i arbetet är också samarbete och samverkan med andra myndigheter. Som Socialsekreterare hos oss arbetar Du med en helhetssyn på både människor och verksamhet. Du har fokus på att bemöta varje individ med värdighet och respekt med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig högskoleutbildning och framförallt har ett intresse för arbetsuppgifterna. Vi önskar att du är en lugn och trygg person med goda kunskaper inom gällande lagstiftning och regelverk. Vi ser gärna att du är engagerad, tydlig och flexibel samt bidrar med en positiv inställning. Dina datorkunskaper är goda. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod. Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats. Vi har gjort vårt medieval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag. VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.
Arbetsgivare
Hedemora kommun
Hemsida: http://www.hedemora.se
Ansökan
Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vik. Familjerättssekreterare

Arbetsgivare / Ort: Hedemora kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas. Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemöjligheter, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet. ARBETSUPPGIFTER Omsorgsförvaltningen, Barn- och ungdomsenheten söker en familjerättssekreterare till ett vikariat. Som familjerättssekreterare ansvarar du för att genomföra utredningar och upplysningar på begäran av domstol i frågor om vårdnad, boende och umgänge. Du arbetar också med samarbetssamtal, rådgivning samt att upprätta avtal, faderskapsutredningar, adoptionsärenden samt planering och uppföljning av beslutat umgänge med umgängesstöd. Vi söker dig som har förmåga att hålla ett tydligt barnfokus när föräldrar befinner sig i konflikt. I det dagliga arbetet får du stöttning och handledning av en 1:e socialsekreterare men arbetet kräver att du kan arbeta självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du har god samarbetsförmåga då arbetet innebär samverkan med både kollegor och andra professioner. Hedemora kommun som arbetsgivare erbjuder bland annat flextidsavtal, friskvårdstimme, extern handledning, semesterväxling samt tillgång till gym och bad i Vasahallen till ett reducerat pris. KVALIFIKATIONER Socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är viktigt att du tycker om att samarbeta, är utåtriktad, initiativrik och har ett intresse för metodutveckling samt har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod. Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats. Vi har gjort vårt medieval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag. VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.
Arbetsgivare
Hedemora kommun
Hemsida: http://www.hedemora.se
Ansökan
Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socionomkonsulter för uppdrag inom Barn och Unga sökes!

Arbetsgivare / Ort: CareOnDemand Sociala Tjänster AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige. Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter. Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet. Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet!

Våra uppdrag finns främst inom socialtjänstens myndighetsutövande områden som IFO Barn och Unga och biståndshandläggning inom SoL-äldre och LSS. Som socionomkonsult behöver du vara utbildad socionom och ha minst fem års arbetslivserfarenhet av det kompetensområde du vill arbeta inom. Du behöver ha god förmåga till självständigt arbete samt ett flexibelt förhållningssätt till varierade arbetssätt och miljöer. Vi jobbar även gärna med dig som vill ta enskilda utredningar eller som är pensionär och vill fortsätta bidra med din kunskap!

Just nu söker vi särskilt socionomkonsulter med minst fem års arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning inom Barn och Unga i Gävleborgs län. Vill du veta mer? Registrera din ansökan på vår hemsida redan idag så kontaktar vi dig inom kort.


Utbildningskrav: Socionomexamen

Arbetsgivare
CareOnDemand Sociala Tjänster AB
Valhallavägen 159
11553 Stockholm
Hemsida: www.careon.se
Ansökan
Ansök senast 7 February (20 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socionomkonsulter för uppdrag inom Barn och familj

Arbetsgivare / Ort: CareOnDemand Sociala Tjänster AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 13 February (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige. Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter. Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet. Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet!

Våra uppdrag finns främst inom socialtjänstens myndighetsutövande områden som IFO Barn och Unga och biståndshandläggning inom SoL-äldre och LSS. Som socionomkonsult behöver du vara utbildad socionom och ha minst fem års arbetslivserfarenhet av det kompetensområde du vill arbeta inom. Du behöver ha god förmåga till självständigt arbete samt ett flexibelt förhållningssätt till varierade arbetssätt och miljöer. Vi jobbar även gärna med dig som vill ta enskilda utredningar eller som är pensionär och vill fortsätta bidra med din kunskap!

Just nu söker vi särskilt socionomkonsulter med flerårig arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning inom familjehem. Extra meriterande är om du även har erfarenhet som socialsekreterare inom Barn och Unga.

Vill du veta mer? Registrera din ansökan på vår hemsida redan idag så kontaktar vi dig inom kort.


Utbildningskrav: Socionomexamen

Meriterande utbildning: Kälvestensmetoden

Arbetsgivare
CareOnDemand Sociala Tjänster AB
Hemsida: www.careon.se
Ansökan
Ansök senast 13 February (26 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socionom till Kris och Traumamottagningen Vikariat, Borlänge

Arbetsgivare / Ort: REGION DALARNA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 February (28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor. Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Kris- och Traumamottagningen i Borlänge söker en socionom. ARBETSBESKRIVNING Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Kris- och Traumamottagningen är en självständig enhet inom basenhet Mellersta och Västerbergslagen med placering i Borlänge. Mottagningen har ett länsuppdrag att erbjuda vård och behandling till personer som är flykting eller asylsökande och som är traumatiserade av händelser i samband med krig, tortyr eller annat samhälleligt våld. Mottagningen ska erbjuda traumabehandling till personer från 15 års ålder, som traumafokuserad terapi, individuellt, i grupp eller familjevis. Det ingår även att vara uppdaterad på ny kunskap och främja den transkulturella specialistvården inom Landstinget Dalarna. Bemanningen på mottagningen består av 5 medarbetare med terapeutisk kompetens varav en socionom, medicinsk sekreterare på deltid och psykiatriker som konsult. En av psykologerna har förutom det kliniska arbetet, även uppdraget som avdelningschef. KVALIFIKATIONER Vi söker Dig som är socionom och har erfarenheter av att arbeta med bedömning och psykologisk behandling av personer som är traumatiserade. Goda kunskaper om kris- och traumabehandling är önskvärt och gärna grundläggande psykoterapeutisk kompetens. Att kunna möta personer i kris på andra språk än svenska är meriterande liksom erfarenhet av att möta personer från andra kulturer och förståelse för olika kulturella sammanhang. Du kommer att arbeta självständigt med bedömning och behandling men med stöd av och ibland tillsammans med, övriga teammedlemmar. Du kommer att erbjudas handledning av meriterade handledarutbildade psykoterapeuter och vidareutbildning efter behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Körkort är önskvärt. Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
REGION DALARNA
Hemsida: www.regiondalarna.se
Ansökan
Ansök senast 15 February (28 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Engagerad verksamhetsutvecklare

Arbetsgivare / Ort: Varken Hora Eller Kuvad / Skärholmen
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 February (28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Socionom

Om jobbet

Brinner du för jämställdhet, mänskliga rättigheter, organisering och kunskapsspridning? Är du en strukturerad initiativtagare och hängiven feminist? Då kan du bli vår verksamhetsutvecklare!

Varken hora eller kuvad (VHEK) bildades som ideell förening år 2005 och är en avdelning av den internationella organisationen Ni Putes Ni Soumises som bildades i Paris 2003. VHEK:s grundare och ordförande Amineh Kakabaveh har sedan starten drivit arbetet med feministiska och antirasistiska frågor, framförallt i segregerade förorter i Sverige. Vår verksamhet går ut på att informera, debattera och agera mot rasism, kvinnoförtryck och hedersrelaterat våld och förtryck. Grunden för vårt arbete är att demokrati och jämställdhet skall inkludera alla - oavsett kulturell och religiös bakgrund.

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare till vårt kansli i Bredäng. Du skall arbeta för att bygga ut och vidga föreningens verksamhet. Vi arbetar bland annat med utbildning i skolor, SFI-undervisning och på fritidsgårdar mot hedersförtryck, rasism och diskriminering, och för mänskliga rättigheter. Just nu arbetar vi med projekt för kvinnors organisering i olika delar av landet där VHEK finns, för att stärka ungdomars och kvinnors makt och demokratiska delaktighet.

Du kommer även att stödja befintliga arbetsgrupper ute i landet samt starta fler lokala arbetsgrupper i Sverige samt sprida vår information om våra frågor till en bredare krets i samhället.

Vi söker dig med följande kvalifikationer:

 • Kunskap om hedersförtryck och arbetslivserfarenhet inom vårt område.
 • Studier i statskunskap, etnologi, sociologi, socionomexamen, beteendevetare eller motsvarande.
 • God samarbetsförmåga, prestigelös, initiativrik med ett strukturerat arbetssätt och förmåga att arbeta självständigt.
 • En eldsjäl med bra simultankapacitet. Kan hålla tal, föredrag och workshops för ungdomar, myndigheter och politiker.
 • Vana att skriva protokoll, nyhetsbrev, ansökningar om bidrag och andra mer formella texter.
 • Teknisk vana och erfarenhet av redigering av podcast och film, då vi i och med Covid-19 arbetar mer digitalt.

Meriterande med följande kvalifikationer:

 • Erfarenhet av arbete inom folkrörelser, gärna kvinnorörelsen.
 • Studier i statsvetenskap, etnologi, sociologi, socionomexamen eller motsvarande.

Ansökan och personligt brev skickas till: [email protected] Sista ansökningsdag är den 15 februari 2020. Tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är en projektanställning. Arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Om du har frågor, ring: 076 1301236. Hemsida: http://www.vhek.se

Arbetsgivare
Varken Hora Eller Kuvad
Odd Fellowvägen 18-22
12732 Skärholmen
Hemsida: www.vhek.se
Ansökan
Ansök senast 15 February (28 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Familjebehandlare med särskild barnkompetens sökes till Humlan HVB

Arbetsgivare / Ort: Humana AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 February (1 månad 3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Familjebehandlare

Om jobbet
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana! Humlans HVB inom Humana erbjuder utredning och/eller behandling till föräldrar med barn i åldern 0-16 år samt till gravida kvinnor. Vi välkomnar familjer från hela landet som är i behov av placering samt skydd enligt SoL och LVU. Vår målgrupp är barn med föräldrar där föräldraförmågan sviktar på grund av olika svårigheter såsom exempelvis anknytningsproblematik, relationsproblematik, våldsutsatthet, neuropsykiatrisk problematik (NPF), asylproblematik, skyddsbehov, medberoende och drogproblematik. Familjerna bor i egna lägenheter i vår fastighet och har tillgång till personal dygnet runt. Att familjerna bor i egna lägenheter gör att vi får en bra möjlighet att arbeta med ett förändringsarbete som sedan kan fungera i familjernas fortsatta vardag. En stor del av förändringsarbetet sker i familjernas lägenheter utifrån det familjeinriktade arbete som sker just då med till exempel måltider, hygien, gränssättning, struktur med mer. Humlans HVB söker nu: Familjebehandlare som är utbildad socionom eller har en likvärdig utbildning och gärna med steg 1-kompetens. Vi söker dig som har särskild kompetens av arbete med barn och samspel, bedömning av föräldraförmågan, ärenden med hög konflikt och oro för våld.  Du ska också vara nyfiken på och gärna ha erfarenhet av att arbeta inom området för barn, unga och familjer. Du är modig, flexibel, initiativtagande och har en god förmåga att skapa och hålla relationer såväl i de arbeten du utför som på arbetsplatsen och med uppdragsgivare.  Vi är efterfrågade som komplement till kommunernas egna alternativ och där vi kan bidra med ytterligare kompetens och erfarenhet samt vara behjälpliga med utredning och behandling för familjerna.  Våra arbetsmetoder utgår från ett systemteoretiskt synsätt och miljöterapeutiskt arbetssätt där vi arbetar med struktur i familjens vardag, samspelsobservationer, stöd i föräldrarollen, enskilda terapeutiska samtal och familjesamtal, nätverksarbete, arbete med livslinje, målbildstavla och skalarbete utifrån föräldraförmåga och parrelation. I arbetet med barnen utgår vi från BBIC samt teorierna i lekarbete/theraplay.  Inom Humana har vi samarbete med många andra enheter både lokalt och nationellt, som kan komplettera det vi gör vid behov eller vara en del i en vårdfläta som gynnar både våra klienter och våra viktiga uppdragsgivare.  Vi söker Familjebehandlare som kan: -    Arbeta med familjebehandling som till stor del har inriktning gentemot barnen. -    Du har en god förmåga att samtala med barn samt att skapa bra relationer. -    Både arbeta i team och självständigt med mål om framgångsrikt förändringsarbete. -    Bli utmanad av och vara uthållig i att arbeta i ärenden som är komplexa. -    Arbeta med evidensbaserade metoder och –praktik samt att använda standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem.  -    Vara med, utveckla och verka för högre standard i det sociala arbetet. Vi erbjuder: -    En samarbetande, kreativ och trivsam arbetsgrupp -    Tillgång till god kompetens i vår arbetsgrupp samt i vår handledning -    Möjlighet till interna och externa utbildningar -    Ett utvecklande och lärande arbete på en uppskattad arbetsplats -    Ett arbetsklimat som präglas av våra värdeord som glädje, ansvar och engagemang -    Friskvårdsersättning Kvalifikationskrav: Vi söker socionom eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig, gärna med steg 1 kompetens. Du ska ha erfarenhet av psykosocialt arbete som familjebehandlare samt särskild erfarenhet av att arbeta med små barn, samspelsmetoder och bedömningar/utredningar. B-körkort krävs. Meriterande: Erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer och hedersproblematik. Erfarenhet och särskilt god kompetens gällande NPF. Personliga egenskaper: Du värderar det systemiska förhållningssättet högt och som behandlare har du ett engagemang som driver behandlingsarbetet mot målen. Du har lätt för att samarbeta, såväl med familjer som med utomstående aktörer och kollegor. Det arbete som utförs ställer krav på flexibilitet, ansvarstagande och tillgänglighet.  För mer info om Humana och Humlans HVB i synnerhet: https://www.humana.se/individ-och-familj/sok-placering/humlans-hvb/ Varaktighet/Arbetstid: tillsvidareanställning, deltid upp till 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.  Sista ansökningsdag 2020-02-21. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.  För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan (cv och personligt brev) via annonsens länk. För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.  Välkommen med din ansökan!  Kontaktperson: Monica Rönnlund [email protected] Tel: 072-0619832 Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Arbetsgivare
Humana AB
Ansökan
Ansök senast 21 February (1 månad 3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Samordnare till HVB/Skyddat boende

Arbetsgivare / Ort: Athena Mitt Nya Hem AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 25 February (1 månad 7 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska
 • Arabiska
 • Persiska (Farsi)

Om jobbet

Vi är ett skyddat boende för flickor som är- eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck. Målgruppen är mellan 14-20 år gamla. Vi har tillstånd för 9 placeringar på vårt boende. Vi arbetar med rehabilitering, stöd och skydd. Vi arbetar utifrån anknytningsteorin, empowerment, motiverande samtal, KASAM och långsiktighet. Målet är att våra ungdomar ska bli självständiga, har byggt upp ett kontaktnät samt kan klara sig själva i fortsatt boendeform. Vårat skyddade boende erbjuder en frizon och flickorna går i skola, har fritidssysselsättning och ett fungerande aktivt liv. Vi arbetar främst med flickornas inre skyddstänk. Våra uppdragsgivare är Socialtjänsten och vi tar emot både LVU och SoL-placeringar.

Vi har ett sammansvetsat grundteam och kommer att fylla på med ytterligare personal. Samordnaren ansvarar för kontakt med socialtjänst och följer varje enskilds utvecklingsprocess tillsammans med teamet och socialtjänst. Vi söker en socionom eller någon med liknande utbildning (minst 180 hp) och som har minst 1 år tidigare erfarenhet som samordnare på ett boende.


Som person är du ordningsam, trygg och du bör vara insatt i de lagar och riktlinjer som styr en HVB-verksamhet. Du är samtidigt nyfiken, glad, gillar nya utmaningar och vill utvecklas. Du tycker om att strukturera och organisera och är öppen för nya idéer. Det är inget krav att ha jobbat på ett skyddat boende tidigare, men det är en merit. Du tycker om att ha många bollar i luften och trivs med att arbeta med människor ur ett utvecklande perspektiv.


Som Samordnare ansvarar du för planering, ledning och uppföljning av de insatser och aktiviteter som utförs på boendet. Du har kontinuerlig kontakt med våra uppdragsgivare och är med på uppföljningsmöten etc. Du har ett visst personalansvar och handleder personalen i det praktiska arbetet samt i bemötandet av målgruppen.


Som Samordnare ansvarar du även för verksamhetens kvalitetssäkring och följer systematiskt upp de olika delarna i verksamheten.

Du sköter avvikelsehanteringen samt ser till att verksamheten ständigt utvecklas efter de lagar och riktlinjer som finns.


Du ska kunna ta emot placeringsförfrågningar samt vara duktig på att uttrycka dig i tal och skrift.


Du ska även implementera kvalitetsarbetet i personalgruppen och se till att personal boendets processer och rutiner. Du medverkar även i personalens professionella utveckling.


Du dokumenterar kontinuerligt och rapporterar till verksamhetsansvarig.


Ej manligt sökande på grund av verksamhetens känsliga karaktär och målgrupp.


Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats, därför ser vi helst någon med lång arbetslivserfarenhet inom liknande område.


#jobbjustnu

Arbetsgivare
Athena Mitt Nya Hem AB
Hemsida: mittnyahem.com
Ansökan
Ansök senast 25 February (1 månad 7 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Dedicare söker socionomer i Jönköpings län

Arbetsgivare / Ort: Dedicare AB (publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 February (1 månad 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

Dedicare söker 
Vill du anta nya utmaningar och utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du får lön för mödan? 

Dedicare Socionom söker personer med socionomexamen samt minst tre års yrkeserfarenhet till varierande konsultuppdrag inom hela Sverige. Vi befinner oss i en expansiv fas och söker nu nya medarbetare till vår personalstyrka. Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om oss och de förmåner som vi erbjuder dig som konsult. 

Som socionomkonsult är det viktigt att du är självständig och beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Våra kunder förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som skrift. 

Gå gärna in på www.dedicare.se/socionom och titta på vår film där vi berättar mer om oss!

Arbetsuppgifter
Våra kunder är i regel socialtjänster runt om i landet som har personalbehov i form av socionomer med erfarenhet inom myndighetens olika verksamheter. Arbetsuppgifterna består således huvudsakligen i handläggning inom barn och unga, missbruk, ekonomiskt bistånd, socialpsykiatri, LSS, biståndshandläggning samt familjerätt.

Ansökan

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök här”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för denna annons. På vår hemsida presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om Dedicare

Dedicare är ett av Nordens största bemannings- och rekryteringsföretag inom vård och socialt arbete. Vi har i över 20 år arbetat med att möta resurs- och kompetensbehoven inom vård och socialt arbete. Vi bemannar och rekryterar sjuksköterskor, läkare, socionomer och chefer. Med en bas i Stockholm har vi även kontor på fler platser i Sverige, i Norge, Finland och Danmark.

 

Arbetsgivare
Dedicare AB (publ)
Hemsida: www.dedicare.se
Ansökan
Ansök senast 28 February (1 månad 10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Dedicare söker socionomer i Gävleborgs län

Arbetsgivare / Ort: Dedicare AB (publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 February (1 månad 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

Dedicare söker 
Vill du anta nya utmaningar och utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du får lön för mödan? 

Dedicare Socionom söker personer med socionomexamen samt minst tre års yrkeserfarenhet till varierande konsultuppdrag inom hela Sverige. Vi befinner oss i en expansiv fas och söker nu nya medarbetare till vår personalstyrka. Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om oss och de förmåner som vi erbjuder dig som konsult. 

Som socionomkonsult är det viktigt att du är självständig och beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Våra kunder förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som skrift. 

Gå gärna in på www.dedicare.se/socionom och titta på vår film där vi berättar mer om oss!

Arbetsuppgifter
Våra kunder är i regel socialtjänster runt om i landet som har personalbehov i form av socionomer med erfarenhet inom myndighetens olika verksamheter. Arbetsuppgifterna består således huvudsakligen i handläggning inom barn och unga, missbruk, ekonomiskt bistånd, socialpsykiatri, LSS, biståndshandläggning samt familjerätt.

Ansökan

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök här”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för denna annons. På vår hemsida presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om Dedicare

Dedicare är ett av Nordens största bemannings- och rekryteringsföretag inom vård och socialt arbete. Vi har i över 20 år arbetat med att möta resurs- och kompetensbehoven inom vård och socialt arbete. Vi bemannar och rekryterar sjuksköterskor, läkare, socionomer och chefer. Med en bas i Stockholm har vi även kontor på fler platser i Sverige, i Norge, Finland och Danmark.

 

Arbetsgivare
Dedicare AB (publ)
Hemsida: www.dedicare.se
Ansökan
Ansök senast 28 February (1 månad 10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Dedicare söker socionomer i Kalmars län

Arbetsgivare / Ort: Dedicare AB (publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 February (1 månad 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

Dedicare söker 
Vill du anta nya utmaningar och utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du får lön för mödan? 

Dedicare Socionom söker personer med socionomexamen samt minst tre års yrkeserfarenhet till varierande konsultuppdrag inom hela Sverige. Vi befinner oss i en expansiv fas och söker nu nya medarbetare till vår personalstyrka. Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om oss och de förmåner som vi erbjuder dig som konsult. 

Som socionomkonsult är det viktigt att du är självständig och beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Våra kunder förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som skrift. 

Gå gärna in på www.dedicare.se/socionom och titta på vår film där vi berättar mer om oss!

Arbetsuppgifter
Våra kunder är i regel socialtjänster runt om i landet som har personalbehov i form av socionomer med erfarenhet inom myndighetens olika verksamheter. Arbetsuppgifterna består således huvudsakligen i handläggning inom barn och unga, missbruk, ekonomiskt bistånd, socialpsykiatri, LSS, biståndshandläggning samt familjerätt.

Ansökan

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök här”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för denna annons. På vår hemsida presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om Dedicare

Dedicare är ett av Nordens största bemannings- och rekryteringsföretag inom vård och socialt arbete. Vi har i över 20 år arbetat med att möta resurs- och kompetensbehoven inom vård och socialt arbete. Vi bemannar och rekryterar sjuksköterskor, läkare, socionomer och chefer. Med en bas i Stockholm har vi även kontor på fler platser i Sverige, i Norge, Finland och Danmark.

 

Arbetsgivare
Dedicare AB (publ)
Hemsida: www.dedicare.se
Ansökan
Ansök senast 28 February (1 månad 10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sommarvikarier Kuratorer/ behandlare och behandlingsassistenter

Arbetsgivare / Ort: Örebro kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 February (1 månad 10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker timvikarier och semestervikarier till Ungdomsboendet och Tjejboendet. På boendena arbetar vi bland annat med att ge ungdomarna stöd i att upprätthålla den dagliga strukturen beträffande sysselsättning, ekonomi och relationer. Målet är att ungdomarna ska klara ett eget boende på sikt. På boendena arbetar vi på schemalagd arbetstid- dag, kväll och helg. Huvudsakliga arbetsuppgifter • att vara ett vuxenstöd och en vuxen förebild i ungdomarnas vardag • att ge individuellt stöd till ungdomarna i deras dagliga göromål • att kontakta och samarbeta med såväl det privata nätverket såsom det professionella • att vara rådgivare och professionell samtalspartner i psykosociala frågor • terapeutiska arbetsuppgifter, så som individuella samtal och föräldrasamtal • jobba nära verksamheten och delta i vardagliga sysslor • tillsammans med övrig personal upprätthålla strukturer • erbjuda trovärdiga relationer till ungdomarna och deras familjer för att ge möjlighet till utveckling • samverka tillsammans med andra aktörer så som skolor, socialkontor, psykiatrin etc. Kompetenskrav • du som läser till socionom, beteendevetare eller annan likvärdig utbildning eller har annan likvärdig utbildning • B-körkort Som person är du empatisk, trygg, stabil och har en personlig mognad och självinsikt. Du ska ha förmåga att se och stödja individens egna resurser och kunna skapa tillitsfulla relationer.  Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet   Meriterande • erfarenhet av familjearbete Omfattning och tillträde Anställningsform: Sommarvikarie, timvikarie Sysselsättningsgrad: 75-100% Tillträde: enligt överenskommelse Antal tjänster: 5-7 Om arbetsplatsen Ungdomsboendet och Tjejboendet arbetar på uppdrag från Socialkontoret. Stödboenden är för ungdomar i åldern mellan 16-19 år, som av olika anledningar inte kan bo kvar i hemmet. Målgruppen är ungdomar med sociala och psykosociala svårigheter som bor i Örebro kommun. Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb. Övrig information Vid eventuellt erbjudande om anställning begärs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig. Ansökan Sista ansökningsdag är 28 februari 2021 Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Örebro kommun
Hemsida: http://www.orebro.se
Ansökan
Ansök senast 28 February (1 månad 10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Socionom/enhetschef till stödboende och familjehemsverksamhet för vuxna

Arbetsgivare / Ort: Consolida ajacis AB / Laxå
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 February (1 månad 10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Consolida driver två mindre stödboenden i Laxå kommun och Degerfors kommun. Vi har också förstärkta familjehem med brevidboenden på olika orter i Sverige. Målgruppen är vuxna med missbruk, kriminalitet och psykisk ohälsa.


Vi söker en socionom till tjänsten som enhetschef i vår verksamhet.

Som enhetschef har du ansvar för att leda det dagliga arbetet på våra två stödboenden utifrån lagar, regler och verksamhetens rutiner.

Dina uppgifter innefattar;

 • kontakt med placerande kommuner
 • ansvar för månadsrapporter
 • arbete med vård- och genomförandeplaner
 • dokumentation i CareBuilder
 • utredning enligt lex Sarah
 • handledning av personal

Du deltar också i Consolidas fortlöpande kvalitetsarbete, arbete med att förbättra rutiner för verksamheten och budgetarbete tillsammans med Consolidas styrelse.

Du ansvarar också för att handleda våra familjehem samt vid behov utreda nya familjehem.


Vi söker dig som som är utbildad socionom med erfarenhet av denna typ av arbete. Du har god kännedom om lagstiftning inom området. Du är strukturerad och har erfarenhet av att leda och fördela arbete. Du är flexibel och lyhörd och har lätt för att samarbeta med olika typer av människor.


Tillträde enligt ök.

Intervjuer för tjänsten kommer hållas fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Consolida ajacis AB
Postgatan 11
69530 Laxå
Hemsida: www.consolida.se
Ansökan
Ansök senast 28 February (1 månad 10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Sommarvikariat som handläggare

Arbetsgivare / Ort: Älvdalens kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 March (1 månad 20 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Beskrivning Till Älvdalens individ- och familjeomsorg, IFO, söker vi vikarie till sommaren 2021. Individ- och familjeomsorgen är organiserad under vård- och omsorgsförvaltningen. Enheten arbetar inom områdena barn och familj, försörjningsstöd och missbruk. Sammanhållningen på enheten är god och vi erbjuder en trevlig arbetsplats i nyrenoverade lokaler i kommunhuset i Älvdalen. Arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna består av administrativa uppgifter och dokumentation. Du kommer också att delta vid klientmöten. Kvalifikationer Vi söker dig som har, eller just nu genomgår, socionomutbildning eller annan som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Villkor Tjänsten avser en visstidsanställning under perioden juni-augusti. Om Älvdalens kommun Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 550 medarbetare. Älvdalens kommun har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske, eller vad sägs om 85 slalompister, närmare 200 mil skoterleder, över 30 mil skidspår och oändliga vandringsleder och fiskevatten. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv.  Som arbetsgivare tror vi på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Vi arbetar utifrån vår värdegrund - Kärlek, Trygghet, Respekt och Överraskande, och har arbetsmiljöarbete och friskvård i fokus. Älvdalens kommun ligger tekniskt i framkant vilket underlättar till flexibilitet såväl i arbete som privat.  
Arbetsgivare
Älvdalens kommun
Ansökan
Ansök senast 10 March (1 månad 20 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Konsulent med socionomexamen

Arbetsgivare / Ort: Noorgården Stöd och Konsult AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (2 månader 13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Nu söker Noorgården en socionom till en roll som konsulent. Du som vill jobba med oss har en socionomexamen och minst 5 års erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar alternativt jourhems- och familjehemsverksamhet. Tillgång till egen bil och B-körkort är ett krav.


Vid ytterligare frågor var vänlig och kontakta rekryteringsansvarig Sohaila Noory på mobilnummer: 0707120830

Arbetsgivare
Noorgården Stöd och Konsult AB
Ansökan
Ansök senast 31 March (2 månader 13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Verksamhetsledare till Återanvändarna

Arbetsgivare / Ort: Återanvändarna Gotland / VISBY
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (2 månader 13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • Budgetansvar

Om jobbet
Verksamhetsbeskrivning Återanvändarna i Visby etablerades år 2011 och är ett arbetsintegrerat socialt företag, där företaget arbetar för att skapa möjligheter till arbete genom olika affärsidéer och för personer som av olika skäl står utanför arbetsmarknaden. Här utvecklas hållbara varor och tjänster som bidrar till en långsiktig miljö och livskvalitet. Demokrati och delaktighet är några av kooperativets principer och är en naturlig del i arbetet. Arbetsuppgifter Vi vill att du har förmågan att se och möta individens behov utifrån dennes förutsättningar. Du är bra på att samarbeta med alla aktörer, har förmågan att överblicka helheten, arbeta engagerat för att nå uppsatta mål och resultat. Det är viktigt att du kan skapa en öppen och förtroendefull dialog med såväl interna som externa intressenter och medarbetare. Du som söker tjänsten ska ha ett starkt engagemang för social hållbarhet, affärsutveckling och samhällsfrågor. Då vi säljer varor är marknadsföring en viktig del i arbetet. Du har även ett intresse för människor i förändring med varierande förutsättningar inom socialt företagande. Du skall även kunna deltaga i det dagliga arbretet om så krävs. Utbildning/Erfarenhet Vi söker dig med högskoleutbildning inom Social Omsorg eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har mångårig erfarenhet av chefs -och ledaruppdrag inom funktionsvariationsområdet och inom integrationsarbete. Meriterande är om du har drivit projekt och etablerat näringsverksamhet/eget företagande och har kännedom och erfarenhet om marknadsföring och försäljning.
Arbetsgivare
Återanvändarna Gotland
Herkulesvägen 2
62141 VISBY
Tel: 0723-946864
Ansökan
Ansök senast 31 March (2 månader 13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.