Kulturverkstan

Kulturverkstan - en tvåårig yrkeshögskoleutbildning till kulturprojektledare.

Utbildningen passar dig som vill arbeta med konst och kultur, som vill utveckla kulturprojekt och förverkliga idéer. Efter två års heltidsstudier får du en examen som internationell kulturprojektledare. Utbildningen drivs på plats i Lagerhuset i centrala Göteborg. 

Kanske är du musiker, skådespelare, författare, filmare eller bildkonstnär. Kanske har du en akademisk eller annan bakgrund och vill få kompetens och konkreta verktyg för att arbeta med konst och kultur.

När du studerar på Kulturverkstan ingår du i ett sammanhang och nätverk som består av, dels uppdragsgivare, lärare och utbildningsledning, men även av andra studerande med bred erfarenhet av kulturlivet.

När du studerar hos oss kombinerar du teori med praktik, du har två praktikperioder på 6 respektive 18 veckor.

Vi har ett nära samarbete med arbetslivet, vilket gör att du får med dig de kompetenser som efterfrågas inom kultursektorn. Du får arbeta med att planera och genomföra konkreta uppdrag från externa uppdragsgivare.

Målet är att du efter utbildningen ska gå ut i arbetslivet med initiativförmågan och kunskapen att förverkliga idéer och genomföra projekt som påverkar samhället, konsten, kulturen, våra tankar och världen. Utbildningen leder fram till flera olika yrkesroller. Åtta av tio arbetar inom kulturbranschen inom ett halvår efter examen.

Behörighet
För att studera på Kulturverkstan behöver du grundläggande behörighet och särskilda förkunskaper. Det finns olika vägar in på utbildningen. Särskilda förkunskaper innebär att du behöver motsvarande sex månaders erfarenhet från kulturbranschen, professionellt eller ideellt. Erfarenheterna kan vara från konstnärliga, kulturella eller kreativa verksamheter inom offentlig, privat eller ideell sektor. 

Om du är osäker på om du uppfyller förkunskapskraven hör gärna av dig till oss för vägledning. Mejla till [email protected]

Ansökan
Ansökningsperioden är mellan 1 februari och 30 april.

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta Kulturverkstan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Kulturverkstan. Kulturverkstan hör av sig inom kort!