Örebro universitet

Örebro universitet är ett brett universitet med flera attraktiva professionsutbildningar som till exempel läkare, psykolog, jurist och civilingenjör. Vi har ungefär 15 000 studenter på cirka 100 program på grundnivå och avancerad nivå.

Örebro universitet är rankad bland de 400 främsta universiteten i världen enligt Times Higher Education 2021. Våra utbildningar leder också till jobb i stor utsträckning. 8 av 10 får jobb inom ett yrke relaterat till utbildningen direkt efter examen.

Här kan du läsa mer om våra program >>
 

Örebro universitet består av tre campus där huvudcampus ligger i Örebro. Det är ett samlat campus där de flesta utbildningarna har sin hemvist. Här bedriver vi både utbildning och forskning. Campus även bibliotek, caféer, restauranger, gym och studentbostäder.

I centrala Örebro bredvid Universitetssjukhuset ligger Campus USÖ, där Läkarutbildningen bedriver sin utbildning. Utbildningen sker i nära samarbete med Universitetssjukhuset Örebro som 2020 blev rankat som Sveriges bästa sjukhus.

Sju mil norr om Örebro, i Grythyttan ligger Restaurang- och hotellhögskolan. Mitt i vackra Bergslagen bland skogar och sjöar bedriver vi utbildning inom måltidskunskap och värdskap. Här utbildar vi framtidens kockar och sommelierer.

Gå med i studentgruppen Dom kallar oss studenter, på Facebook >>

Visa mer
Visa mindre