Blekinge Tekniska Högskola, BTH

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en av Sveriges mest profilerade högskolor, där tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt står i fokus.

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en tydligt profilerad högskola som valt att gå sin egen väg. Deras profil är tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt. På högskolan finns, förutom en stor bredd inom teknikutbildningarna, även ekonomi och hälsa och vård.

Alla utbildningar vid BTH ska påtagligt tillämpa och vidareutveckla IT. Därför finns IT med som en naturlig ingrediens i alla BTH:s utbildningar. När du kommer ut med din examen tar du IT som en självklarhet och kan börja jobba direkt.

Blekinge Tekniska Högskola har även valt att anlägga ett hållbarhetsfokus på allt vi gör. När du lämnar BTH kommer du att ha nytta av att du studerat på en högskola som tar hållbarhet på allvar och som tänker framåt. Högskolan har också ett nära samarbete med näringslivet och arbetsmarknaden under studietiden. På högskolan finns forskare som är bland de främsta i världen inom sina områden och studenter som vunnit priser för sina goda idéer. 


På Blekinge Tekniska Högskola kan du läsa utbildningar inom följande områden:

Ingenjörsutbildningar
Datavetenskap och spelteknik
Digitala medier
Hälsa och vård
Industriell ekonomi, hållbarhet och ledarskap
Marinteknik och maskinteknik
Planeringsarkitektur

Visa mer
Visa mindre