Canine Courses

Här är något för dig som älskar hundar!


Utbildningen Diplomerad Hundskötare består av 6 kursmoduler som stegvis ger dig de kunskaper du behöver för att arbeta med hundar och utvecklas inom flera områden i hundbranschen.

För att bli framgångsrik inom hundvärlden krävs både kunskap, känsla och kompetens. Utbildningens olika delkurser ger dig fördjupade kunskaper om hundars beteende, hundträning, företagande och kundservice samtidigt som du får fundera och reflektera över hur man lyckas bäst i relationen till hundar. Kanske just du har idéer som kan bli ett vinnande koncept?

Utbildningen förbereder dig för arbete som hundskötare på till exempel hunddagis eller hundpensionat. Men du kan lika gärna se utbildningen som ett startskott mot en helt annan karriär med hundar, exempelvis mot djursjukvård, Canineopat, friskvård, eget företagande eller som hundtränare av olika slag.


Målet med utbildningen är att du ska fördjupa dina kunskaper inom flera områden med hundar. Att du ska utvecklas som anställd eller bli anställd inom hundbranschen, starta eget företag inom ditt intresseområde eller för ett rikare hundliv i allmänhet. Utbildningen ger mycket både till den som vill arbeta med hundar men också för dig som har hund som ett stort intresse. 

Här får du en chans att reflektera och riktigt tänka efter vad du vill samtidigt som du hela tiden lär dig mer.


Utbildningen är helt på distans och du pluggar helt i din egen takt. Din utbildningsledare ger dig hela tiden kontinuerlig feedback i samband med att du lämnar in dina uppgifter. Utbildningen är på 80 lektioner och du har tillgång till utbildningen under ett helt år.

När du blivit godkänt på samtliga uppgifter får du både ett certifikat och ett fint Diplom hemskickat som bevis på genomförd utbildning.

Kontakta Canine Courses direkt för mer information. Hoppas vi ses!


Några recensioner från tidigare deltagare:

"Det bästa var att jag kunde utöka mina kunskaper, få ett bredare perspektiv och känna att jag är på rätt väg när det kommer till att byta arbetskarriär till något jag tycker om. Tycker Kim gjorde ett bra jobb med att få med olika yrken och perspektiv inom hundbranschen. Att med lite mod och förkunskaper kan man komma långt."

"Jag ger betyget 5! Kim, läraren var så bra och gjorde hela kursen."

"Tyckte att feedbacken man fick från läraren var väldigt bra, motiverande. Kim berättade på ett bra och pedagogiskt sätt som gjorde att man förstod och lätt hängde med. Smidigt att kunna läsa på distans i sin egen takt och att det fanns olika sätt att betala."

"Jag är nöjd med utbildningen. De skriftliga inlämningar samt praktiska momenten tyckte jag var det bästa med utbildningen. Jag är även nöjd med att utbildningen inte hade fasta datum på inlämningarna då det blir lättare att pussla ihop med sina arbeten och annat oväntat som kan uppstå i vardagen när man inte behöver stressa. Jag tyckte de praktiska momenten där man fick träffa olika hundar, t.ex under valp/unghunds kurserna eller när man skulle välja en sport exempelvis var otroligt roligt och givande."

Visa mer
Visa mindre

Privata utbildningar hos Canine Courses

Diplomerad Hundskötare

Målet med utbildningen är att du ska fördjupa dina kunskaper inom flera områden med hundar. Att du ska utvecklas som anställd eller bli anställd inom hundbranschen. Hundskötarutbildningen består av 6 monduler som ger dig kunskaper för att arbeta med hundar och utvecklas inom flera områden i hundbranschen. Utbildningen beräknas till ca 6-8 veckor om du studerar på heltid, men du studerar helt i din egen takt! Löpande starter och du har tillgång till utbildningsportalen under ett helt år.
Gör intresseanmälan

Kontakta Canine Courses

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Canine Courses. Canine Courses hör av sig inom kort!