Segragymnasiet

Styrka, Entreprenörskap, Gemenskap, Resultat och Anställningsbarhet = SEGRA!

Segragymnasiet är en naturbruksskola med kvalité och i en fantastisk miljö. Våra utbildningar ger både anställningsbarhet direkt efter gymnasiet och möjlighet att läsa allmän högskolebehörighet. Skolans internat ger dig vänner för livet.


Lantbruk
Framtidens lantbruksarbetare! Vår utbildning har en stark koppling till moderna lantbruksföretag och de gröna näringarna. Vi varvar praktisk undervisning med teori och vi följer med i lantbrukets alla olika säsonger. Du kan välja mellan två profiler, entreprenad eller lantbruksdjur.


Hästhållning
Hästutbildning i framkant! Här kan du välja häst och ridsport med unghästfördjupning. Vår häst­anläggning ligger på skolan och personalen har ett stort utbildnings- och kontaktnät i häst­­branschen. Vi har nationell idrottsutbildning (NIU) för häst. Du kan ta med din egen häst till skolan.


Djurvård
Utbilda dig till en starkt växande bransch! Du kan välja mellan två profiler Hund eller Djursjukvård. Våra lokaler är moderna och väl anpassade för vår utbildning inom hund och djursjukvård. Vi har ett eget hundtrim och häststall. Vi har även fina hundstallar och du kan därför med fördel ta med din egen hund till skolan.


Internat
Vi kan erbjuda internat för våra elever. Där finner du en alldeles speciell gemenskap och kommer att få vänner för livet. På kvällarna umgås ni på Loftet, vår alldeles nyrenoverade internatlokal, där ni fikar, kollar på tv, spelar kort och TV-spel eller bara hänger. Gymmet är öppet varje kväll och verkstaden är öppen för mekande med egna fordon vissa kvällar i veckan. Ibland anordnar vi olika aktiviteter där vi åker iväg från skolan, som paddling, shoppingturer, biobesök, studiebesök eller går på ishockey. År efter år får vi fina resultat när det gäller tryggheten på vårt internat.

Minst två personal finns alltid på plats måndag - torsdag kväll, från 16:30 till 23:00. Därefter finns det en nattjour som du kan ringa om någonting händer som behöver lösas direkt.


Olika sorters boende
Segragymnasiet har sju olika internatbyggnader och på alla internat finns det enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Alla internat är rustade med kök, toalett och dusch. Vissa rum har toalett på rummet. De elever som går på djurvård får ta med sin hund på internatet.

Visa mer
Visa mindre