Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Grillska Gymnasiet Kungsholmen hittar du i helt nya, funktionella och fräscha lokaler på Kungsholmen, nära vackra Hornsbergs Strand.

Hos oss kan du läsa program inom ekonomi, restaurang och bageri / konditori. Vi har behöriga och välutbildade lärare som arbetar gemensamt för att gynna lärandet. Du erbjuds praktik med stark förankring i näringslivet, fältstudier efter inriktning och en framgångsrik pedagogik.

På Grillska-skolorna arbetar vi efter en pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Utbildningarna utmärks av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa, och har en tydlig verklighetsanknytning, oavsett vilket program du väljer. Vi satsar på en elevhälsa som finns här för dig och stöttar när du behöver.

Vi vill vara den bästa skolan för dig som väljer oss. Här finns en levande värdegrund som utgår från allas lika värde. Medmänsklighet och tolerans är grundläggande för oss – alla ska få möjlighet att växa. Därför sätter vi stort värde på det personliga mötet. Vi vill att du ska lyckas och genom höga förväntningar både på dig och på oss själva ger vi dig de bästa förutsättningarna. Målet är att du ska ta studenten med goda kunskaper, en positiv självbild, ett samhällsengagemang och en vilja att bidra till ett bättre samhälle för alla.


Varför Grillska?

 • Sammanhållna lektionspass - längre lektioner ger arbetsro och varierade arbetssätt.
 • Alla lärare följer samma lektionsstruktur. Du kan fokusera på innehållet.
 • Värdeskapande lärande - skapar mening och motivation att lära, ger ökade kunskaper och djupare förståelse.
 • Hälsofrämjande aktiviteter för studiemotivation, hållbara levnadsvanor och balans i livet.
 • Utbildning i personlig utveckling För stärkt självledarskap och ökade chanser att nå dina mål.
 • Lär dig påverka samhället genom bland annat Ung Företagsamhet, förberedande volontärutbildning, omvärldssamtal och samarbeten med externa partners.
 • Närvarofrämjande arbete - alla ska ha rätt till sin plats i skolan.
 • Entreprenörskap och företagande i fokus med tonvikt på hållbarhet och socialt engagemang.
 • Aktivt arbete för att förbättra arbetsmiljön och motverka mobbning och kränkningar.
 • En skola med hög kvalitet - prickfria granskningar från Skolinspektionen.
 • Skollunch lagad från grunden av fina råvaror i eget kök.


En friskola utan vinstutdelning
Grillska gymnasiet är en friskola som bärs av idén att utbildning gör skillnad. Utbildning förebygger utanförskap och stärker din tro på dig själv och din egen förmåga. Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse – en av Sveriges största idéburna skolaktörer, och vår stiftelsegrundare Stockholms Stadsmission har bedrivit skola sedan 1857. Då vi drivs i stiftelseform sker ingen vinstutdelning, utan skolpengen investeras i våra skolor. Vi drivs av vår vision om en skola för ett mänskligare samhälle, där elever får kunskap och kraft att göra skillnad – skillnad för sig själva, för andra och för vårt samhälle.

Visa mer
Visa mindre