Grillska Gymnasiet i Eskilstuna

Våra elever rankar oss högst i Eskilstunas elevenkät - som Eskilstunas tryggaste skola för femte året i rad!

Hos oss kan du ofta kombinera ämnen som passar dina intressen, som exempelvis studier på el- och energiprogrammet med e-sport eller studier på hantverk frisör med stylist. Skolan finns i centrala Eskilstuna, nära tåg och bussar.

På Grillska arbetar vi efter en pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Utbildningarna utmärks av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa, och har en tydlig verklighetsanknytning, oavsett vilket program du väljer. Vårt elevhälsoarbete har uppmärksammats flera gånger under de senaste åren – vi bryr oss om varje individ och lägger resurser på att nå alla.

Vi vill vara den bästa skolan för dig som väljer oss. Här finns en levande värdegrund som utgår från allas lika värde. Medmänsklighet och tolerans är grundläggande för oss – alla ska få möjlighet att växa. Därför sätter vi stort värde på det personliga mötet. Vi vill att du ska lyckas och genom höga förväntningar både på dig och på oss själva ger vi dig de bästa förutsättningarna. Målet är att du ska ta studenten med goda kunskaper, en positiv självbild, ett samhällsengagemang och en vilja att bidra till ett bättre samhälle för alla.
 

Varför Grillska?

 • Sammanhållna lektionspass – längre lektioner ger arbetsro och varierade arbetssätt.
 • Värdeskapande lärande – skapar mening och motivation att lära, ger ökade kunskaper och djupare förståelse.
 • Hälsofrämjande aktiviteter – för studiemotivation, hållbara levnadsvanor och balans i livet.
 • Utbildning i personlig utveckling – för stärkt självledarskap och ökade chanser att nå dina mål.
 • Lär dig påverka samhället – ta del av bland annat Ung Företagsamhet, förberedande volontärutbildning, omvärldssamtal och projekt.
 • Närvarofrämjande arbete – alla ska ha rätt till sin plats i skolan.
 • En skola med kvalitet – prickfria granskningar av Skolinspektionen.
 • Sveriges största UF-skola – vårt arbetssätt främjar kreativitet och entreprenörskap.
 • Egen elevrestaurang med högt ställda gastronomiska riktlinjer för god och näringsriktig mat i trevlig miljö.
 • E-sport eller CrossFit på schemat – utvecklas inom din idrott samtidigt som du pluggar.
   

En friskola utan vinstutdelning
Grillska gymnasiet är en friskola som bärs av idén att utbildning gör skillnad. Utbildning förebygger utanförskap och stärker din tro på dig själv och din egen förmåga. Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse – en av Sveriges största idéburna skolaktörer, och vår stiftelsegrundare Stockholms Stadsmission har bedrivit skola sedan 1857. Då vi drivs i stiftelseform sker ingen vinstutdelning, utan skolpengen investeras i våra skolor. Vi drivs av vår vision om en skola för ett mänskligare samhälle, där elever får kunskap och kraft att göra skillnad – skillnad för sig själva, för andra och för vårt samhälle.

Visa mer
Visa mindre