Flygteknikcenter - Klippans gymnasieskola


Flygflottiljen i Ljungbyhed - platsen där ett modernt utbildningscentrum har tagit form

Flygteknikcenter bedriver utbildningar inom skolformerna gymnasieskola, yrkeshögskola samt som uppdragsutbildningar. Skolan har moderna och ändamålsenliga lokaler. I våra hangarer finns ett flertal olika typer av flygplan som används i de praktiska momenten av utbildningen.

Vi är en EASA Del-147 skola, vilket innebär att utbildningen bedrivs enligt ett gemensamt europeiskt regelverk och detta garanterar en hög standard på utbildningen.

Klarar du utbildningen får du ett intyg som är giltigt i 30 länder inom det europeiska luftfartssamarbetet.


Flygmekaniker
Som flygmekaniker arbetar du främst med underhållsarbete på olika flygplan. Det är ett viktigt och ansvarsfullt arbete. Att arbeta inom flygbranschen kräver att du är ansvarsmedveten, flexibel och stresstålig. Utbildningen ger dig grundläggande högskolebehörighet och passar dig som vill jobba i en internationell högteknologisk bransch. 

Du får lära dig hur flygplan är uppbyggda och konstruerade samt hur man servar och underhåller dem på bästa sätt. Motorteknik, elektronik och aerodynamik är bara några exempel på vad du får lära dig. Utbildningen ger dig en bred och teknisk kompetens, som även kan vara användbara i andra tekniska yrken.

Du har 15 veckors praktik och kan praktisera både i Sverige eller utomlands.


Efter utbildningen är du redo för att söka anställning som flygmekaniker eller vidareutbildning till flygtekniker inom Yrkeshögskolan. Efter en tids praktik som anställd kan du ansöka om certifikat hos Transportstyrelsen.

Utbildningen till flygmekaniker är bred och ger dig även möjligheter att arbeta med andra avancerade fordon och farkoster än flyg.


Elevboende och riksintag
Vi har riksintag på utbildningen och till oss kommer elever från hela landet. De flesta av eleverna bor på skolans elevboende. Att bo i ett elevboende medför att det blir en fin sammanhållning, men givetvis krävs det då att man visar hänsyn och respekt mot varandra. En annan positiv effekt är att boende, aktiv fritid och skola ligger inom gångavstånd. Detta medför att förutsättningarna för dig att lyckas med dina studier ökar ännu mer.

På kvällstid finns det möjlighet till en aktiv fritid.

Välkommen till oss!

Visa mer
Visa mindre