Elektrikergymnasiet

Elektrikergymnasiet har endast inriktningen elteknik (elektriker) och du får en el-utbildning med högskolebehörighet.


På Elektrikergymnasiet har vi traditionell lärarledd undervisning där vi varierar teori med praktik.

Vår tanke är dessutom att, om du följer undervisningen och jobbar på lektionerna, så skall du klara dina uppgifter och slipper hemarbete. Om du ändå känner att du inte hinner med så har vi lärarledd studietid där du kan jobba ikapp och få individuellt stöd om du behöver.

För oss är det viktigt att förbereda dig inför arbetslivet och vi lägger stor vikt på personliga verktyg och förmågor som gör dig anställningsbar.

Du motiveras till att hålla ordning och reda kring dig, du får lära dig samarbeta och får en variation av kunskaper inom el-yrket. 


Under andra året får du dessutom arbeta på ditt Cv för att kunna söka praktikplats själv, men självklart hjälper vi till om du inte hittar praktikplats.


Under tredje året gör du din praktik (APL) på ett elföretag tre dagar i veckan, de övriga två dagar är du i skolan.


Yrkesrollen
Som elektriker kan du jobba som installationselektriker och då installerar du all el i byggnader eller som serviceelektriker, där jobbar du mer med felsökning och reparation av elektriska anläggningar.


Framtiden
För närvarande är det brist på elektriker i främst storstadsregionerna. Arbetsmöjligheterna för elektriker inom byggbranschen kommer troligen vara ganska bra de närmaste åren.


Välkommen att höra av dig så berättar vi mer!

Visa mer
Visa mindre