DiStra Gymnasium

Branschrekommenderad skola


För drygt tio år sedan slog DiStra Gymnasium i Stockholm upp portarna. Trots sina unga år har skolan med sitt omfattande kontaktnät snabbt etablerat sig och många av våra tidigare studenter är idag verksamma ute i arbetslivet.


DiStra erbjuder två yrkesprogram: Försäljning- och serviceprogrammet samt Bygg- och anläggningsprogrammet!

På DiStra har vi engagerade lärare och små klasser. Vi vill att du ska trivs, få studiero och få mycket handledning och stöd. Därför har vi klasser med ca 18 elever i varje klass. Det ger dig goda förutsättningar att klara skolan med goda betyg.

Våra lärare ser till att modern teknik används i alla våra ämnen. Du arbetar varierat och du använder iPads för att fotografera, filma och dokumentera ditt arbete i skolan.

Förutom att plugga hårt har vi riktigt kul och är schyssta mot varandra på skolan. På idrottslektionerna arrangerar vi fotbolls-cuper, MMA-träning och gympass där alla får vara med.

Du har en egen mentor på skolan som hjälper dig att planera upp dina studier. Vi har även ett komplett elevhälsoteam med kurator, skolpsykolog, specialpedagog och skolsköterska.

På DiStras utbildningar har du möjlighet att få ett framtidssäkert yrke. Du kan även få allmän högskolebehörighet så att du kan plugga vidare på universitet i framtiden.


Kombinera fotboll med bygg-, handels- eller introduktionsprogrammen!
Som enda skola i Stockholm kan vi på DiStra nu erbjuda fotboll- och futsalsprofil till alla elever.

Oavsett vilket program och inriktning du väljer så är du ute på praktik minst 15 veckor där vi garanterar och ordnar plats på företag!


9 av 10 av våra elever skulle rekommendera oss till sina kamrater och det är vi stolta över!


Efter utbildningen kan du arbeta inom exempelvis:

  • byggmålare
  • plattsättare
  • murare
  • träarbetare
  • marknadsföring
  • butiksbiträde
  • butikschef
  • inköpsassistent
  • kundservice m.fl.


Prova-på
Vill du veta mer om varför vi är ett av Stockholms mest sökta gymnasium med byggprogrammet och varför vi är Stockholm Stads enda certifierade handelsprogram? Boka tid för Prova-på dag / Studiebesök eller "skugga en elev".

Kontakta rektor Joakim Thörne via telefon 073-310 70 90 eller mail, så bokar han in dig på ett spännande besök till vår skola! Vi ser fram emot att träffa dig! 

Visa mer
Visa mindre