På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Artiklar, filmer och blogginlägg för dig som vill nörda ner dig

Allt du vill veta om hur man skaffar sitt drömjobb

Det är ofta svårt att komma igång med sitt CV. Det är inte heller helt lätt att veta hur man ska bygga upp och skriva det. Har du blivit kallad på anställningsintervju? Då har du kommit en bra bit på väg. Men än har du en bit kvar. Vi har satt samman tips på hur du kan förbereda dig

PÅ DJUPET
Brist på arbetskraft skapar utbildning

Brist på arbetskraft skapar utbildning

Flera branscher skriker efter arbetskraft och en av dem är stycknings- och slakteribranschen. Som en del av EU-satsningen ”Mer mat - fler jobb” har Arbetsförmedlingen, Gymnasieskolan Astar och företaget HK Scan startat en yrkesutbildning för att eliminera bristen på arbetskraft i branschen. Kampanjen handlar om ett Sverige som ska ha en självförsörjande livsmedelproduktion.

I mars 2020 startar stycknings- och slakteriutbildningen i Göteborg, Linköping, Malmö och Skövde, där lokala företag är utbildningsledare. Vardera orten beräknas ta emot ca. 15 sökande som efter genomförd utbildning är redo för att söka jobb på arbetsmarknaden.

I ett pressmeddelande säger Jan G Andersson, verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen, att dialogen med styckning- och slakteribranschen har varit frekvent eftersom behovet av arbetskraft är stort.

I Sverige arbetar ca. 10.000 personer i kött- och charkindustrin varje dag. En bransch som med relevant utbildning kan bidra till många arbetstillfällen och ökad integration för nyanlända.

Astars affärsutvecklare Mari Lax säger i samma pressmeddelande att samarbetet med Arbetsförmedlingen och stycknings- och slakteribranschen kommer skapa stor nytta där behovet av arbetskraft finns.

Efter genomförd utbildning finns goda möjligheter till arbete både som slaktare och styckare.

Källa: ThorenGruppen