På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sveriges topp 5 mest attraktiva arbetsplatser!

Sveriges topp 5 mest attraktiva arbetsplatser!

Varje år görs en undersökning av Randstad genom Kantar Sifo som visar de jobb svenskarna helst vill ha. Nyligen presenterades en ny rapport som visar de mest populära jobben just nu. Här är Sveriges Topp 5 mest attraktiva arbetsplatser.

1. Ikea är den arbetsplats som kniper första platsen. De har ett gott rykte som arbetsgivare och god arbetsmiljö. Ikea har toppat listan samtliga år mellan 2014 och 2016 och kanske tyder det på att den goda arbetsmiljön, och såklart populära möbler, är företagets styrka.

2. På en andra plats placerar sig Volvo Cars som också de är bekanta med att ligga i topp på listan. För fjärde året i rad har svenskarna utsett Volvo Cars till den näst mest attraktiva arbetsgivaren. Faktum är att företaget aldrig, i något av undersökningens sju år, har placerat sig under en fjärdeplacering. Som anställd på Volvo Cars förväntar man sig en trygg anställning och möjlighet att göra karriär.

3. Volvokoncernen är den arbetsgivare som ligger på tredjeplats. Anledningen är snarlik den för Volvo Cars. Hos Volvokoncernen förväntar sig svenskarna nämligen att få arbeta med den senaste tekniken och få chans att göra karriär.

4. Som nummer fyra hittar vi Sveriges Television. Där förväntar sig undersökningens deltagare att få arbeta med den senaste tekniken, att få jobba med ett finansiellt stabilt bolag och att de tilldelas intressanta arbetsuppgifter.

5. Sveriges Radio är den arbetsgivare som placerat sig som nummer fem i undersökningen. Deltagande i undersökningen förväntar sig intressanta arbetsuppgifter och att ha tillgång till den senaste tekniken. Sett till enbart denna parameter är Sveriges Radio det företag som placerar sig allra högst på listan.


Källor: svd.se