Information om högskoleprovet! 

Information om högskoleprovet! 

Är det dags att skriva högskoleprovet? Här är allt du behöver veta!

Under rådande omständigheter kommer genomförandet av årets högskoleprov att se annorlunda ut. För att minska smittorisken är antalet provanordnare som erbjuder provet färre än tidigare år. Det innebär också att antalet platser till årets prov minskar. 

Eftersom antalet platser är begränsade till 27 640 stycken är det först till kvarn som gäller.

Observera att det enbart är möjligt för dem utan ett giltig provresultat från tidigare högskoleprov att skriva årets prov. 

Anmälan öppnar fredagen den 25 september. Innan du anmäler dig behöver du skapa ett konto för din anmälan. Kontot skapar du här. 

Klockan 07.00 den 25 september öppnar det digitala väntrummet där samtliga som vill anmäla sig till provet samlas. Klockan 08.00 öppnar anmälan. Ett digitalt system tilldelar alla som skrivit in sig i väntrummet ett slumpmässigt könummer (numret är helt oberoende av när du kom in i väntrummet). Platserna hos varje provanordnare delas sedan ut i turordning till de som anmält sig. 

Vid anmälan kan du se vilka provanordnare som är tillgängliga och hur många platser som återstår hos respektive anordnare. När du anmäler dig väljer du vilken provort och provanordnare du önskar, men du är inte garanterad en plats på önskad provort. 

Anmälan är öppen till och med 1 oktober klockan 24.00 eller så långt platserna räcker. 

Avgiften för anmälan är 450 kr och betalas när du anmäler dig. Observera att kortbetalning är det enda möjliga betalningsalternativet vid anmälan till årets högskoleprov.

Giltighetstiden för genomfört prov är åtta år. 

Provet genomförs söndagen den 25 oktober. 

Mer information om provet och anmälan hittar du här!

Och glöm inte bort att skapa ett konto inför anmälan. 

Lycka till!


Källa: studera.nu och uhr.se