På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Artiklar, filmer och blogginlägg för dig som vill nörda ner dig

Allt du vill veta om hur man skaffar sitt drömjobb

Här kan du läsa om jobb, utbildning och annat som kan vara till din hjälp för att bygga en bra framtid på arbetsmarknaden.
Vi har även en artikelserie som heter "Elin spanar", där vår skribent Elin besöker arbetsplatser och talar med anställda. Tipsa gärna Elin om yrken eller arbetsplatser som du vill veta mer om, [email protected]

PÅ DJUPET
Yrkeshögskolan startar kortutbildningar!

Yrkeshögskolan startar kortutbildningar!

Till följd av den pandemi som drabbat världen har svenska Myndigheten för yrkeshögskolan nu beslutat att införa Yrkeshögskoleprogram och kurser för att snabbutbilda rätt kompetens. Mängden utbildningstillfällen vid yrkeshögskolan har tidigare varit cirka 3 000 platser men i och med den rådande situationen och den akuta bristen på utbildad kompetens öppnas nu 7 000 utbildningsplatser inom yrkeshögskolan. Det handlar om ett hundratal olika utbildningar inom skilda områden, där flest beviljats inom Teknik och tillverkning samt Data/IT. Alla kortutbildningar är mellan en vecka och ett halvår långa men den genomsnittliga utbildningslängden är 5–6 veckor.

De nya kortutbildningarna är till för att dels ge möjligheten att fördjupa sina kunskaper inom olika områden, dels för att ge ny kunskap och kompetens för människor som vill byta karriärväg och kunna ta nya jobb. Utbildningarna får startas hos utbildningsanordnarna snarast möjligt. Mer information finns hos myh.se.

 

Källor: Myh.se