UF-företag

UF-företag

Är du intresserad av att starta ditt eget företag? Eller är du nyfiken på hur det fungerar att vara en entreprenör och vill lära dig mer om det? Då kanske en gymnasieskola som samarbetar med Ung Företagsamhet är något för dig.

Många gymnasieskolor erbjuder idag sina elever att starta ett s.k UF-företag.
Det innebär att gymnasieelever under ett år får möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag som en del av sina gymnasiestudier.

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation som tillsammans med skolor arbetar med att införa entreprenörskap och ett synligare näringsliv som en del av utbildningen.

1000affarsideer.se hittar du tips på både välkända och udda affärsidéer inom alla kategorier, intressen, budgetar. Låt samlingen inspirera och guida dig efter dina intressen och egna förutsättningar. Gå igenom idélistan lugnt och metodiskt, tänk över vad som skulle kunna passa just dig och ta sedan reda på så mycket som möjligt om det område du beslutar dig för att satsa på. 

1000affärsideer – under kategori ”affärsideer för unga” kan du hitta inspiration, kanske kan något av det fungera som ditt UF företag? eller varför inte gymnasiearbete? (beroende på gymnasieprogram).

Lycka till!