På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Trafikverket

Trafikverket

Trafikverkets vision är att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt

Alla invånare och företag ska ha tillgång till bra vägar och järnvägar och kunna resa och frakta gods på ett säkert sätt med flyg och båt. Trafikverket ansvarar för detta och för att det ska göras så klimatsmart som möjligt. För att klara de här uppgifterna så finns Trafikverket över hela landet och representerar mer än 150 olika yrken med cirka 6800 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Borlänge.

Varje dag ansvarar vi för att tågen kommer och går i rätt tid, att vägarna är framkomliga och för att transportsystemet ska vara både säkert, tillgängligt och miljövänligt. För att klara detta behöver vi bland annat civil- och högskoleingenjörer, trafikplanerare, (geo)tekniker, landskapsarkitekter och beteendevetare.

Vi behöver också personal till yrken som man kanske inte direkt tänker på först när det gäller väg, järnväg, sjö- och luftfart. Här behövs människor som arbetar med kommunikation (till exempel för att skriva den här texten), ekonomi, juridik, IT, eller inköp eller trafiksäkerhet eller HR eller… Som sagt: hos oss finns mer än 150 olika yrken!

Utbildning
Gymnasiets naturvetenskaps-, teknik- och byggprogram kan leda till många yrken inom Trafikverket och samhällsbyggnadsbranschen. Du som går ett program inom naturvetenskap eller teknik har en bra grund för att sedan kunna arbeta som exempelvis teknisk specialist, samhällsplanerare, IT-specialist, miljöspecialist, trafikingenjör, projektledare, trafikplanerare eller landskapsarkitekt.

Viktiga områden som Trafikverket arbetar med
I vårt uppdrag ingår den samlade långsiktiga infrastrukturplaneringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Vi ansvar även för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Som Sveriges största beställare inom anläggningsbranschen kan vi erbjuda dig spännande arbetsuppgifter där du gör nytta för hela samhället. Varför inte leda ett spännande byggprojekt eller arbeta i något av Sveriges större infrastrukturprojekt?