Sveriges Television, SVT

Sveriges Television, SVT

Vill du göra tv som engagerar hela Sverige?
SVT vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. För att klara det behöver vi ständigt locka till oss nya talanger som ger oss fler perspektiv och gör oss bättre.

Här finns hela kedjan från idé till produktion till distribution. Alla roller är lika viktiga och alla är specialister på just sin länk. Vi granskar, ljussätter, filmar, inspirerar, kodar och informerar. Hos oss finns över 130 olika yrkesroller, de vanligaste är reporter, redaktör, utvecklare och projektledare.

SVT:s uppdrag är att granska och skildra de frågor som är viktiga för dig. Alla som bor i Sverige ska kunna känna igen sig i vår rapportering. Därför finns vi på 44 orter runt om i landet, och vi kommer öppna på fler orter framöver. Verksamheten bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället och finansieras via public service-avgiften.

Ungefär nio av tio svenskar tar del av något från SVT varje vecka - och snart är det en och en halv miljon som enbart använder SVT online. På SVT bygger vi våra egna appar som SVT Play, SVT Nyheter, SVT Sport, SVT Barn och SVT Duo. Det är drygt 100 personer som idag jobbar med IT-utveckling hos oss.

Här kan du läsa mer om att jobba med tech på svt >>

Våra lediga jobb annonseras ut här >>

Och här kan du läsa mer om att göra praktik på SVT >>

Visa mer
Visa mindre