Sveriges Radio

Sveriges Radio

SVERIGES RADIO är ett företag som jobbar i allmänhetens tjänst med publiken som uppdragsgivare – ett så kallat public service-företag. Sveriges Radio är helt reklamfri och oberoende med uppgift att berätta starka berättelser och låta så många röster som möjligt höras i våra program. Varje dag lyssnar nära fem miljoner människor på Sveriges Radios innehåll.

Sveriges Radio sänder under ett år drygt 170 000 timmar radio, varav cirka 90 procent är marksänd radio men en stor del är även poddar som man kan lyssna på i mobilen eller på webben. Det finns 25 lokala P4-kanaler från Kiruna i norr till Ystad i söder som sänder lokala nyheter varje dag. Det finns även program på andra språk, till exempel somaliska, arabiska och finska. Sveriges Radio har även ett stort utbud av musik, sport, granskande reportage, vetenskapsnyheter och humor.

Inom 5 år kommer 300 personer att gå i pension och till dess behöver många journalister skolas in på Sveriges Radio. Ett sätt att komma in på Sveriges Radio är via praktik, när du går på journalistutbildningen. Det är många som sedan blir kvar på Sveriges Radio efter sin slutförda utbildning.

Visa mer
Visa mindre