På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sveriges Radio

Sveriges Radio

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst – ett public serviceföretag. Sveriges Radio är den reklamfria och oberoende radion med uppgift att göra kvalitativa program av alla slag för hela Sveriges befolkning. Varje dag lyssnar nära fem miljoner människor på våra kanaler.

Sveriges Radio sänder under ett år drygt 170 000 timmar, varav cirka 90 procent är marksänd radio. Dessutom finns ett särskilt poddutbud. 25 lokala P4-kanaler sänder nyheter, program och service i hela landet. Fördjupning i P1, P2 och P3 – för olika intressen.

Inom 5 år kommer 300 personer att gå i pension och till dess behöver många journalister skolas in på Sveriges Radio. Ett sätt att komma in på Sveriges Radio är via praktik, när du går på journalistutbildningen. Det är många som sedan blir kvar på Sveriges Radio efter sin slutförda utbildning.

Se gärna filmen (till höger) där Marcus Léonarde berättar om sitt perspektiv på journalistik och om varför Sveriges Radio är det självklara valet av arbetsplats för honom.

Kolla även in filmen där Palmira Koukkari Mbenga förklarar hur public service fungerar i praktiken >>

Vi på Sveriges Radio välkommnar dig att göra karriär som Journalist / Reporter och du kommer att behövas i framtiden!