På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Region Stockholm

Region Stockholm

From 1 januari 2019 har Stockholms läns landsting bytt namn till Region Stockholm.

Här handlar allt om patienterna.
Som anställd inom Stockholms landsting kan man arbeta med medicin och omvårdnad på en mängd olika sätt.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för er?
NABILA: Jag jobbar som biomedicinsk analytiker och analyserar prover från vårdcentraler och sjukhus. Vi ansvarar även för att våra maskiner fungerar som de ska och garanterar kvalitén på testerna.
PER: En vanlig dag på jobbet är nästan aldrig den andra lik. Som operationssjuksköterska arbetar jag med både planerade operationer och jourverksamhet, som kejsarsnitt och stora trauman. Man vet aldrig vad som väntar när man går till jobbet.

Vad krävs det för utbildning för era jobb?
NABILA: Jag har studerat ett treårigt biomedicinanalytikerprogram på Karolinska Institutet. Jag lockades av möjligheterna till att kunna forska men också av att det verkade roligt att lära sig bedöma analyser.
PER: Tre år som vanlig sjuksköterska samt ett år specialistutbildning. Just nu är det stor brist på operationssköterskor så läser man till det finns det stora chanser att få jobb.

Vad är det bästa med jobbet?
NABILA: Att få se hur forskningen går framåt och att vi hela tiden jobbar på att förbättras och bli effektivare. Jag tycker om variationen här, att det finns utrymme att utvecklas, antingen som specialist eller som forskare.
PER: Det bästa är att det är så varierat och att jag hela tiden får lära mig nya saker. För mig är det verkligen det roligaste jobbet man kan ha. Jag blev fascinerad av kirurgi under min grundutbildning och kände direkt att det var det här jag ville jobba med.

Hur hanterar man att träffa så många sjuka?
PER: Det är svårt, särskilt när det är stora trauman. Vi samlas alltid efteråt i något som kallas för briefing och pratar igenom det som hänt. Man lär sig hålla den professionella delen men ändå vara mänsklig, även om det är en svår balansgång.