På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund

Sparbankernas Riksförbund

Här är det kul att jobba.
Vi får träffa intressanta, trevliga människor och lär oss hela tiden nya saker, tycker Lisa och Fredrik som jobbar på Sparbanken i Enköping.

Hur vill du att din karriär ska se ut?
Att Lisa och Fredrik känner så har säkert att göra med att gemenskapen är stor och alla känner sig delaktiga. Hos oss, på sparbankerna, finns många yrken att välja på. Det är inte bara rena bankyrken med kundkontakt. Utan du kanske vill jobba på någon av våra interna avdelningar såsom marknads-, personal-, IT- eller redovisningsavdelningen. Hos oss finns inga färdiga ramar för hur din karriär ska se ut. Det är dina intressen och din drivkraft som avgör hur du ska utvecklas och gå vidare.

Lokalt samhällsengagemang
Sveriges drygt 60 sparbanker runt om i landet är annorlunda banker med en gemensam värdegrund baserad på ett lokalt samhällsengagemang. Varje Sparbank har i sin verksamhetsidé inbyggt ett hållbart sätt att bedriva bank, till exempel genom att se till att pengarna kommer till nytta för sparbankens verksamhets- område genom den lokala kreditgivningen. En sparbank är en lokal bank till skillnad från andra banker vilka har lokala bank- kontor. Sparbankerna har inga enskilda ägare som kan kräva vinstutdelning, utan vinsten stannar kvar i sparbanken till nytta för banken, kunderna och samhället. En sparbank har en möjlighet att avsätta delar av vinsten till näringslivsutveckling, idrott, kultur, skola och annat som skapar livskvalitet och trivsel i bankens verksamhetsområde.

De allra flesta sparbanker erbjuder Swedbanks produkter och tjänster och samarbetar även kring IT och administration. Det orangea myntet med den klassiska sparbankseken i Sparbankernas logotyp symboliserar just detta samarbete mellan Swedbank och Sparbankerna. Tillsammans är sparbankerna den femte största aktören på den svenska bankmarknaden.