Lernia - Rusta och matcha

Lernia - Rusta och matcha

Rusta och matcha - vi ger dig verktygen och hjälpen för att du ska hitta rätt jobb eller utbildning!

Rusta och matcha är en tjänst för dig som behöver extra stöttning och hjälp med att hitta ett jobb eller utbildning. Rusta och matcha kallas ibland för KROM – som är en förkortning och betyder Kundval Rusta och Matcha. Om du väljer Lernia som leverantör kommer du få hjälp av en av våra duktiga handledare med allt från hur du skriver ett bra CV till att träna intervjutekniker. Vårt mål är att ge dig en så bra matchning som möjligt mot jobb eller utbildning.

Vår viktigaste uppgift är att stötta och coacha dig, helt enkelt hjälpa dig på vägen till ditt nya jobb eller utbildning. På Lernia kan handledaren hjälpa dig med:

  • Att ta fram ett riktigt bra CV och personligt brev. Våra handledare har lång erfarenhet av att jobba med CV och personliga brev.
  • Att hitta lediga jobb. Rusta och matcha hjälper till att hitta jobbet som passar dig.
  • Förberedelse inför arbetsintervjuer. Vi går igenom intervjuträning, vanliga frågor och presentationsteknik.
  • Personlig utveckling. Vad motiverar och inspirerar dig? Vi tittar närmare på dina styrkor och utmaningar och hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.


När du går Rusta och matcha hos oss på Lernia gör vi allt för att du ska uppnå ditt mål. Ibland går matchningen fort och ibland tar det lite längre tid. Du får minst sex månader att gå på Rusta och matcha hos oss, efter det gör du en utvärdering med Arbetsförmedlingen och, om det behövs, så får du ytterligare sex månader.

Rusta och matcha vänder sig först och främst till dig som har svårt att hitta jobb och som står långt från arbetsmarknaden. Du kanske saknar grundskole- eller gymnasieutbildning eller har invandrat till Sverige. Om du vill veta vilka krav som finns, få mer information eller veta om du har rätt att gå Rusta och matcha kan du alltid kontakta Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du får gå Rusta och matcha.

När du går Rusta och matcha kan du få ekonomiskt stöd eller ersättning, så kallat aktivitetsstöd.

Vi finns över hela landet – från Skellefteå i norr till Malmö i syd!

Visa mer
Visa mindre