Fastighetsbranschen.nu

Fastighetsbranschen.nu

Välkommen hem till fastighetsbranschen!

Det kanske kan låta som om vår bransch bara handlar om fastigheter. Men egentligen handlar det mest om människorna som av olika anledningar vistas i dem – och alla oss som arbetar med fastigheterna på olika sätt.

Alla olika byggnader, och framförallt alla olika verksamheter som ryms där, ställer varierande krav på oss som arbetar i fastighetsbranschen. Vårt jobb är att ta hand om byggnaderna och rusta dem inför framtiden. Det är också vårt uppdrag att se till att människorna som verkar, bor och vistas i och kring dem får en vardag som flyter på. Vi ska sköta fastigheternas ekonomi och hålla oss uppdaterade kring ny teknik och nya sätt att arbeta ännu mer hållbart. Det innebär att det finns plats för en mängd olika kompetenser och en mängd olika människor i vår bransch.

Du som är intresserad av att arbeta inom branschen kan räkna med varierade arbetsdagar, frihet att planera ditt eget jobb och en tillvaro med trygga jobb där det är lätt att vidareutvecklas och byta roll om du får lust. Dessutom går det snabbt att ta sig in i vår bransch, de flesta utbildningar är mellan ett och tre år långa.

Vi kommer alltid att behöva fastigheter till butiker, kontor och för att ha någonstans att bo och de kommande åren behöver vi förstärkning med 10 000 personer som inte finns i branschen idag.

Så till dig som står inför att välja yrke, eller funderar på att byta jobb, vill vi bara säga: Välkommen till en bransch som är, och kommer att fortsätta vara, full av frihet, hållbarhet, trygghet och möjligheter. Upptäck fastighetsbranschen och våra yrkesroller på fastighetsbranschen.nu


4 skäl för att välja i fastighetsbranschen
Vill du ha ett omväxlande jobb där du får träffa människor samtidigt som du bidrar till samhällsnytta på riktigt? Eller vill du jobba med att motverka klimatförändringarna? Då kanske fastighetsbranschen kan vara något för dig. Här är fyra anledningar till att välja fastighetsbranschen.


Möjligheten
I fastighetsbranschen finns jobben för dig som vill utvecklas och trivas länge.

Här finns jobb både för dig med en gymnasieexamen och dig som har pluggat på universitet. Men också för dig som har läst både korta och långa vux, arbetsmarknads och yrkeshögskoleutbildningar. Vi är en bransch i ständig utveckling och här får du både utmana dig själv och lär dig nya saker – varje dag. Tryggheten i vår bransch ger dig möjligheten byta roll flera gånger under din karriär så att du kan utvecklas i den riktning du vill och uppfylla dina karriärmål. Att jobba i fastighetsbranschen handlar om att skapa möjligheter för en bättre framtid –  både för dig och för människorna som du jobbar med och för.


Friheten
I fastighetsbranschen finns jobben som ger dig balans i livet.

I fastighetsbranschen har du ofta friheten att själv planera din arbetsdag och det går utmärkt att förena ett framgångsrikt arbetsliv med en givande fritid. Här får du ett varierande jobb som bäddar för en hållbar framtid fylld av frihet – både på jobbet och utanför.


Tryggheten
I fastighetsbranschen finns de trygga jobben – för alla.

Här finns jobb med trygga och fasta anställningar både för dig med en gymnasieexamen och dig en högre utbildning. Eftersom det alltid kommer att finnas fastigheter som behövs tas om hand så är ett jobb i fastighetsbranschen en trygg bransch att utvecklas i.


Hållbarheten
I fastighetsbranschen finns jobben där du gör skillnad på riktigt för människor och miljön.

Vi gör människors liv bättre när vi tar hand om husen där de bor eller jobbar. Ditt jobb kan till exempel vara att göra ett bostadsområde trevligare och tryggare eller att minska fastigheters klimatpåverkan och energiförbrukning. Här kan du bidra till ett bättre samhälle för alla och samtidigt uppmärksammas och uppskattas för just den du är – inte bara för det du kan. Dessutom får du möjlighet att jobba med en mångfald av sympatiska kollegor i en bransch där jämställdhet är en självklarhet.”


Fastighetsbranschen.nu är skapad och drivs av Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd.

Visa mer
Visa mindre