På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fackförbundet ST

Fackförbundet ST

FACKFÖRBUNDET FÖR DIG SOM ARBETAR PÅ STATLIGT UPPDRAG
Fackförbundet ST är det ledande facket för dig som arbetar på statligt uppdrag med ansvar för samhälle och infrastruktur. Vi har i dagsläget över 95 000 medlemmar, varav 10 000 är studenter.

OBS!
Kolla in vårt erbjudande lite längre ned...

Varför ska du vara med i facket?
Fackförbund finns till för att ta vara på dina intressen på jobbet. Det gör vi genom att förhandla om dina arbetsvillkor som semester, föräldraledighet, pension etc. Ju fler medlemmar facket har – desto bättre villkor kan vi förhandla fram.

Väldigt mycket på arbetsmarknaden är inte reglerat i lag. Det finns till exempel finns det ingen minimilön, utan löneökningar förhandlas mellan facket och arbetsgivarorganisationen. Andra saker är bestämda i lag, till exempel semester. Via kollektivavtal kan du få bättre villkor än vad som står i lagen. I staten har alla minst 28 semesterdagar, enligt lag har man rätt till 25.

Att vara studentmedlem
Det är en bra idé att bli medlem i facket redan som student. Du får tillgång till många förmåner som hjälper dig i studentlivet som t.ex. rabatt på hemförsäkring, men också många tjänster som kan hjälpa dig i jobbsökande som CV-granskning och begåvningstester.

Det är dessutom helt gratis att bli studentmedlem i Fackförbundet ST. Ditt medlemskap gäller hela studietiden och även fem år därefter, hela tiden kostnadsfritt.


Bli medlem här >>


När du börjar jobba
Om du får ett jobb inom ST:s organisationsområde, som innefattar bland annat statliga myndigheter, verk och universitet/högskolor, kan du övergå från studentmedlem till yrkesverksam medlem. Väljer du att bli yrkesverksam medlem, får du en rabatt på medlemsavgiften första året om du har varit studentmedlem. Du kan läsa mer här >>.