På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Coop

Coop

Nyfikna kunder är roligt

På Coop Forum i Bromma har Daniel Karlström full koll på köttavdelningen och delar gärna med sig av sin kunskap till kunderna.

Hur kom det sig att du började arbeta med det här?
Egentligen kan man säga att det började när jag praoade i en butik i åttan och trivdes bra med det. När jag sen besökte gymnasiemässan i nian kom jag i kontakt med KF Gymnasiet och hörde talas om deras lärlingsutbildning. Jag tilltalades av det praktiska, att jag fick lära genom att göra. Det upplägget var perfekt för mig och jag tyckte det var väldigt roligt att komma ut på en arbetsplats. Under de tre gymnasieåren fick jag lära mig alla butiksbitarna.

Vad lockade dig att jobba på Coop?
Min sista praktikperiod gjorde jag på Coop Forum i Västberga. Huvudkontoret tipsade sedan chefen på Coop Forum i Bromma om mig. De erbjöd mig en heltidstjänst som säljare på färsk- varor. Jag tackade ja direkt och nu har jag arbetat här i ett år. Mötet med kunderna är en av de roligaste delarna av jobbet. Frågorna man får blir en utmaning och man vill alltid kunna tipsa om något speciellt. Att lyckas köpa in rätt varor som sen blir efterfrågade är också en sporrande uppgift.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
En ”vanlig dag” är det alltid något nytt. Jag börjar oftast klockan sju. Då plockar jag upp alla nya varor som kommit. Sen är det en del administrativt arbete också. Beställningar ska läggas både till färskvaruterminalen och till externa leverantörer.
Det är spännande att följa en specifik butiksavdelning och få koll på alla varor. Korv till exempel – det är en hel vetenskap. Jag ser även fram emot internutbildningen i att stycka. Jag vet att i den får man enormt mycket kunskap om kött och kötthantering.

Kan du tipsa något om branschen?
Något alla kanske inte vet är att det kommer krävas mycket kunnigt folk inom handel i framtiden. Kunder kräver att butikspersonalen har ordentlig kunskap. Det finns hur mycket som helst att lära och många möjligheter. Om du vill, kan du gå väldigt långt inom de olika delarna av butik.